ziva-henry-vrouwen

Vrouwen

Nieuwkomers in het vizier: Ziva Henry

Van de redactie

In een serie artikelen worden de nieuwkomers van Feyenoord Vrouwen 1 nader bekeken. In het (voorlopig) laatste deel richten we het vizier op Ziva Henry.

Met een naam als Henry kan je stellen dat er altijd wel druk is. Al is Ziva voor zover bekend geen familie van de iets bekendere Thierry. Niet alleen de achternaam maar ook haar vorige club neemt wat lading met zich mee. Henry komt over van Ajax. Ondanks dat ze pas 19 jaar is maakte ze in april 2021 al haar debuut in Eredivisie. Met slechts 16 jaar op de teller mocht ze debuteren in een verloren topper tegen PSV. Bij dat debuut bleef het lange tijd: Pas een jaar later mocht ze wederom tegen PSV invallen in een bekerduel. Haar minuten maakte ze tot nu toe voornamelijk bij de Beloften van de Amsterdammers.

Henry is geen onbekende voor Feyenoord-coach Torny. Op het WK onder 20 speelde Henry alle wedstrijden en kwam zij ook tot scoren. De toenmalige bondscoach heeft ongetwijfeld een rol gespeeld in het overtuigen van Henry om naar Rotterdam te komen.

Als aanvaller moet Henry Feyenoord komend seizoen van doelpunten gaan voorzien, iets waar het duidelijk aan ontbrak in het afgelopen seizoen. Feyenoord creëerde zeker in de 2e seizoenshelft genoeg kansen maar de bal wilde er maar niet in. Henry gaat echter wel een groot deel van de voorbereiding missen. Ze is met Oranje onder 19 eerst nog actief op het EK in België. Dat toernooi is van 18 tot 30 juli en daarna zal zij ongetwijfeld nog even vakantie nemen.

Delen

Reacties

Kijk de 2-0 van Oranje -19 terug. Zie ik veel mannen nog niet doen.
https://nos.nl/video/2483332-nederland-onder-19-start-voortvarend-op-ek-met-simpele-zege-op-belgie
Ze maken in ieder geval stappen, zou leuk zijn als Feyenoord vrouwen serieus goed van de grond komt. Wie weet wordt het nog een 2e ader sportief/financieel.
Totaal niet geïnteresseerd in vrouwen voetbal , het lijkt niet eens op voetbal . Gezien de weinige reacties hier ben ik blijkbaar niet uniek conform mijn mening
Aldus mauris de hond.

Vrouwenvoetbal is iig een stuk professioneler dan die mannen die bij elk dingetje zielig gaan lopen doen.
Was mijn comment zo misplaatst dat die verwijderd moest worden dan? Ik vind het gewoon leuke oogjes hebben (:
Was ik de oorzaak maar van die wallen onder haar ogen..