nieuwkoop

VK Sportphoto

Nieuws

Nieuwkoop: "Als hij mij daar vaker op wil stellen, dan is dat goed"

Van de redactie

Bart Nieuwkoop startte woensdagavond in het bekerduel tegen PSV enigszins verrassend als rechtsbuiten bij Feyenoord. Voorafgaand aan het duel gaf trainer Arne Slot aan dat twee duels in een week te veel was voor Javairô Dilrosun en met de afwezigheid van Jahanbakhsh, Minteh en ook Ueda in de aanvalslinie van de Rotterdammers, was Bart Nieuwkoop volgens de trainer zijn enige keuze op die positie. Nieuwkoop zelf was blij met zijn spel, zo gaf de gelegenheidsrechtsbuiten aan op de persconferentie na afloop tegenover RTV Rijnmond

De 27-jarige, normaal gesproken rechtsback, was woensdagavond voor 72 minuten de rechtsbuiten van Feyenoord en was na afloop blij met zijn optreden in het met 1-0 gewonnen duel tegen de Eindhovenaren. "Ja, dit is lekker", begint Nieuwkoop grijnzend. "Een mooie overwinning en dat was eigenlijk het enige dat telde vandaag. We hebben vaak heel mooi voetbal laten zien, maar dan kregen we alsnog een goal tegen. Vandaag was het denk ik wel duidelijk wat de missie was. Dit is een mooie stap."

Slot stelde Nieuwkoop op als rechtsbuiten, wat voor de speler in eerste instantie zelf ook als een verrassing kwam. "Ja, dat was ook nieuw voor mij. Nee, leuk! Ik heb de afgelopen twee jaar ook als wingback gespeeld, dus ik verwachtte wel dat het goed zou gaan", aldus Nieuwkoop. Toch was de opdracht tegen de Eindhovenaren anders. "Ja, nu echt als rechtsbuiten. Dat is wel wat anders dan als wingback, maar de trainer stelt mij daar op dus doe ik mijn stinkende best."

Nieuwkoop gaat geen verzoek doen bij de staf om rechtsbuiten te blijven. "Nee", lacht Nieuwkoop. "Maar als hij mij daar vaker op wil stellen, dan is dat goed", sluit hij af.

Delen

Reacties

Zondag tegen Twente wordt ook weer belangrijk. Nieuwkoop maar weer?
Ik denk dat wanneer je hem op rechtshalf zet, hij ons allemaal zou verrassen.
Rechtshalf? Die positie hebben we niet echt. Je bedoelt op de positie van Stengs??

Daar komt hij gewoon voetballende kwaliteiten voor tekort. Wel realistisch blijven; het is een verdediger, en een middelmatige. Bij Union speelde ze in een 3-5-2 positie.

Hij deed het goed tegen PSV, zorgde ervoor dat Dest niet veel kon opdraven en werkte zich een slag in het rondte. Deed ook nog wat leuke dingen aanvallend.

Maar op de positie van Stengs is geen goed idee. Hij heeft niet de techniek, inzicht en passing die daarvoor nodig is.

Ik neem aan dat je dit schreef in een vleug van vreugde 😅😊
Nee hoor, ik meen het. Hij kan overal op rechts spelen. Je moet alleen zorgen dat er altijd nog iemand achter hem staat als hij z'n welbekende steek laat vallen. Daarom funtioneerde hij in Belgié goed. Ze benutten hem op zijn sterkste punt, namelijk over tegenstanders heen denderen. Zijn zwakste punt werd in z'n rug afgeschermd. Ik zeg hiermee niet dat hij basis moet staan hoor. Maar wil alleen zeggen dat je met hem meerdere kanten op kunt.
Prima optie om ballen erin te pompen als het echt moet laatste kwartier. Ik vraag me af of hij tegen RKC ook op kan brengen qua motivatie. Maar na 60 minuten Minteh zit je niet op nog meer geren en gevlieg te wachten als linksback van de tegenstander.
Bart speelde een prima pot, maar ik blijf erbij dat hij ons meer heeft gekost dan opgeleverd tot nu toe. Het begon met de domme rode kaart tegen Fortuna en later vond ik hem verdedigend ook eigenlijk vrij zwak in de competitie. Dat hij nu leuk speelt in een aanvallende rol is mooi voor hem én ons natuurlijk, maar we weten allemaal dat dit waarschijnlijk een eenmalige actie is van Slot, omdat we Minteh weer snel terug hebben. Als Ivanusec het dan ook nog eens op de heupen gaat krijgen zoals in z'n eerste wedstrijden voor zijn blessure, dan is Bart op z'n best een stand-in voor Geertruida op RB. Het is niet voor niets dat Feyenoord bezig is met iemand die RCV/RB kan spelen. Nieuwkoop is gewoon niet het niveau dat we nastreven. Vervelend voor Bart, maar niet minder waar.
goed gedaan, bleef erop knallen. Jammer dat er weinig mensen in de 16 waren om zijn voorzetten te benutten. Maar dit is wel een signaal dat er iets bij moet op de vleugels. Blijkbaar kunnen Ivanusec en Sauer dit soort wedstrijden ook niet aan...
Dan heb je hem dus niet gevolgd in België.
Klopt. Als hij daar wekelijks zo goed was dan moet hij dat bij ons ook laten zien.
Ik vond het een hele verrassing.
Eens, hij is duidelijk niet thuis op die positie, maar hij leek bij vlagen meer te brengen dan Dilrosun
Aan zijn inzet ligt het niet... deed het best aardig... neemt niet weg dat op het laatst de pijp leeg was en Wieffer op Lang door moest gaan... een goede rechtsback blijft een must... blijft te onvoorspelbaar
Dat Wiefer op Lang moest doorgaan kwam niet door Bartje, maar omdat Geertruida een foute bal gaf en daardoordoor balverlies ontstond!