dilrosun nieuwkoop

VK Sportphoto

Nieuws

Nieuwkoop kijkt uit naar mogelijk weerzien met Feyenoord

Stan

Wanneer Feyenoord erin slaagt zich donderdagavond te plaatsen voor de halve finale van de Europa League, treft het daar mogelijk een oude bekende. Bart Nieuwkoop is met Union Sint-Gillis ook in de race voor een ticket voor de volgende ronde. Als de Belgen Bayer Leverkussen weten uit te schakelen wacht voor de rechtsback een mogelijk weerzien met zijn jeugdploeg in De Kuip.

“Het zou totaal crazy zijn. Ik heb tien jaar bij Feyenoord gespeeld en nu ben ik gewoon een grote fan", zegt Nieuwkoop over de kans dat de ploeg waar hij zijn jeugdopleiding genoot in de halve finale van de Europa League tegenover zijn huidige werkgever Union SG komt te staan.

De club uit Brussel maakt zowel in België alsin Europa furore en de 27-jarige vleugelverdediger heeft daar als basispeler een behoorlijk aandeel in. Iets wat weinig mensen rond Feyenoord hadden zien aankomen toen Nieuwkoop in 2021 de overstap maakte naar de zuiderburen. “De mensen wisten eerst niet waar ik naartoe ging en nu kent iedereen Union. Ze zijn blij dat het goed met me gaat. Nee, ik denk niet dat ze spijt hebben. Ze hebben zelf heel goede spelers teruggehaald en zijn al twee seizoenen top bezig. Ik denk niet dat ze daar spijt van hebben."

Nieuwkoop speelde al een keer eerder tegen Feyenoord, toen de ploeg van Arne Slot op Varkenoord met 0-4 ten onder ging tegen Union. "In de voorbereiding voetbalden we al eens tegen hen. Dat ging me goed af, ik heb toen gescoord."

Het Union Sint-Gillis van Bart Nieuwkoop neemt het donderdagavond gelijktijdig met het duel tussen Feyenoord en AS Roma op tegen Bayer Leverkussen. Aan de Belgen de taak om de klus na een 1-1 in Duitsland in eigen huis te klaren.

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties