bert-van-marwijk

VK Sportphoto

Nieuws

Van Marwijk adviseert Feyenoord: "Hou het hoofd koel"

Stan

Het team van Arne Slot kan zich donderdagavond voor het eerst sinds 2002 plaatsen voor de halve finale van de Europa League. Toen was het Bert van Marwijk die met Feyenoord doorstroomde naar de halve eindstrijd en uiteindelijk zelfs de UEFA Cup in de wacht wist te slepen. De oud-trainer van de Rotterdammers blikt in gesprek met het Algemeen Dagblad vooruit op het treffen met AS Roma. 

Van Marwijk ziet in het huidige Feyenoord veel overeenkomsten met de ploeg waarmee hij in 2002 de UEFA Cup veroverde. "Waar wij in onder anderen Shinji Ono, Paul Bosvelt en Kees van Wonderen jongens hadden die niet snel ergens van onder de indruk waren, kan ik er nu ook wel een aantal opnoemen. Neem de centrale verdedigers Gernot Trauner en Dávid Hancko, die uitstralen elke tegenstander op te willen vreten. Kijk hoe Orkun Kökçü, als aanvoerder écht een leider geworden, onverschrokken over dat veld loopt. Mats Wieffer idem dito. Zoals Santiago Giménez de over-mijn-lijk-mentaliteit belichaamt die Pierre van Hooijdonk net zo eigen was."

De oud-bondschoach is dan ook erg enthousiast over de Rotterdamse ploeg en verwacht ze in staat Roma donderagavond uit te schakelen. "Man, ik geniet zo ongelooflijk van dit elftal. Feyenoord is voor niemand bang; dát straalt deze ploeg uit. De kracht van Feyenoord onder Arne is dat het, tegen welke tegenstander dan ook, altijd z’n eigen spel speelt. Dat is de remedie om ook vanavond een resultaat te halen. Ofwel: doen wat je altijd doet."

Toch moeten de mannen van Arne Slot op hun hoede zijn. In de Conference League-finale van vorig seizoen liep Feyenoord namelijk ook al in de Romeinse val. "Allerbelangrijkste les van toen: laat je alsjeblieft niet intimideren", zegt Van Marwijk, die aandachtig toeschouwer was in Tirana, daarover. "Ik heb me tijdens die finale zo enorm gestoord aan het gedrag van Mourinho. Het zuigen, het sarren, het uitdagen; het hoort erbij in international topvoetbal, maar weerzinwekkend was het wel. Je weet dus dat je vanavond hetzelfde kunt verwachten, van zijn spelers net zo goed.

Het advies van Van Marwijk aan Feyenoord is dan ook duidelijk. "Arne zal het zijn spelers ongetwijfeld op het hart gedrukt hebben. Maar voor de volledigheid nog maar een keer: Feyenoord moet niet van de kook raken door welke vorm van intimidatie dan ook. Want dat is precies wat AS Roma wil."

"Ik heb er veel vertrouwen in dat ze dat gaat lukken", spreekt de 70-jarige Deventenaar zijn verwachting uit. "Op voorwaarde dus dat Feyenoord zich niet gek laat maken door die Italianen. Hou het hoofd koel, zou ik willen zeggen. En: haal uit dat tergen en provoceren juist motivatie."

Heb jij net zoveel vertrouwen als Van Marwijk en denk jij dat Feyenoord ten koste van AS Roma doorgaat naar de halve finale? Maak de wedstrijd nog spannender en pak 250 euro via Oddsbeater als de Rotterdammers doorgaan.

Delen

Reacties

Nog geen reacties