Bevestigd
jelle-goes

Feyenoord.nl

Transfers

Jelle Goes nieuwe Recruitment & Development manager

FeyenoordTM

Feyenoord heeft Jelle Goes aangesteld als de nieuwe Recruitment & Development manager. Goes maakt de overstap vanuit UEFA, waar hij werkzaam was als Chief of Football Development.
De nieuwe functie van Recruitment & Development manager vloeit voort uit een herschikking van de voetbalafdeling, die steeds concretere vormen aanneemt en die Feyenoord binnenkort volledig zal uitrollen.

Goes zal rechtstreeks rapporteren aan algemeen directeur Dennis te Kloese en in een ondersteunende rol leiding geven aan de jeugd- en seniorenscouting, technische ondersteuning bieden aan Feyenoord Academy en als klankbord fungeren voor Feyenoord Vrouwen 1.

Algemeen directeur Dennis te Kloese: ‘Het technische beleid dat de afgelopen jaren vorm heeft gekregen, willen we waarborgen en continueren. We zijn daarvoor op zoek gegaan naar het profiel dat in onze ogen aan de deels nieuwe organisatiestructuur zou moeten worden toegevoegd. Daarbij zijn we uitgekomen op een dragende functie, die voor het gehele voetbaldepartement de benodigde technische ondersteuning kan bieden op het gebied van scouting en talentontwikkeling. Jelle neemt, door de verschillende technische functies die hij de afgelopen jaren heeft bekleed, enorm veel kennis en ervaring met zich mee. Dat, aangevuld met zijn bevlogenheid, maakt hem een ideale kandidaat voor de manier waarop we graag zien dat deze functie wordt ingevuld.’

Jelle Goes: ‘Feyenoord is een prachtige club, waar het harde werken van de afgelopen jaren echt zijn vruchten heeft afgeworpen. Ik ben blij en trots hier onderdeel van te kunnen uitmaken en samen die ingezette lijn omhoog verder voort te zetten. Ik ben de UEFA, waar ik eveneens een zeer mooie functie had, erkentelijk dat ze zich begripvol hebben opgesteld zodat deze stap voor mij mogelijk is. Wat ik bij Feyenoord ga doen, past niet alleen om privéredenen beter in het plaatje, maar brengt mij ook weer dichter bij de staf en spelers waar mijn hart en passie liggen. Ik kijk dan ook enorm uit naar deze uitdaging en de samenwerking met het team.’

Goes heeft na zijn professionele voetbalcarrière vele voetbaltechnische functies bekleed in binnen- en buitenland. Zo was hij onder meer drie jaar bondscoach van Estland en technisch directeur bij CSKA Moskou, waarbij hij zowel op organisatorisch als tactisch vlak verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de spelers vanaf de jeugdteams tot en met het eerste elftal. Bij de Israëlische voetbalbond en de KNVB was hij technisch manager, terwijl hij in Nederland ook actief was als hoofd jeugdopleiding bij FC Utrecht en PSV.

Tekst via Feyenoord.nl

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Club groeit op elk gebied. Contrair denken lijkt mij prima.
Laten we eerst eens beginnen met denken dan komt dat contraire later wel. Of niet.....
Nu zie ik vooral de redenering in de praktijk gebracht worden "we hebben het de laatste jaren goed gedaan dus gaan we het nu anders doen". En dat heeft met welk soort denken niet zo veel te maken, welke opgepoetste termen je ook aan nieuwe functies gaat hangen.
Dat ben ik niet met je eens. Er is op zeker wel wat aan het veranderen. Niet zo negatief.
Ik ben niet negatief, dat is althans niet mijn insteek, ik plaats kritische kanttekeningen. That's all. Hier gaat het om het feit dat Arnesen, na een flink valse start (Bozenik en de transferzomer van 2020) de organisatie en het beleid goed op de rails had (transferzomer 2021 bv.), dat Te Kloese daar prima op leek aan te sluiten in zijn verhaal bij het definitief afblazen van Feyenoord City. Echter sindsdien zie ik daar in de keuzes die hij maakt nauwelijks iets van terug. Het zijn veel ronkende teksten en allerlei ambities buiten de landsgrenzen maar een consistent verhaal over hoe de selectie te versterken op basis van een realistische begroting hoor ik niet.
Waarom €7.500.000 aftikken voor Zerrouki als je Wieffer en Timber in je selectie hebt? Misschien zit er een gedachte achter en misschien ook nog wel een goede ook, maar op dat punt geeft DtK niet thuis. Waarom een speler huren voor een positie waar je de afgelopen 1½ jaar twee spelers hebt gehaald die nog een doorlopend contract hebben? Ook hierover geen tekst en uitleg.
N.B. De door jouw gebruikte term 'contrair' betekent o.a. 'tegenstrijdig'. Als ik luister naar de woorden van DtK in oktober vorig jaar en zijn keuzes sedertdien, bespeur ik idd een opvallende tegenstrijdigheid. In dat opzicht heb je een punt. Maar wel een waaraan Feyenoord zich lelijk kan (!) prikken.
leef je uit: https://www.google.com/search?q=jelle+goes
@FTM te Kloese zegt volgende "Het technische beleid dat de afgelopen jaren vorm heeft gekregen, willen we waarborgen en continueren:". echter ziet dit er toch niet uit als waarborgen maar meer als aanpassen en de macht naar hem en slot toetrekken, om de juist zo goed fungerende scouting aan de kant te zetten.
Hoe is dit mogelijk, er speelde toch helemaal niks rond de invulling van deze positie?
Hier is de structuur van Feyenoord ter verduidelijking: https://vi.cdn.pxr.nl/.imaging/mte/vinl-website-theme/526/dam/articles/2023/07/03/whatsapp-image-2023-07-03-at-093848.jpeg/jcr:content/whatsapp-image-2023-07-03-at-093848.jpeg
Dat "weg promoveren" is dus ook niet zoals het is. Deze man gaat dus leiding geven aan een hele nieuwe Global Football afdeling waarbij Mark Ruijl en Schuiteman een aanzienlijke rol krijgen op gebieden waar ze toch al sterk in waren. Zeker Schuiteman met internationale relaties zoals Urawa. Erg mooie ontwikkeling binnen de club waarbij ik erg nieuwsgierig ben wat dit in de toekomst gaat brengen. Tof!
Klopt, het is qua timing niet ideaal. Maar voor de toekomst is deze opzet echt prima voor Feyenoord.
Dit is de uitleg in het vi artikel: In de nieuwe technische organisatiestructuur is Dennis te Kloese naast algemeen nu ook technisch directeur. Hij wordt ondersteund door een manager Global Football (Mark Ruijl) en een manager Recruitment & Development (Jelle Goes). Dus te kloese gaat voor Feyenoord 1 nu ook de transfers doen....
Nou tot op heden niet te merken wanneer inkomende transfers?
David Ornstein
@David_Ornstein
·
6 m
🚨 Toulouse have rejected 3 offers for Fares Chaibi from a Bundesliga club. Latest bid for 20yo Algeria winger worth above €15m. Contract 2025 + no decision yet on future. Ligue 1 young player of year keen to try Premier League
@TheAthleticFC
#ToulouseFC

Die Chaibi komt ook niet
Klopt, we zijn voor Chaibi uberhaupt niet echt realistisch in de markt geweest. Ik ben ook niet overtuigt van hem.
Dezelfde Ornstein die zei dat Slot naar Spurs zo goed als rond was?
Vertaling: dit is de technisch manager?
Niet voor Feyenoord 1 dat blijft te kloese doen
Het duurt allemaal even misschien, maar de aanstellingen die gebeuren, zijn op het eerste oog prima! Goed bezig!
De VI meldt dat DtK naast algemeen directeur nu ook definitief technisch directeur blijft. Hierdoor blijft DtK eindverantwoordelijke maar krijgt ondersteuning van Jelle Goes
Dit lijkt een solide man met veel ervaring en know-how om een stevigere basis voor hoogwaardige scouting en de academy te leggen. Positief nieuws.

Nu nog een technisch manager om DtK te ondersteunen en het raamwerk staat.
Gozer lees nou eens iets. Er komt geen technisch manager dat is deze goes, maar niet voor Feyenoord 1 dat blijft te kloese doen.
lijkt mij een erg goede keus , veel ervaring is een zware pluspunt
Dit is de "technisch manager" voor de mensen die het niet begrijpen.
Jij begrijpt het zelf niet dus, want dit is NIET de technisch manager, die bestaat niet. Te kloese blijft het technische beleid voor Feyenoord 1 doen, en goed doet dit voor de rest van Feyenoord
Nee volgens mij snap jij er dus echt niks van. Te Kloese is de AD/TD, Jelle zal hem ondersteunen in het technisch beleid en is defacto technisch manager.