slory

VK Sportphoto

Nieuws

'Nog een Eredivisieclub geinteresseerd in Van Persie'

Moreno

Dat Robin van Persie interesse geniet van sc Heerenveen, is inmiddels wel duidelijk. Ook Feyenoord hoopt het contract van de oud-spits te verlengen, maar de voorkeur van Van Persie gaat uit naar het hoofdtrainerschap. Echter meldt Mikos Gouka, Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad, bij FC Rijnmond dat er nog een club geïnteresseerd is in Van Persie. 

Assistent-trainer worden bij Feyenoord, ziet RvP niet zitten. Gouka: "Het traject van assistent-trainer valt dus af. Dan kan hij Onder-21 gaan doen bij Feyenoord en dat is eigenlijk vergelijkbaar met wat hij nu doet. Voor hem is het denk ik goed is als hij naar een andere omgeving gaat, maar er is natuurlijk geen twijfel dat Van Persie een grote persoonlijkheid is die op handen gedragen wordt op Varkenoord."

“Voor hem is het dus goed als hij in een andere omgeving komt waar hij met andere dingen te maken krijgt, waar zijn trainerscarrière eigenlijk alleen maar mee omhoog gaan", gaat Gouka verder. De Feyenoord-watcher weet dat Heerenveen niet de enige geïnteresseerde is. "Er is nog een Eredivisieclub met interesse. Ik weet niet welke club, maar er zijn twee clubs die een gesprek met hem zijn aangegaan. Heerenveen heeft eerst met Steijn en Kruys gesproken, maar het gesprek met Van Persie was zo goed bevallen. Als hij ‘ja’ zegt, is het volgens mij bingo voor hem. Maar Van Persie is natuurlijk een jongen die goed weet wat hij wil, dus hij zal de afweging gaan maken."

Gouka ziet in Heerenveen de perfecte plek voor Van Persie om zich verder te ontwikkelen als trainer. "Dit zou ideaal zijn voor hem. Heerenveen zal nooit degraderen. Als ze een keertje twaalfde eindigen is het jammer, en als ze achtste eindigen is het prachtig. Maar het is wel een club waar attentiewaarde op zit."

Delen

Reacties

Zit ik er ver naast als de andere club Almere City is?
Ik hoop dat een professioneel Feyenoord nooit meer een onervaren coach neemt. Ga maar ervaring opdoen bij mindere teams als hoofdcoach, en dan zien we wel wie komen bovendrijven.
Heerenveen zou mooi wezen, dan graag wel een afkoopclausule voor feyenoord in zijn contract:)
FC Dordrecht, zou de ideale vervolg stap zijn voor Van Persie.
Gelukkig bepaald niet Mikos maar van Persie zelf wat goed voor hem is. En mocht dat (tijdelijk) een andere club zijn dan is dat ook gewoon prima. Maar ik hou er niet van als mensen proberen iemand zo duidelijk naar de uitgang te praten. Zoals bijvoorbeeld ook de Telegraaf probeert met Wellenreuther.
Lekker 021 en het daaropvolgend seizoen trainer van Feyenoord 1 zou mooi zijn
Die stap is te groot van de jeugd naar Feyenoord 1. Beter is om eerst ervaring op te doen bij een andere BVO en/of als assistent van Slot. Bij het managen van een BVO-elftal komen veel meer dingen kijken dan bij een jeugdelftal. Het zou beter zijn als hij daarin al wat ervaring heeft voordat hij hoofdcoach word van Feyenoord 1.