yv20221113yv20221113a1b03607

VK Sportphoto

Nieuws

"Nu blijkt dat het niet kan en dat is een trieste, maar harde constatering"

Van de redactie

Dennis te Kloese heeft in felle bewoordingen zijn ongenoegen geuit over het aanstekerincident waarbij Ajacied Davy Klaassen een bloeding aan het hoofd opliep in de Klassieker. De algemeen directeur schaamt zich en is blij dat Ajax uiteindelijk wilde doorvoetballen, zo zegt hij bij ESPN.

"Ik wil me aansluiten bij de woorden van John de Wolf (‘Gebruik godverdomme je verstand’, red.). Het was natuurlijk bijzonder teleurstellend op alle fronten. We hebben sportief gezien een goed moment te pakken en door zo'n incident gaat ongelofelijk veel energie verloren. Dat zag je ook na de hervatting. Dit is ook helemaal niet goed te praten”, aldus Te Kloese.

De algemeen directeur vind het teleurstellend dat het publiek zich niet heeft gedragen en weet kan niet direct zeggen hoe dit valt te voorkomen. "Dit doet heel veel schade aan de club. Als we een snelle oplossing hadden gehad, dan hadden we die al gezien. We dachten zeker na de laatste wedstrijd, waar we aan alle kanten van het veld de vier netten hadden, dat het zeker een mogelijkheid was om een van de netten weg te halen. Dat geeft een beter zicht voor de camera. Nu blijkt dat het niet kan en dat is een trieste, maar harde constatering."

Na het incident werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Te Kloese is blij dat Ajax openstond om de wedstrijd uit te spelen. "Dat is tussen beide ploegen afgesproken. Daar wil ik Ajax voor bedanken. Uiteindelijk dachten wij met een toespraak van John de Wolf iedereen bewust te maken van de ernst van de situatie. Een van de positieve punten is dat de vermoedelijke dader is opgepakt en dat we meteen hebben kunnen ingrijpen. We zullen ons beraden met de juiste instanties over sancties, en die zullen zeker niet mild zijn

Te Kloese geeft aan na de wedstrijd Klaassen te hebben opgezocht. “Mijn excuses gaan ook uit naar Klaassen. Dat heb ik ook persoonlijk gedaan. Het veld is heilig. Spelers die op het veld staan moeten zich veilig voelen. Spelers buiten het veld weten dat het grimmig kan zijn, maar dat mag nooit ten koste gaan van een speler. Ik denk dat een excuus namens ons wel op zijn plaats is."

Delen

Reacties

Journalist verzuimt de voor de hand liggende vraag te stellen: waarom heb je die netten daar niet opgehangen!? Journalist merkte wel terecht op dat het niet alleen die ene voltreffer was maar er veel meer werd gegooid. Zoals bepaalde 'supporters' al vele jaren doen. DTK doet alsof dit een onverwacht incident is maar had beter moeten weten.
Het grootste probleem hier is dat we Feyenoord zijn en geen andere ploeg. Media zal er alles aan doen om dit op een moordaanslag te laten lijken terwijl we het in werkelijkheid over een aansteker van een gram of 5 hebben. Mag natuurlijk alsnog niet gebeuren maar laten we niet doen alsof klaassen nu dood is
Als die aansteker niet gegooid word geef je de media ook geen kans om er wat van te maken...
Je snapt het echt niet hè?
Sorry hoor maar iedereen weet dat het niet hoort en ben het zeker mee eens dat die lamlul lekker gearresteerd is. Snap alleen niet dat de media doet alsof dit alleen bij feyenoord gebeurt. In groningen wordt er ******** een door zn eigen supporter om zn kanis getikt en dat levert minder media-aandacht op dan een aanstekertje, ronduit gek toch
Wangedrag komt idd in alle stadions voor maar nergens is er een reputatie die qua 'beroerdheid' ook maar in de buurt komt bij de van ons. Dat, en dat alleen (!), is het GROTE probleem en niet jouw gezeur over het gewicht van een aansteker etc.
Ja en de reden dat die reputatie er bij ons is is omdat de media het altijd erg interessant vind als er bij Feyenoord wat gebeurt terwijl er bij andere ploegen overheen wordt gekeken. Eerste aansteker incident bij ons waar ik ooit van gehoord heb, heb er nu in de afgelopen twee dagen al 2 van 020 voorbij zien komen in de afgelopen 8 jaar. Blijft allemaal fout, moet zeker wat aan gedaan worden, vind het niet eerlijk dat Feyenoord altijd maar als een soort terroristische organisatie wordt weggezet.
Heel eerlijk, die man van Vak Z moeten ze een gratis seizoenkaart geven, want ik heb meer plezier gehaald uit het bebloede hoofd van did klaassen dan uit de rest van de wedstrijd.
Wat een gestoorde opmerking.
Dit laat exact het probleem zien wat we hebben..
Waarschijnlijk is een zogenaamd supporter die alles sloopt en ruzie zoekt met andere in de naam van zijn geliefde club Feyenoord.
Jij bent dus de personificatie van de problemen van Feyenoord. En de redactie van deze site die zichzelf dankzij de club belangrijk mag voelen, laat dit soort lulkoek ongemoeid en maakt zich zo mede schuldig.
Buiten dat het schandalig is wat er is gebeurt, dat staat buiten kijf. Maar moet wel zeggen dat ajax en met namen tadic de boel wel aan het opnaaien was. De manier van tijdrekken frustrerende mij op de bank ook mateloos. En dat je spelers op gaat zitten naaien met hun geloof is ook schandalig.

Nogmaals ik vond het een *** wedstrijd, ajax is voorledig naar de hand gespeelt.
Te Kloese is met bestuur ook verantwoordelijk voor t feit dat er nog steeds bmvuurwerk wotdt toegestaan. De club huurt het stadion en is dus verantwoordelijk. Maar ze durven nooit iets te doen bang van fans?
Tadic is een zielepiet als je hem negeert. Laat je je opnaaien, dan trek je altijd aan het kortste eind.
Minder sterke ploeg probeert het tempo uit de wedstrijd te halen. Dat is van alle tijden en alle competities. Door er een zgn. Ajaxdingetje van te maken, laat je precies zien waar de schoen wringt; bij de hersenloze gefrustreerden die zich niet kunnen gedragen, zowel verbaal als met ander agressief gedrag.
Feyenoord speelde toch ook tegen Ajax? Dan is het toch niet gek dat je er een ajax dingetje van maakt? Als het Cambuur was had ik er een Cambuur dingetje van gemaakt.
Ongetwijfeld. Maar dan snap je het nog niet. Je wekt met je opmerking de indruk dat een misschien niet aangename spelopvatting van een tegenstander, die n.b. ook wel eens door Feyenoord wordt gepraktiseerd, iets te maken heeft met het godvergeten wangedrag van zgn. Feyenoordsupporters (sic) door op je obligate openingszin te vervolgen met 'maar' en dan je zeurverhaal af te steken. Volkomen misplaatst.