yv2023218yv2023218a9a08593

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer: "Je kan fanatiek zijn, maar waarom moet dat zo?"

Van de redactie

Feyenoord ligt uit het bekertoernooi. In de halve finale ging het team van trainer Arne Slot woensdagavond met 1-2 ten onder tegen Ajax, op een avond die niet alleen vanwege de uitschakeling uitliep op een grote anti-climax. De Klassieker werd na een uur spelen gestaakt omdat Ajax-speler Davy Klaassen werd geraakt door een voorwerp dat werd gegooid vanuit het publiek. Mats Wieffer sprak na afloop voor de camera's van ESPN.

"Ik denk dat het een treurige avond is voor iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt", begint Wieffer. "Ik weet niet hoe ik het moet zeggen, maar dat er een idioot is die dat gooit. Ik vind het schandalig eigenlijk. Uiteindelijk verliezen we de wedstrijd ook. Het is geen mooie avond, nee."

"Al met al denk ik dat we wel veel kansen hebben gehad, maar vandaag zat het even niet mee, denk ik. De onderbreking hielp niet mee. Daarna denk ik dat wij nog wel goed uit de kleedkamer kwamen. Buiten die goal om denk ik dat wij prima aan de tweede helft begonnen, alleen dan word je toch even uit je ritme gehaald, maar uiteindelijk heeft het geen invloed gehad op de uitslag denk ik", vervolgt Wieffer.

Wieffer snapt niets van het gedrag van de supporters bij het opstootje langs de zijlijn. "Waarom moet dat zo? Je kan fanatiek zijn en een club haten en ik snap dat er veel rivaliteit is, maar om dan met dingen te gaan gooien. Je kan iemand verwonden en dat gebeurde nu ook. Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt."

Volgens de middenvelder van Feyenoord verkeert het team op dit moment niet in een dip. "Nee, dat denk ik niet. Het zat vandaag ook gewoon niet mee. Ik denk dat wij over het algemeen wel het betere van het spel hadden. Als team hebben we hard gewerkt. Vandaag zat het er gewoon even niet in, denk ik."

Delen

Reacties

Klopt Mats.
Een aansteker valt niet goed te praten maar onderschat ook het wangedrag niet van je tegenstander die liepen continu te provoceren.
Wat ik erg vind is het domme geluk van ,Kenneth Perez op de tv, hij gaat Feyenoord net of hij altijd zo'n lieverdje was de galabal.