timber

VK Sportphoto

Nieuws

"Focussen op volgende week: weer een zware tegenstander"

Van de redactie

Quinten Timber kijkt met lichte teleurstelling naar het gelijke spel van Feyenoord vandaag in Enschede tegen FC Twente (1-1).

“We hadden hier graag met drie punten weggegaan, dus een kleine teleurstelling overheerst nu wel”, zo zegt hij bij RTV Rijnmond

Feyenoord speelde een sterke eerste helft en kwam verdient op voorsprong door een goal van Santiago Gimenez. Timber kwam vlak na rust in het veld voor de lichtgeblesseerde Sebastian Szymanski. “Ik denk dat we aan het begin van de tweede helft te veel achteruit lopen. Uiteindelijk valt die goal dan. Daar reageren we goed op en aan het eind van de tweede helft gaan wij voor die tweede goal. Dan is het jammer dat je die niet maakt, maar als team hebben we wel goed gereageerd op het tegendoelpunt”. 

De Rotterdammers kregen nog een aantal goede kansen, met name voor Ousamma Idrissie. Maar ook Twente kreeg volgens de middenvelder de mogelijkheid de wedstrijd naar zich toe te trekken. “Zij hadden ook nog een grote kans uit de counter, ik ben blij dat we een goede keeper op doel hebben."

Door het gelijkspel blijft Feyenoord bovenaan in de Eredivisie. Timber bekijkt het van week tot week. “Het is best spannend bovenin en er wordt steeds vaker van een top-5 gesproken. Al moet ik wel zeggen dat ik mezelf niet echt bezighoud met die andere teams. We hadden graag die drie punten gehaald, dat is niet gelukt en nu moeten we ons focussen op volgende week: weer een zware tegenstander en dan moeten we er weer staan” 

Dat Timber alweer inzetbaar is na zijn blessure hadden weinig mensen zien aankomen. “Ik heb elke dag hard gewerkt om weer terug te komen. Ik weet dat er in de media veel gezegd werd over mijn blessure, wat mij wel verbaasde eigenlijk. Ik ben blij weer terug te zijn en stap voor stap fitter te worden. Ik heb vandaag voor het eerst weer 45 minuten gespeeld, dus daar ben ik blij mee.”

Delen

Reacties

Kees, hoe ziet jouw schoonmoeder eruit :D
Kom op Feyenoord, PSV Heerenveen en Az verslaan… dan staan we nog steeds bovenaan.
Ajax krijgt nu een reeks “makkelijke” wedstrijden en pas laat in het seizoen de zwaardere tegenstanders, het geluk van Amsterdam, ze krijgen de tijd om hun vorm weer te vinden.
Ajax nog altijd de grootste concurrent voor Feyenoord.
Weer eens een overwinning in een topduel zou wel prettig zijn. Die complimenten achteraf zijn net zo leuk als een kus van je schoonmoeder.