tb2023129tb2023129tb101101

VK Sportphoto

Nieuws

AD: 'De Kuip zal volgende week tegen PSV grommen'

Van de redactie

Feyenoord is gegroeid. Een gelijkspel tegen Ajax in De Kuip en FC Twente in Enschede; Feyenoord neemt er geen genoegen meer mee. De lat ligt hoger en dus overheerst er chagrijn na vandaag. Mede door een niet gegeven strafschop door scheidsrechter Allard Lindhout.

Algemeen Dagblad refereert naar een opmerking van oud AZ-speler Barry van Galen. Hij sprak eerder dit seizoen het vermoeden uit dat clubs als AZ en FC Twente de landstitel waarschijnlijk niet gingen winnen, omdat de traditionele top-3 op cruciale momenten de arbitrage meehebben. Na het optreden van Lindhout vandaag, kan daar voorlopig een streep door.

Een handsbal van Robin Pröpper werd niet bestraft vanwege een vermeende overtreding van Feyenoord-spits Santiago Giménez. FC Twente trainer Ron Jans was na afloop opgelucht over dat besluit. “Feyenoord had daar een strafschop kunnen hebben. Ik was heel blij met het besluit van de scheidsrechter. Het was een licht duwtje, maar goed, een licht duwtje is ook een overtreding. Gelukkig.”

Arne Slot was namens Feyenoord een andere mening toegedaan. “Ik vond het gewoon een onacceptabel moment van de arbitrage. Een scheidsrechter speelt een cruciale rol in topwedstrijden."

Het discutabele penalty-moment van Lindhout kan doorspelen naar volgende week, zo schrijft Algemeen Dagblad. ‘De Kuip zal volgende week in de topper tegen PSV ongetwijfeld grommen als er ook maar een snufje van benadeling rond een scheidsrechterlijke beslissing hangt’, aldus de krant.

En zo laat Feyenoord in Enschede wederom een mooie gelegenheid liggen om een titelconcurrent pijn te doen. “Op basis van het spelbeeld laten wij tegen Ajax en FC Twente vier punten liggen", aldus Slot. In beide wedstrijden lieten de Rotterdammers zien een seriueze titelkandidaat te zijn, zo zegt ook Ron Jans. “De kans dat Feyenoord de titel pakt is groot. Op dit moment zijn ze de nummer 1 favoriet bij de gokkantoren. Als je bij FC Twente een punt pakt, doe je het hartstikke goed.”

Delen

Reacties

Zal Hitler wel worden, hou mijn hart vast met die arrogante muil
Maar t blijft wonderbaarlijk dat de twee andere topclubs nog steeds in leven worden gehouden door Fey. Fey moet ook nog naar de hoofdstad en leven weer. Hadden op 10 pnt gezet kunnen worden. Nu 4 punten in 2 duels laten liggen.
De vraag is of we tegen PSV of AZ de beste scheidsrechter van NL krijgen.
Volgende week valt Guzubuyuk in ieder geval af, na zijn pingelmoment van vorig seizoen.
Ben ook benieuwd, Nijhuis of Higler?