slot

VK Sportphoto

Nieuws

"Nu liever een nieuwe speler dan een nieuwe TD"

Feyenoord is nog altijd naarstig op zoek naar versterkingen om de blessures van Gernot Trauner en Quinten Timber op te vangen. Na het vooralsnog mislopen van Zerrouki en Piatkowski is het nog niet gelukt de selectie van een nieuwe impuls te voorzien.

Volgens Arne Slot komt dat niet doordat de Rotterdammers nog geen opvolger voor Frank Arnesen heeft aangesteld, zo vertelt hij tijdens de persconferentie. 

“Je zou kunnen zeggen: als je een nieuwe technisch directeur hebt, zullen er ook sneller spelers komen. Maar wij werken er hard aan. Dat we nog geen nieuwe spelers hebben, heeft niet zozeer te maken met hoeveel mensen we in onze organisatie hebben, maar veel meer met onze financiële realiteit."

Voor de trainer gelden er nu andere prioriteiten. "Ik heb nu liever een nieuwe speler dan een nieuwe technisch directeur", aldus Slot.

Slot staat bekent als perfectionist, maar laat de zoektocht naar spelers nu vooral aan anderen. "Daar heb je in de voorbereidingsperiode veel tijd voor. Maar nu hebben we zondag gespeeld, donderdag gespeeld en moeten we zondag weer spelen. Ik zal Groningen gaan bekijken en niet uren stoppen in het bekijken van spelers”.

Wel geeft de trainer zijn mening, wanneer het spelers betreft waar hij kijk op heeft. "Ik kijk wel een beetje mee en ik heb wel een duidelijke mening over spelers die ik ken. Dan gaat het over spelers uit de Nederlandse competitie, of die tot voor kort in Nederland hebben gespeeld. Als het om spelers uit andere windstreken gaat, zijn we daar als staf ook onderdeel in, maar is het met name de scouting die daar tijd en energie in stopt."

Delen

Reacties

Ik kijk nog altijd met een stille hoop naar de opstellingen van Internazionale. De Vrij valt hooguit af en toe in. Het is wishful thinking (!!!) maar als hij zo weinig blijft spelen, zal de serieuze belangstelling van grote clubs komende zomer (als zijn contract afloopt) toch wat afnemen en iig de aanbiedingen lager uitvallen.
Kortom, een half jaartje Feyenoord zou hem van pas kunnen komen. En als er één speler meteen kan staan als vervanger van Trauner dan is hij het. Het is wensdenken maar onder het genot van een kop koffie kan dat op een zaterdagmiddag heel aangenaam zijn.
GEEF DIE MAN Z'n VERSTERKINGEN.
Is Marvelous Nakamba geen interessante optie voor Feyenoord als CVM? Valt al het gehele seizoen buiten de boot bij Aston Villa en mag vermoedelijk op huurbasis vertrekken deze winter. Is wel iemand die er direct kan staan met zijn ervaring. Mist wedstrijdritme, maar traint wel dagelijks op PL-niveau.
@FTM, Misschien een beetje gekke optie maar Vurnon Anita een half jaartje huren van RKC? Speelt daar wekelijks op 6, is altijd een van de beste daar, heeft veel ervaring zowel nationaal als internationaal en is een giftig mannetje. Ja zijn verleden zit niet mee, maar al zou het zijn om wat ervaring mee te geven aan dit toch wel jonge middenveld.
Concreet zijn voor Araujo van Emmen en Thomas van den Belt, van Pec Zwolle. 2 spelers in 1 klap. Kost Feyenoord nog minder dan 3 miljoen, RCV en een 6 erbij. Beiden een goeie toevoeging voor deze selectie en ook nog eens een goeie move voor de breedte van de selectie. Win-win-win-win
Nog bedankt voor het voortijdig bekend maken
Jimmyhuiskens1997
Alle verontwaardiging omdat er een speler niet wil komen. Zoals vaker door Slot vermeldt wil je gaan voor een speler die er direct kan staan en kwalitatief beter is dan wat je binnen je selectie hebt. Dat houdt dus in dat je in een vijver aan het vissen bent waarbij ook clubs zich mengen die veel meer budget hebben. Het is dus vrij normaal dat spelers kiezen voor een financieel beter plaatje.
Natuurlijk willen we dat er z.s.m. een speler bijkomt, omdat dit simpelweg nodig is om door te selecteren en de selectie van kwaliteit te voorzien. Maar liever nog even geduld i.p.v. overhaaste beslissingen.
Helemaal mee eens.
Helaas zien een heleboel supporters liever de nieuwe Charisteas binnengeharkt worden.
Je kan op je vingers natellen, dat diezelfde supporters gaan zeuren wanneer die nieuwe speler niet voldoet. Dan blokkeert dat namelijk de ontwikkeling van de jeugd.

Ik merk dat er weer heel veel negatieve beeldvorming is en wij denken allemaal dat we het weten.
Ik heb het vaker gezegd. De grootste vijand van Feyenoord is alles wat om Feyenoord heen hangt.
Even out of the box gedachte. Zowel Branco van den Boomen als Stijn Spierings doen het goed in de Ligue 1. Beide lopen van de zomer uit contract waarbij vooral voor Van den Boomen wel de clubs in de rij zullen staan. Feyenoord biedt 5 miljoen euro voor beide spelers, waarbij Van den Boomen direct voor een miniem bedrag wordt terug verhuurd voor de rest van het seizoen aan Toulouse. Zijn loon wordt dan doorbetaald door Toulouse. Spierings komt direct naar Feyenoord als back up/concurrent van Wieffer. Win-win situatie. Feyenoord heeft direct een oplossing voor de nr 6 positie en alvast een prima opvolger voor Kokcu binnen die volgend seizoen met timber kan concurreren om nr. 8 positie. Verder ben je al die clubs die Van den boomen van de zomer transfervrij willen overnemen voor. Toulouse vangt nog geld en kunnen nog gewoon beschikken over Van den Boomen. En voor Spierings en Van den Boomen is het sportief een stap vooruit. Misschien denken z daar anders over als van de zomer pakweg Lyon of Bayer Leverkusen op de stoep staat. En Feyenoord houdt t.o.v. het transferbedrag van Zerrouki dan ook nog 1.5 miljoen over voor huur van een verdediger. Ik zeg doen ;-)
Nieuwe TD gevonden!
Een mooie suggestie!
Leuk bedacht, maar gaat in de praktijk nooit gebeuren. Als Spierings en vd Boomen uit hun contract lopen, kunnen ze flink wat tekengeld ontvangen bij een nieuwe club omdat er geen transfersom betaald hoeft te worden. Dat zullen ze echt niet zomaar willen mislopen. Daarnaast als de clubs in de rij staan a.s. zomer, waarom dan nu al een definitieve keuze voor Feyenoord maken? Kun je beter afwachten of er in de zomer niet iets leukers/meer betalend langskomt. Voor de clubs is jouw optie idd gunstig, voor de beide heren zelf verre van.
Voor Spierings is feyenoord denk ik echt wel een mooie stap. Van den Boomen zou een goede opvolger van Kokcu zijn, maar zal inderdaad lastiger worden. Ik zou wel graag willen lezen dat Feyenoord met goede spelers als Van den Boomen, Midtsjo (huur) en mss Spierings bezig is. Niet geschoten is altijd mis.
Harroui kun je denk ik wel huren. Van Hecke moet volgens mij worden gekocht aangezien ze al het maximaal aantal spelers schijnen te hebben verhuurd. Branco van den boomen kan ook nog. Hoewel die als spelbepaler meer een opvolger voor Kokcu is. Staat bij transfermarkt als centrale middenvelder die eventueel ook als controleur kan spelen. Misschien maak je daar wel meer kans op dan in de zomer nu Toulouse nog wat geld kan opstrijken. Is een rechtspoot, en voor de winterstop speelden ze met timber ook al zonder een pure controleur. Voor zijn kompaan Spierings geldt hetzelfde. Dat is echt een controleur, hoewel Van den Boomen als speler meer klasse heeft. Ik denk echter dat ze nu inzetten op Vilhena. Is ook weer ingewikkeld omdat die al wordt verhuurd. Ik zou zelf ook informeren of Midtsjo te huur is. Die staat er direct.
Jimmyhuiskens1997
Midtsjo zou een directe versterking kunnen zijn, lijkt me een goede optie.
Van Hecke heeft ook nog maar een half jaar contract. Denken dat zo’n speler dan nog te huren valt vind ik vrij optimistisch.
Van Hecke kan/mag sowieso niet meer worden uitgeleend aan een niet-Engelse club.
Welke Nederlanders zullen er nog in de race zijn?
Blijven er niet veel over..
Harroui
Van Hecke.
?
MickJaggerVanDeLageLanden
MickJaggerVanDeLageLanden
Hamer
Geduld,ze mogen wel opschieten willen ze bovenin mee blijven doen!!
Enig idee hoe de huurmarkt werkt?! Pas op het einde van de transfermarkt als de grote clubs uitgeshopt zijn is duidelijk welke goede/betere spelers over zijn daar en verhuurd morgen worden... Nu heb je alleen nog maar spelers van mindere kwaliteit of waar iets anders mis mee is zo aan het begin...
Gewoon geduld. Geen overhaaste zaken doen.