dsc01689-1

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Van Hanegem: "Waarom neem je hem anders?"

Van de redactie

Willem van Hanegem is zeer te spreken over Mats Wieffer. Dat vertelt de oer-Feyenoorder in het Algemeen Dagblad.

Wieffer viel tijdens de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle op door zijn sterke spel. Van Hanegem is niet verrast. "Wat ik goed vind, is dat hij het spel gewoon heel goed ziet. Altijd om zich heen kijken, altijd zoeken. Als hij de bal krijgt, weet hij over het algemeen wel waar 'ie naartoe moet. Hij kijkt ook altijd vooruit. Dat vond ik bij Excelsior ook al."

Voor de Kromme is het logisch dat Wiefer nu wordt opgesteld. "Waarom neem je hem anders? Niet om een jaar of drie op de bank te laten zitten. Dus waarom zou dat vreemd zijn?" 

Dat iedereen nu naar Wiefer kijkt legt wel druk op de middenvelder. "Zo'n jongen die voor het eerst gaat spelen in een geweldig stadion. Dan is het niet zo dat je zegt: ‘hier ga ik eens lekker laten zien hoe goed ik ben’. Er ligt echt een partij druk op hem”. 

Wiefer zal deze periode zien als zijn grote kans, zo zegt Van Hanegem. “Zeker omdat er een middenvelder weg is en er een plek voor hem vrij komt. Dan is dit voor hem heel belangrijk."

Delen

Reacties

Wieffer is een Tukker. Die is niet snel onder de indruk van iets.
Willem heeft gelijk maar hij suggereert een discussie die er helemaal niet was om een nummertje te kunnen opvoeren ter meerdere eer en glorie van zichzelf. Ik heb nl helemaal niemand gehoord die beweerde dat het heel raar was dat Wieffer zou spelen.
Arne Slot was een beetje erg zuinig met zij vertrouwen voor de wedstrijd tegen PEC; in plaats van vertrouwen uit te spreken had hij het over kunnen of moeten bewijzen, maar dat heeft hij met zijn complimenten na de wedstrijd wel weer goed gemaakt. Kortom, Willem voert in zijn eentje een discussie met een niet bestaande gesprekspartner.
Wieffer op zes is voor mij prima. Hij doet het goed. Hij is wel breekbaar tot vor kort, dus er moet wel wat bij. Daarom zou ik Vilhena halen voor de breedte, die kan op 8, als back en desnoods ook op zes. Meer concurrentie op het middenveld is alleen maar goed! En dan nog een CD.
Willem is wel heel kort door de bocht, waarom neem je hem dan, dat kan je van alle spelers zeggen.
Het is als een speler van pakweg Excelsior komt altijd de vraag of ie kan aanpakken, het is nooit een zekerheidje.
Aanpakken = aanpassen
We hebben de raarste namen in de selectie, maar een puur Nederlandse blijkt steeds weer een hersenkrakertje….. De ene keer Wiefer, de andere keer Wieffer en zo gaat het door….