slot-2

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over Klassieker: "Je weet nooit hoe snel dingen kunnen gaan"

Van de redactie

Wanneer op zondag 22 januari Ajax op bezoekt komt in de Kuip, zullen netten rondom het veld worden geplaatst. Dat is het definitieve besluit van Feyenoord.

Arne Slot betreurt de maatregel en hoopt dat in de toekomst weer supporters van beide clubs aanwezig kunnen zijn. “Ik denk dat we het allemaal betreurenswaardig vinden dat het nodig is", aldus de trainer tijdens de persconferentie na afloop van de bekerwedstrijd.

Slot kijkt uit naar zijn eerste Klassieker met publiek. "We vinden het al heel mooi dat de wedstrijd weer met publiek gespeeld kan worden. Dat was in coronatijd niet zo. Maar we zijn nog een stap verwijderd van hoe het vroeger was. Dat de uitsupporters er ook bij waren”.

De trainer beaamt dat dit voor deze editie niet realistisch was. "We snappen heel goed dat dat op dit moment nog heel lastig is. Je weet nooit hoe snel dingen soms kunnen gaan, maar ik denk niet dat burgemeester Aboutaleb dat voor deze editie overwogen heeft."

Slot hoopt dat de sfeer rondom de grootste wedstrijd van het jaar in de toekomst normaliseert. "Laten we hopen dat het goed gaat en dat we ooit weer terugkeren naar de tijd dat zelfs het uitpubliek erbij kan zijn. Als het plaatsen van netten de eerste stap is om ongeregeldheden te voorkomen, dan kunnen we het misschien gefaseerd gaan opbouwen naar hoe het vroeger was. Dat is het ultieme."

Delen

Reacties

Vergeet maar dat er weer uitpubliek bij de klassieker komt. Teveel ******** die de boel voor iedereen verzieken. Zolang er geen wet komt die die idioten aanpakt zijn de clubs ook nagenoeg machteloos. In Engeland hebben ze het voorbeeld gegeven maar hier zijn de politici te stom om te begrijpen dat een keiharde wet en handhaving de enige manier is.
Met camera's weet je precies wie zich misdragen in de Kuip. Geef die aso's een stadionverbod voor een jaar en het probleem is zo opgelost. Maar dan staan die tokkies vervolgens bij het bestuur voor de deur. En daar heeft logischerwijs niemand zin in. En zo is een relatief klein groepje agressieve mafketels al decennia lang de baas in de Kuip.
Ik zou willen dat het zo simpel was.
Ben op dat punt wel de weg een beetje kwijt, maar kan me herinneren dat de KNVB vorig jaar (?) een stadionverbod verzoek niet honoreerde (of iets dergelijks).
Het is allemaal vaag, maar hier staat hoe het zou moeten werken
https://www.knvb.nl/themas/veiligheid/stadionverboden
uh, moet er nu echt een shirt van A**x als reclame bij dit artikel?