aursnes-benfica-web

KayneKVisuals

Transfers

Officieel: SL Benfica verwelkomt Fredrik Aursnes

FeyenoordTM

Feyenoord en Benfica zijn het eens geworden over de transfer van Fredrik Aursnes. De 26-jarige Noorse international, die in Rotterdam nog een doorlopend contract had tot medio 2024, verruilt De Kuip daardoor na één seizoen voor een avontuur in Portugal.

‘Feyenoord heeft in korte tijd enorm veel indruk op mij gemaakt,’ kijkt Aursnes terug. ‘Toen ik hier een jaar geleden binnen kwam, had ik niet verwacht na een seizoen alweer te vertrekken. Het was een bijzondere periode om meerdere redenen. Om te beginnen door onze manier van spelen, die goed bij mij past en waar ik veel plezier uit heb gehaald. Maar vooral ook door onze unieke prestaties in Europa, de mensen waar ik dagelijks mee samen heb gewerkt en niet in de laatste plaats de trouwe aanhang van Feyenoord. Ik ben de club, en Frank Arnesen in het bijzonder, dankbaar voor het vertrouwen in mij. Ook wil ik iedereen die heeft bijgedragen aan de mooie, blijvende herinneringen die ik uit Rotterdam met me meeneem bedanken. Ik wens Feyenoord het allerbeste.’

Afgelopen seizoen was Aursnes een van de belangrijkste steunpilaren in het elftal van Feyenoord. De defensieve middenvelder veroverde na zijn komst begin augustus 2021 vrij snel een vaste plek in de basis en oogstte dankzij zijn verfijnde techniek, doortastendheid en voortreffelijke spelinzicht veel lof.

Als een van de sleutelspelers van de ploeg van Arne Slot had de zevenvoudig Noors international ook een belangrijk aandeel in het Europese succesverhaal van Feyenoord van seizoen 2021-2022. De onvermoeibare Aursnes was samen met Cyriel Dessers de enige in de selectie die vanaf de groepsfase tot en met de finale alle duels in de Europa Conference League op het veld stond. In totaal eindigt de teller voor Aursnes in Rotterdam op 49 officiële duels in het shirt van Feyenoord. Daarin was hij eenmaal trefzeker en leverde hij vier assists af.

Tekst: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

@FTM al meer bekend over de fee? 15 mln incl of excl? Of iets totaal anders
13 miljoen + 2 aan bonussen + 10% doorverkooppercentage lees ik online…
15 vast, oplopend tot 17 of 18 miljoen schijnt.

Daarom, er gaan zoveel verhalen rond dat ik wacht tot 1908 het exacte bedrag bekend maak
Je had gelijk, Benfica heeft het naar buiten gebracht.
Zeer slechte deal naar mijn mening
Zerrouki gaat gewoon komen. Grillitsch is een bliksemafleider om de prijs te drukken. Net als er in studio 1908 steeds wordt vermeld dat Feyenoord amper budget over heeft. Dit terwijl er nog circa +30 uit de huidige transferwindow over is.
Slot wilt Zerrouki niet zomaar, dus ik heb alle vertrouwen dat hij gaat slagen.
Feyenoord heeft 38 miljoen uitgegeven maar ze gaan niet alles opmaken,je heb volgend jr ook spelers nodig en ze gaan een potje bouwen
Lang leven de belasting… het zijn geen netto bedragen.
Top, ga hem zoveel mogelijk volgen bij Benfica
@ftm welke van de middenvelders die op het lijstje staat verwacht jij?