Bevestigd
slot-liverpoolweb

Edit via KayneKVisuals

Transfers

Officieel • Slot nieuwe hoofdtrainer Liverpool

FeyenoordTM

Feyenoord en Liverpool FC bevestigen officieel de overstap van Arne Slot. De 45-jarige hoofdtrainer, die sinds de zomer van 2021 bij Feyenoord werkzaam is, treedt per 1 juni in dienst bij de negentienvoudig kampioen van de Engelse Premier League. Feyenoord ontvangt van Liverpool een niet nader te noemen miljoenenbedrag, omdat Slot in De Kuip nog een doorlopend contract had tot medio 2026.

‘Het is bepaald geen eenvoudig besluit om de deur achter je dicht te trekken bij een club waar je zoveel mooie momenten hebt beleefd en met zoveel fijne mensen succesvol hebt samengewerkt,’ zegt Arne Slot. ‘Maar een kans om hoofdtrainer te worden in de Premier League, bij een van de grootste clubs ter wereld, kun je als sportman moeilijk negeren. Ik ben Feyenoord dankbaar dat ze hebben willen meewerken aan deze overstap.’

‘Ik heb ongelofelijk genoten van mijn drie jaar bij Feyenoord en heb me vanaf dag één enorm thuis gevoeld, zowel binnen de club als bij de supporters. Toen ik in de zomer van 2021 in Rotterdam begon was ik ervan overtuigd dat het mogelijk was om successen te boeken bij deze prachtige club. Dat we in drie jaar tijd een Europese finale hebben gehaald en meerdere prijzen hebben gewonnen maakt me meer dan trots.’

‘Trots ben ik op de spelers en de staf die dag in dag uit keihard hebben gewerkt voor die prestaties. Op alle andere geledingen van de club, die ieder op hun manier hebben bijgedragen aan het succes. En natuurlijk ook op de supporters, die de vele mooie momenten van Feyenoord zo intens en gepassioneerd mee hebben beleefd. Als tegenstander is het al indrukwekkend als je De Kuip binnenstapt, maar als je er echt onderdeel van bent dan voel je het nog zoveel meer.’

‘Feyenoord is de club waar ik de eerste grote successen heb mogen vieren in mijn carrière als trainer en ontzettend veel mooie wedstrijden heb beleefd, dus koester ik die herinneringen nadrukkelijk. En als voetballiefhebber zal ik de club ook zeker blijven volgen, niet in de laatste plaats omdat ik er van overtuigd ben dat er in Rotterdam nog heel veel moois in het verschiet ligt. Ik wens Feyenoord en iedereen die deze schitterende club een warm hart toedraagt alle goeds voor de toekomst.’

Dennis te Kloese, algemeen directeur van Feyenoord: ‘Als Feyenoord zijnde laat je niet graag een trainer gaan die zoveel voor de club heeft betekend als Arne. Tegelijkertijd begrijpen we natuurlijk heel goed dat werken bij een club als Liverpool voor hem een bijzondere en unieke kans is. Met dat in ons achterhoofd zijn we het gesprek aangegaan om te kijken of we er samen uit zouden komen, en dat is uiteindelijk gelukt.’

‘We kunnen met trots en dankbaarheid terugkijken op de jaren dat Arne onze hoofdtrainer was. Onder zijn leiding en met een groep hele goede mensen om hem heen hebben spelers zich uitstekend ontwikkeld, is het publiek vermaakt met mooi voetbal en, zeker niet onbelangrijk, zijn prachtige resultaten behaald.’

‘Arne heeft onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op Feyenoord, en daarmee niet alleen aan voetbalminnend Nederland maar ook over de grenzen laten zien waar we als club voor staan en toe in staat zijn. Liverpool krijgt er een buitengewoon vakman bij.’

Het is ook voor Feyenoord prettig dat er nu al duidelijkheid is, stelt Te Kloese, zodat er tijd is voor het vinden van een opvolger. ‘Het nadenken daarover is natuurlijk al een hele tijd geleden begonnen omdat wij ook wel wisten dat er een reële kans was dat het zou lopen zoals het nu is gelopen met Arne. Het fundament dat de afgelopen jaren is gebouwd is heel sterk met een groot team van vakmensen, maar de hoofdtrainer is natuurlijk wel een cruciale schakel daarin. Ik heb er vertrouwen in dat we een zeer geschikte kandidaat gaan vinden waardoor Feyenoord kan voortborduren op de recente successen.’

Onder leiding van Slot boekte Feyenoord de afgelopen seizoenen diverse in het oog springende resultaten en was er daarnaast lof voor de aanvallende stijl van voetbal. In Slots eerste seizoen als hoofdtrainer werd de finale van de UEFA Europa Conference League bereikt, waarin de club na een spannende strijd in Tirana nipt haar meerdere moest erkennen in AS Roma.

In seizoen 2022-2023 volgde nog meer succes. Met Slot aan het roer overwinterde Feyenoord voor het tweede achtereenvolgende jaar in Europa en werd de kwartfinale van de UEFA Europa League bereikt. De kroon op het seizoen was evenwel de zestiende landstitel in de geschiedenis van de club, de eerste grote prijs voor Feyenoord sinds 2018. Dit seizoen won Feyenoord voor de veertiende keer de TOTO KNVB Beker, door achtereenvolgens FC Utrecht, PSV, AZ, FC Groningen en in de finale N.E.C. te verslaan.

In totaal stond Slot 148 wedstrijden langs de zijlijn als trainer van Feyenoord. De club wist daarvan 97 duels te winnen, speelde 27 keer gelijk en verloor slechts 24 maal. Met een gemiddeld puntenaantal per wedstrijd van 2,15 — in de Eredivisie alleen zelfs een moyenne van 2,32 — mag Slot zich een van de best presterende trainers van Feyenoord ooit noemen.

Feyenoord wenst Arne Slot veel succes toe bij Liverpool.

Bovenstaande tekst via feyenoord.nl

Liverpool Football Club can announce Arne Slot has agreed a deal to become the club’s new head coach, formally taking up the position on June 1, 2024, subject to a work permit.

The 45-year-old will join the Reds from Feyenoord ahead of the 2024-25 season after a deal was reached with the Eredivisie club for his services.

Slot will replace Jürgen Klopp at the helm following his decision to step down from the post at the end of the current campaign.

The Netherlands-born coach will arrive after three highly successful seasons with Feyenoord, during which he led them to the league title in 2023 and was named Eredivisie Manager of the Year on two occasions.

More recently, he helped the Rotterdam club to victory in the KNVB Cup in April after they defeated NEC Nijmegen 1-0 in the final.

Prior to moving to Feyenoord, Slot held the position of AZ Alkmaar head coach, and he had led them to second place in the table, trailing leaders Ajax only on goal difference, when the Dutch season was cancelled due to COVID-19 in 2019-20.

During his playing career, he operated primarily as a midfielder, turning out for FC Zwolle, NAC Breda, Sparta Rotterdam and PEC Zwolle before hanging up his boots in 2013.

He will now soon become the first head coach of Liverpool FC from the Netherlands – with his first pre-season in charge of the squad set to get under way in July.

Bovenstaande tekst via liverpoolfc.com

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Misschien een hele rare suggestie, maar als je inderdaad voor Sahin gaat....
En je wilt een ervaren oude rot naast hem hebben....

Zou Fatih Terim dan niet kunnen??

Is net gestopt bij Panathinaikos en Sahin had als speler van de Turkse nationale ploeg hem als bondscoach gehad.

Neemt niet weg dat Sahin in zijn spelers carrière met veel grote coaches te maken had.
Veel geleerd heeft daarvan....
@FeyenoordTM
Nee, gaat niet gebeuren. Willen echt een meestertacticus naast de komende trainer hebben
Zal wel naar United gaan als die tukker eruit geknikkerd word. Of Juventus daar is nu ook een plekje vrij. Maar goed inderdaad niet heel realistisch voor ons helaas.
@FeyenoordTM in de media wordt Pusic ontzettend gepusht al de opvolger van Slot. Hoe kijkt DtK naar deze naam? Ik hoop persoonlijk dat deze naam binnen Feyenoord wat minder serieus wordt genomen.
Dit is geen thema: verdient EUR 2M netto en zit op zijn plek bij Shakhtar, waar hij succesvol aan commitment op zijn CV gaat bouwen. Woont daar in een compound. Krijgt groot bestedingsgeld. Geen reden om weg te gaan, en voor Feyenoord is er eveneens geen reden om 4M bruto te betalen voor een trainer die tactisch nog alles te bewijzen heeft. Mentaal wel top.
Is de naam die het uiteindelijk wordt al wel in de media genoemd denk je of zijn ze nog steeds verder aan het zoeken?
Dennis bepaalt, we gaan het zien
Is er al wat meer duidelijkheid over Brian Gill @FeyenoordTM
Volgens The Mirror is de kans groter dat hij naar Feyenoord komt.
Je hoort verder gewoon ook vrij weinig....
En nu Sahin met Fred Rutten als assistent. De Wolf blijft en dan kan Sahin zelf ook nog een assistent meenemen.
Het is alleen de vraag hoe haalbaar dat duo is.
Hoewel ik ook een Dick Schreuder dan ben kom je met een hele interessante combinatie al vrees ik dat Fred er voor past
Mooie periode geweest, gaat door de voordeur weg, dat is wel eens anders geweest. Fantastische club voor hem, Feyenoord krijgt in ieder geval een mooie compensatie.
Bijna overal de competities afgelopen, dus er zullen nu op zeker veel geruchten komen. En transfers uiteraard.
@feyenoordtm kan je iets meer vertellen over de clausule van Stengs?
Er werd eerder gecommuniceerd dat Feyenoord niet meer met clausules werkt bij spelers. Alleen mondelinge toezeggingen. Weet niet of dat nog steeds zo is.
Hoogste gelederen binnen Feyenoord hebben mij verteld dat Feyenoord geen afkoopclausules kent voor zijn spelers
Volgens mij heeft Nice nog 75% van de rechten, en Feyenoord dus 25%. Zoiets staat mij bij
Andersom natuurlijk. Anders zou hij nu wel voor Nice spelen haha.
Vi meld 9 miljoen mag toch niet hopende dit waar is
Waarschijnlijk 9m voor Slot en een paar extra voor de staf.
Met die 9M moet je gewoon tevreden zijn. Het is de op 5 na duurste trainerstransfer ooit. Voor een Eredivisie trainer...
Het is meer dan Real aan Inter betaalde voor Mourinho. Die had daar de CL gewonnen. Laten we wel realistisch blijven.
€9m + €2m aan laagdrempelige bonussen voor Slot

Voor de overige staf (Hulshoff, Reijnen, Peeters) wordt nog eens een vast bedrag van €2m betaald

Package deal van minimaal €11m, die door laagdrempelige bonussen tot €13m kan oplopen
Dank voor dit overzicht. Hartstikke goed bedrag en, zoals hierboven al vermeld door anderen, schitterend dat hij door de voordeur weg kan. Ik gun hem niks dan succes en plezier daar!
Dat was ‘m dan. Als ie dan weggaat , dan maar zo. Wat een mega-impuls hebben deze drie jaren de club gegeven. @FeyenoordTM: dank voor de zuivere weergave en chronologie van dit hele proces. Positief op weg naar een goede opvolger.
@FeyenoordTM weet je of Feyenoord scout op het EK onder 17 wat vandaag begonnen is?
Goed om te horen, lopen flink wat toppertjes rond namelijk😁
Mag toch hopen dat iedere zichzelf respecterende club daar aandacht aan besteed. Een jeugd EK volgen lijkt me wel het minste waar je vanuit mag gaan.
Kanttekening is dat Feyenoord ooit 13.5 mil (nu peanuts maar toen voor Feyenoord begrippen grof geld) voor Drenthe kreeg, omdat hij toevallig wat leuks liet zien op een jeugd EK 🤣 zo'n toernooitje heeft soms ook een vertekend beeld. Je ziet het ook op volwassen EK's en WK's sommige spelers blinken daarin uit terwijl je het niet van ze verwacht had.
Opvallend dat Liverpool letterlijk noppes zegt over de conference league finale, wat anzich knapper is dan het winnen van de Eredivisie.
Absoluut clubicoon. Petje af.
Slechts zelden word ik geraakt door het vertrek van een speler, laat staan een trainer. Dat is nu anders. Dit vertrek laat me niet onberoerd. Deze man heeft Feyenoord in alles veranderd naar de club waarvan ik al van kinds af aan heb gedroomd. Er breken nu weer onzekere tijden aan. Hopelijk is het fundament van Feyenoord inderdaad sterk genoeg en vervallen wij nooit meer terug in de fouten van vroeger.
Ik denk dat ze voor Sahin gaan als opvolger van Slot.
We hebben niets aan denken, we moeten het zeker weten….
Omdat dit toevallig het laatste gerucht is na eerder 20 andere coaches die voorbij zijn gekomen? Of omdat je in de bestuurskamer van Feyenoord bent geweest?
Wat een reacties weer.... Maar goed, ik was inderdaad in de bestuurskamer......
Wat een geweldenaar. Ik heb vaak ontzettend genoten van het voetbal dat Feyenoord onder Slot heeft gespeeld. Hij is cruciaal geweest in de omslag van een club waar conservatisme en opportunisme regeerden, naar een club die staat voor modern, optimistisch en aanvallend voetbal.
@FeyenoordTM Verwacht je nog steeds een buitenlandse trainer, of is het momentum gekanteld richting een NL trainer?
Zijn we vanaf 1 juni toch aardig kaal😂
Het hoofdstuk slot is nu definitief afgesloten. Heb nog zoveel vraagtekens op wat er gebeurd is. Maar zal daar nooit aanwoord op krijgen, maakt niet uit nu volle bak voor een nieuwe trainer.
Hoe ik het zeg heb vragen mag toch, zei toch ook vizier op een nieuwe trainer.
@FeyenoordTM denk je dat we voor het EK weten wie de nieuwe hoofdtrainer gaat zijn?
Positief over de kandidaten of zitten we straks met alle respect met pusic...
Kan me herinneren dat vorig jaar ook Gregg berhalter werd genoemd. Nog steeds een optie?
Dat is een naam die ik dit jaar niet gehoord heb
Zijn er al gesprekken gevoerd?
Dan pas of kan het ook eerder zijn...
Nu hopenlijk snel nieuws over een nieuwe trainer en dan gaan bouwen aan een nieuw team voor volgend seizoen
Bedankt Arne voor 3 mooie seizoenen. Feyenoord staat weer op de kaart.
Bedankt Arne❤️❤️❤️❤️❤️
Al vorderingen met hoofdtrainer? @FeyenoordTM en word je vrolijk van de kandidaat waar Feyenoord z'n pijlen op richt
We zijn nog voor niemand concreet
Hoe kan het dan zijn @FeyenoordTM dat we voor EK weten wie de nieuwe trainer is? Je had de vraag hierover met ja beantwoord. Kan het zo snel gaan?
Goede vraag! Ik ben ook benieuwd.
Deze week wel of gaat dat nog langer duren???
@FeyenoordTM vanavond ergens live Rut? Om deze avond wat vermaak te hebben?

Hoe staat het verder met de scouts?
Zinloze vragen dit! Blijf gewoon de ontwikkelingen volgen!
Jij bent zinloos! Snap niet wat je hier doet? Alleen je gebruikersnaam al!
Binnenkort

Scouts, nog niks ondertekend