slot

VK Sportphoto

Nieuws

'Feyenoorder' Slot weet hij hoe herinnerd wil worden: "Om de manier waarop we speelden"

Stan

Voor Arne Slot zit zijn tijd als trainer van Feyenoord er definitief op en dus kan het terugblikken beginnen. Daar begon de coach mee tijdens de persconferentie na afloop van het duel met Excelsior. 

Slot grijpt terug naar zijn eerste periode als Feyenoord-trainer, toen de club in de voorrondes van de Conference League op een haar na verloor van het Kosovaarse Drita. "Het is een understatement om te stellen dat we toen bijna waren uitgeschakeld. Ik herinner me nog het moment van een te korte terugspeelbal van Pedersen, op 2-2. Guus Til is, zou je op die manier kunnen zeggen, zeer belangrijk voor mijn carrière geweest, want die maakte er drie."

"Tuurlijk heeft die Europese campagne dat eerste seizoen glans gegeven", gaat de trainer verder. "Maar we haalden toen ook sinds lange tijd weer iets boven de 70 punten. Dat was ook gebeurd als we die wedstrijd verloren hadden tegen Drita, daar ben ik van overtuigd.  Alleen dat seizoen 3e worden, dat vond niemand speciaal. Maar die Europese finale maakte dat seizoen ook nog bijzonder."

Ondanks dat die finale werd verloren van AS Roma, wat dat seizoen een opmars voor een mooie periode van Feyenoord onder Slot. "Dan is het een geweldige drie jaar geweest met louter en alleen mooie herinneringen, en één grote teleurstelling: het verliezen van de finale. De enige trainer in de historie van Feyenoord die een finale heeft verloren."

Herinneren 
Slot hoopt dat de supporters een aspect duidelijk blijven herinneren aan zijn periode bij de club. "Ik hoop het spel. De manier waarop we eigenlijk altijd gevoetbald hebben. Ik vind het zelf mooi en bijzonder dat de afgelopen twee seizoen het opbouwen steeds beter is geworden en de keeper er heel erg in betrokken, en merkte ik om mij heen echt wel wat onrust als we dat aan het doen waren. Dat veranderde steeds meer naar enorme waardering en dat ze al bijna op de banken stonden als we vanuit een opbouw de middenlijn bereikte."

Die speelstijl kenmerkte Feyenoord in de afgelopen drie jaar en leverde de nodige successen op. "Dus wat ik vooral hoop, dat de buitenwereld mij herinnert om de manier waarop we Feyenoord hebben laten spelen, gecombineerd eerlijkheidshalve met een aantal prijzen en ook wel overwinningen. En ik hoop dat mensen met wie ik werk mij vooral herinneren aan het mens dat ik ben."

Zelf zal Slot zijn tijd bij Feyenoord ook niet vergeten. Men kan zelfs voorzichtig stellen dat de Bergentheimer een Feyenoorder is geworden. "Ik denk dat het heel normaal is dat als jij ergens gewerkt hebt met heel veel plezier, en dat is dan ook nog succesvol geweest, maar vooral met zoveel plezier, en je krijgt zoveel waardering van de fans en de mensen om je heen, dat het raar zou zijn als je je niet wat meer Feyenoorder bent gaan vinden. Dus ja, als je zo een mooie tijd hebt gehad, dan ben je wel meer Feyenoorder geworden dan bij de start. Dat is duidelijk. Ik hou er nooit zo van om dat uit te vergroten, een beetje makkelijk scoren bij de fans, maar het is wel de realiteit."

Delen

Reacties

Om de manier van spelen. En daarnaast om de geboekte resultaten. Een standbeeld voor deze man!
Elk nadeel heeft zn voordeel. Ik weet zeker dat als Slot Feyenoord kan helpen met een (jeugd)speler van the Reds hij dat zeker zal doen. Dan bedoel ik zoiets als de Minteh constructie hè.
Slot bepaalt het transferbeleid van Liverpool niet.
Goed lezen. Minteh constructie oftewel: jomge talentvolle spelers elders onderbrengen om vlieguren te maken.
Ga zelf eens goed lezen. Dat bepaalt Slot toch niet? dus hoe gaat hij dan helpen? De TD daar bepaalt wat er met (jeugd)spelers gaat gebeuren. Hoe gaat Slot dan helpen?
Jonge spelers adviseren om elders op huurbasis te spelen. Denk ook echt wel dat hij een goed woordje voor Feyenoord zou kunnen doen. Neem aan dat hij ook nauw samen zal werken met de TD daar dus DeTeil heeft ergens een punt.
Nee dat doet hij niet, dat is letterlijk al gezegd. Slot heeft geen inspraak op transfers en is alleen 'head coach' zoals ze daar noemen en geen 'manager' zoals Pep en Ten Hag die een veto hebben op transfers en mee mogen bepalen.

Enigste wat er kan gebeuren is als de speler zelf een keus heeft en advies vraagt aan Slot wat het beste is, dan kan die een goed woordje doen, maar verder niks.