yv2023716yv2023716a1b02462

VK Sportphoto

Nieuws

Wålemark: "De tijd zal leren wat er volgend jaar gaat gebeuren"

Stan

Patrik Wålemark kwam dit seizoen op huurbasis uit voor sc Heerenveen. Met de Friezen eindigde hij op een teleurstellende 11e plaats, maar knokte hij zich wel terug van een blessure en vond hij na de jaarwisseling langzaam zijn vorm terug. In gesprek met Rijnmond Sport vertelt de 22-jarige vleugelaanvaller over zijn jaar in Friesland en zijn perspectief bij Feyenoord.

Wålemark kan bij Heerenveen terugkijken op een bewogen jaar. "Voor het team ging het dit jaar op en neer. We hadden een aantal hele goede wedstrijden en ook wat wedstrijden waar we heel goed speelden. Maar het voelde alsof er veel tegenzat, dit jaar. Dus in het algemeen ging het veel op en neer. Ik denk dat iedereen meer had gewild in dit seizoen, maar nu is het wat het is en hopelijk hebben ze volgend jaar een beter jaar."

Voor de Zweed zelf was het ook een seizoen met ups en downs. "In de eerste helft van het seizoen had ik wat problemen met het terugkomen van een blessure en wat terugvallen. De afgelopen maanden voelt eindelijk weer normaal, als je dat zo kan zeggen. Voor mij is dat geweldig en ik ben heel dankbaar voor alle hulp die k van de club heb gekregen. Het is een heel goed gevoel om weer voetbal te spelen op mijn eigen niveau. Dat voelt heel erg goed."

Feyenoord
Nu zijn huurperiode erop zit, zal Wålemark na de vakantie in eerste instantie terugkeren bij Feyenoord. Of hij volgend seizoen ook voor de Stadionclub al zal gaan spelen, durft hij nog niet te zeggen. "Ik kom terug naar Rotterdam. We zullen een voorseizoen draaien en dan zullen we het wel zien. Er zullen een hoop nieuwe mensen zijn bij de club, verwacht ik", zegt de buitenspeler, die gedurende het seizoen af en toe sprak met Feyenoord. "We hebben wat contact gehad, gewoon om te checken, over algemene zaken."

Met het aflopende contract van Alireza Jahanbakhsh en Yankuba Minteh die in principe terugkeert naar Newcastle United, lijken er mogelijkheden te liggen voor Wålemark in De Kuip. "Ik kijk wel wat er op me afkomt. Ik ga terug en zal mijn werk en mijn best doen en dan zal de tijd het leren wat er volgend jaar gaat gebeuren. Ik probeer elke dag hard te werken en dan zien we wat er gebeurt. Het is moeilijk om er iets over te zeggen, wie de coach zal zijn en al die dingen."

Het is ook niet uitgesloten dat de Zweedse aanvaller ook volgend seizoen spelers is van Heerenveen, dat onlangs Feyenoord-icoon Robin van Persie aanstelde als nieuwe trainer. 'Dat is heel er goed voor de club, denk ik. Zoals ik zei: het is voor mij moeilijk om er iets over te zeggen op dit moment. Ik doe mijn werk en we zullen het zien."

Delen

Reacties

De laatste speler van de desastreus verlopen transferwinter van 2021-2022. Het mislopen van Veerman en vervolgens verder 5(!) misperen binnen te halen is achteraf een bijzonder dure fout gebleken. Wålemark komt in alles te kort en gaan wij niet meer terugzien. Tegen elk aannemelijk bod wegdoen en leren van je fout lijkt mij hier het devies.
@FeyenoordTM onlangs hoorde ik nog ergens voorbijkomen dat deze transferwinter de druppel is geweest om te stoppen met Arnesen. Te lui, niet daadkrachtig genoeg etc. Klopt dat een beetje of lagen daar ook andere zaken aan ten grondslag?
Deze gast is te licht
Soft karakter snel afscheid van nemen
Bij Heerenveen is hij niet eens opgevallen en had geen basisplaats
Zeker geen CL niveau, maar heeft nog redelijk wat scorend vermogen voor een buitenspeler.
Wie weet als vervanger van Ali prima als Back up. Kunnen we er geld voor krijgen...dan gelijk verkopen.
We krijgen ook nog Hadj Moussa volgend seizoen en Slory vanuit de jeugd, deze jongen valt gewoon buiten de boot, denk mooi afscheid van nemen voor een leuk bedrag.
Bij lange na niet goed genoeg. Voor rechtsbuiten moet er sowieso wat bij want Hadj Moussa is ook niet goed genoeg en dan heb je alleen Paixao die daar kan spelen (maar het veel beter doet op linksbuiten). Het belooft zo in ieder geval een boeiende transferzomer te worden
Je hebt er veel verstand van klaarblijkelijk. Het zal afhankelijk zijn van wat er met Minteh gebeurt. Moussa is juist prima op de kleine ruimte. Onzinnige conclusie dan ook. Paixao kan best op rechts. Maar beter op links. Ivanusec heb je ook nog. Kan ook zwerven. Feyenoord zal op zoek gaan naar een multifunctionele speler. Misschien blijft Ali tegen gereduceerd salaris. Maar denk dat je hoger moet inzetten. Walemark zal ws ook weggaan. Ook daar is meer kwaliteit nodig. Kijken hoe Slory gaat. Genoeg om keuzes te gaan maken.
Hadj Moussa is toch niet de speler aan de bovenkant die je team direct versterkt? Hij is ook niet van het niveau Paixao/Ivanusec. Het liefst trekken we de portemonnee voor iemand op rechtsbuiten en stoom je daarachter Slory klaar (al heb ik daar ook wel twijfels over).
Schrijf ik dat dan ? Heb je gelezen wat Slot ervan vindt?
@Speedy68, jij vindt mijn conclusie dat Hadj Moussa niet goed genoeg is onzinnig. Ik vind hem een een speler voor de (heel) lange termijn en naar mijn idee geen speler om rekening mee te houden voor komend seizoen.

Slot vindt het volgens mij vooral een nuttige speler om een wedstrijd open te breken als het twintig minuten voor tijd nog niet beslist is. Met een goede rechtsbuiten erbij voorkom je dat je in dat soort situaties terecht komt.
Als je goed leest wat ik schrijf snap je het. En datzelfde heeft Slot gezegd. Dat het niks is, is complete nonsens.
@Speedy68, ik schrijf nergens dat het niks is..

Alleen gaan we hier niet uitkomen. We gaan het zien en ik haal graag mijn ongelijk in deze discussie
Hadj Moussa wordt een hele nuttige speler voor ons (wel als invaller), tegen zo'n kut ploegen net als Volendam uit heb je heel veel aan hem, want hij kan in de kleine ruimte heel makkelijk iets creëren. Geef die jongen de tijd, maar er moet nog wel een grote aankoop bij op de vleugel ben ik met je eens, zelf vindt ik Gil helemaal niet zo verkeerd, die kan in de Eredivisie makkelijk mee en kan groeien voor CL niveau.
Komt tekort, vrijwel niet aan bod gekomen en nauwelijks verbetering
Vond het altijd een speler met potentie, maar lijkt helaas toch wat tekort te komen. Ik denk dat hij aankomende zomer een stap gaat maken naar een club van een iets lager kaliber
Heeft helaas weinig gesprankeld en is ook niet echt Eredivisie 'hard' geraakt. Zal bij een leuk bod mogen vertrekken verwacht ik.
Feyenoord moet op hogere kwaliteit gaan mikken.
Inderdaad, denk dat we met Hadj Moussa een betere back up optie hebben dan Walermark, mooie speler voor Heerenveen of Utrecht, maar niet voor ons.