Tidjany Toure (Feyenoord In Beeld)

Feyenoord in beeld

Nieuws

Officieel: Tidjany Touré op huurbasis naar FC Dordrecht

Twan

Tidjany Touré (20) wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan FC Dordrecht. De Franse vleugelspeler kwam afgelopen zomer over van Paris Saint-Germain en was dit seizoen actief in de jeugd bij onder-21.

Touré wordt de opvolger van de vertrokken Aliou Baldé, die dichtbij een transfer naar het Zwitserse FC Lausanne-Sport is. Eerder keken de Schapekoppen ook naar Youssef Amyn. Maar omdat de Duitse vleugelspeler dit seizoen voor zowel Feyenoord o-21 als zijn vorige club Viktoria Köln actief was, werd dit een lastig verhaal.

FC Dordrecht, momenteel 17e in de Keuken Kampioen Divisie, is enthousiast over de nieuwe Feyenoord-huurling. ‘Tidjany is een snelle, technische aanvaller die voorin zowel vanaf links als rechts kan spelen. Een jongen met een uitstekende mentaliteit die door onze goede relatie met Feyenoord voor de rest van het seizoen bij ons kan spelen.’ vertelt innovatiemanager Leon Vlemmings van FC Dordrecht op hun website. ‘De Keuken Kampioen Divisie is een goed platform waar hij zich verder kan ontwikkelen. Met Christian Conteh en mogelijk Aliou Balde heeft hij twee goede voorbeelden van spelers die met FC Dordrecht een volgende stap kunnen maken.”

Delen

Reacties

Slimme zet aangezien qe geen team in de KKD hebben is dit een prima oplossing voor de talenten