thumbs-a3b49a2fd56836f3ce6d2c6abdad209d-2000-2000

Foto en tekst: Feyenoord.nl

Transfers

Officieel: Timon Wellenreuther naar Feyenoord

FeyenoordTM

Timon Wellenreuther speelt voor de rest van dit seizoen voor Feyenoord. De 26-jarige doelman komt op huurbasis over van RSC Anderlecht.

Ik voel me erg goed, ben trots om dit shirt nu te mogen dragen,aldus Wellenreuther. ‘Dat Feyenoord interesse toonde, maakt me trots. De trainer heb ik een paar jaar geleden al eens gesproken. Ik kijk ernaar uit om onder hem te mogen spelen.’

Wellenreuther stroomde in 2014 door vanuit de jeugdopleiding van Schalke 04 waarna hij voor de Duitse club uit Geldenkirchen debuteerde  in de Bundesliga en de Champions League. Met de komst naar Feyenoord keert de doelman terug op bekend terrein. Vanaf 2017 speelde hij verdeeld over twee periodes al meer dan 100 wedstrijden voor Willem II in de Eredivisie en het KNVB Bekertoernooi. Wellenreuther krijgt bij Feyenoord rugnummer 22 en sluit deze week aan bij selectie.

RSC Anderlecht maakt op eigen clubwebsite melding van een aankoopoptie.

wellenreuther-feyenoord-web

Delen

Reacties

Denk dat ten hag graag bijlow erbij zou willen, die de gea is niet de keeper die bij hem past. Volle pond vragen.
Dat paixao heeft allemaal te maken met papierwerk . Visum ....enz
Welk shirt heeft Timon hier aan? Is dit een keepers tenue? Ik dacht gelijk aan het nieuwe uitshirt...
Aan het patroon van het shirt te zien betreft dit een keepertenue
Hoe moeten we deze transfer zien? Jaartje 2e keeper uithangen en volgend jaar wanneer bijlow is verkocht doorschuiven naar 1e keeper? Kan me niet voorstellen dat een keeper van 26 of 27 jaar voor de bank wil worden gehaald
Bij Anderlecht was hij ook 2e keeper. Dit is gwn zo’n keeper die het net wel net niet is. Mag zichzelf dit jaar gaan bewijzen of hij Bijlow kan opvolgen.
Denk dat ze de verkeerde Braziliaan van het vliegveld hebben opgepikt en dat ze daar vandaag aangekomen zijn, kan anders niet indenken waarom het zo ********** lang duurt met de presentatie.
Paixao is weer teruggevlogen naar Brazilië schijnbaar, heeft na de wedstrijd tegen Heerenveen geeist dat er eerst een fatsoenlijke LCV komt voor hij gepresenteerd wil worden
Erg blij met deze transfer, ik hoop dat Hanco komt die is echt goed.
Waarom duurt het zo lang met die Paixao. Wat zijn we allemaal aan het doen
Hele goede zet. Degelijke keeper. Maaruh ik vind het wel stil rond hancko. Is er nog nieuws te melden? Komt ie of Komt ie niet?
Als die nog komt eet ik me schoen op. Die gaat nooit komen
Hoe is het met je schoen afgelopen?
Zwaar op de maag, maar opzich lekker hoor
Heb zo een vaag gevoel dat straks helemaal los gaat en we knotsgekke weken krijgen…te stil….
Als het presenteren van alle aankopen dan net zo snel gaat als bij Paixao dan zijn we half september nog steeds nieuwe aankopen aan het presenteren.
Dat met Paixao zal wel rede hebben, dat het rond is wordt door iedereen bevestigd…alleen feyenoord wacht nog op iets. En er gaat nog komen en zal achter elkaar zijn
Beter komt er ook nog een sterkhouder voor de LB positie
Welcome Timon Wellenreuther to Feyenoord Rotterdam.
Lekker nu alleen die Argentijn nog en Hancko! Denk dat er toch een presentatie aan komt waar je helemaal eng van word voor Igor Paixao. Duurt lang zeg..
Netjes! Wat mij betreft mag hij de concurrentie ook aangaan met Bijlow en niet alleen met Marciano.

Toch, helemaal na de vorige wedstrijd vind ik het jammer dat we geen keeper van rond de 2 meter kunnen vastleggen.
Nou nee , sommigen stelden dat Bijlow de absolute nummer 1 zou moeten blijven; wat mijn betreft speelt de beste.
Prima keeper om erbij te hebben en de boel op scherp te houden. Laat Wellenreuther samen met Marciano de druk op Bijlow hoog zetten. Bijlow oogt namelijk de laatste tijd heel nonchalant. Hopelijk gaat door deze transfer daar verandering in komen.
Willkommen bei feyenoord

Nu doorschakelen naar Hancko en Paixao presenteren.... Hopelijk beide en snel haha
Vrijdag is het zover, presentatie Hancko in het nieuwe uitshirt!
Hancko gaat helemaal niet komen.

Die schijnt ten eerste zelf niet helemaal over de top onder de indruk te zijn van Feyenoord/Eredivisie en Rotterdam, maar heeft ook net 1 maand geleden zijn eerste kind gekregen en staat niet onwelwillend tegenover nog 1jr in Praag en kampioen worden. Sparta heeft goed ingekocht.

Dus die gaat zeer waarschijnlijk niet komen, tenzij Feyenoord +8 milj gaat bieden.
Waar haal je dat vandaan?

@FTM bekent verhaal?
Dat haal ik vandaan uit lokale bronnen hier in Praag, waar ik woon. Mijn vriendin heeft wat vrienden die o.a. journalist zijn en het gaat hier allang rond dat Hancko nog 1 jaar blijft en voor het kampioenschap gaat.
@Richardvanw
Na 6 keer eenzelfde reactie van jou gelezen te hebben dan toch een vraag. Hancko wil blijven in Praag en is volgens jou niet onder de indruk van Feyenoord/eredivisie. Maar wil wel komen als Feyenoord 8miljoen of meer gaat bieden (Aan zijn club)? Leg die is uit?
NEE.

Sparta Praag is de boot aan het afhouden en een transfer naar Feyenoord/Eredivisie is voor Hancko ook niet de allereerste voorkeur, MAAR als Feyenoord een bod wat voldoet aan de vraagprijs van 8 milj. + bonussen dan gaat Sparta akkoord en dan zal Hancko dus ook het gesprek met Feyenoord aangaan.

Ik weet dus uit zeer betrouwbare bron dat Feyenoord nog niet eens zelf heeft gesproken met Hancko zelf en zijn entourage maar enkel met Sparta.
Sparta heeft goed ingekocht?dat zuig je uit je duim want op die fora's word gesmeekt dat hij blijft want anders blijft er gelemaal geen kwaliteit meer over en die opmerkingen zie je daar veel voorbij komen.
Ze gunnen hem wel zijn overstap omdat ze begrijpen dat hij te goed voor sparta is.
Totaal geen onzin, ze hebben Kuchta en Jankto gehaald, en met name de 2e is na Schick/Soucek en Hlozek gewoon de grootste naam in het Tsjechische voetbal.
Dit is toch mooi, weer een nieuwe nationaliteit, wat zullen die vlaggen wappies blij zijn
Wapperaars* :)

Als iemand zich thuisvoelt daardoor, mooi toch?
Prima reservekeeper. Marciano bedanken voor bewezen diensten en de deur wijzen. Wederom een positie versterkt tov afgelopen seizoen, daar kun je niet omheen. Hopelijk krijgen we een stabiele Bijlow te zien, een goed WK en wellicht daarna de stap maken. Dan deze Wellenreuther vastleggen en dan samen met Janssen doorgaan. Ik ben positief verrast!
Dat zou heel dom beleid zijn. Een contract ontbinden, een speler een zak geld mee moeten geven en dan weer een andere keeper moeten halen. Hoe verzin je het? Je hebt gewoon 4 keepers nodig, zeker met het oog op O21 en Troost.
Echt weer zo vaag dat Feyenoord niets meldt over een aankoopoptie, maar RSC Anderlecht wel.
Wat is dat toch met die summiere berichtgeving altijd vanuit Feyenoord...

Anyway: Prima versterking, top primeurtje. Lekker. Op naar de volgende.
Is er überhaupt een backup plan voor als Hancko niet komt?
Naam zit in de laatste podcast van Studio 1908
Oei, moet dan maar eens beter op gaan letten.
Volgens mij zag ik die Hien (?) laatst gelinked worden aan een Turkse club. Niet zeker hoe concreet dat was, maar begrijp dus dat dit nog altijd ook een optie is?
Daarnaast niks zuid-amerikaans te vinden voor de verdediging? Als we daar toch lekker aan het shoppen zijn…
Torino lijkt op dit moment de beste kaarten voor Hien te hebben
Goud om al die reacties te lezen op je geruchten een jaar later. 🤭
Tja die ene waar we de naam nog niet van noemen
Volgens mij werd alleen die Isak Hien genoemd maar dat is wel een rechtspoot..
Dat heb ik ook gemist denk, ik dacht Bullaude voor middenveld als Argentijn, maar Hien als centrale verdediger.
Hij wordt genoemd als 2e doelman is dit exit marciano? Of krijgt ie een ‘functie elders’ 😜
Alle media schrijven dat Timon de tweede doelman gaat zijn, maar zo zeker ben ik niet. Ofir en Timon mogen namelijk gaan concurreren. Wie het best presteert, wordt de keuze achter Justin.
Waarom zouden ze dat doen? Dan kom je weer een keeper tekort.
Het is een ander verhaal wanneer iemand een aardig bedrag neerlegt en Marciano daarop zelf graag weg wil.
Ik denk dat we de nieuwe podcast pas na het weekend opnemen. Te weinig nieuws / ontwikkelingen na de laatstse, vooralsnog. Verder zijn alle namen wel een beetje gedropt. Heb nog wel genoeg info om de podcast tof te houden. :-)
Waarom geven jullie niet gewoon al aan dat Hancko zeer waarschijnlijk niet meer gaat komen omdat Hancko ten eerste zelf niet helemaal onder de indruk is van Feyenoord en de Eredivisie en liever nog een jaartje blijft en volgend jaar naar een Bundesliga club gaat(Leverkussen niveau)?

Is allang bekend bij insiders in Rotterdam en Praag dat alleen wanneer Feyenoord het laatste bod nog significant verhoogd naar 8 miljoen + 2-3 mil. aan bonussen, Hancko helemaal niet naar Feyenoord komt.
Ga jij nou serieus op alle Hancko-berichten reageren...
Waarschijnlijk wel. Ga jij dan op al mijn reacties reageren?
Welkom Simon, met een koopoptie een geweldige aankoop !
Hoe veel is de koop optie weet je dat misschien?