arena

VK Sportphoto

Nieuws

Ook Ajax ziet af van juridische stappen; Restant Klassieker woensdagmiddag uitgespeeld

Van de redactie

Nadat gisteravond Keje Molenaar namens FC Volendam aangaf zelf geen juridische stappen te ondernemen naar aanleiding van het verplaatsen van het duel tegen Ajax zodat De Klassieker woensdagmiddag om 14:00 uur uitgespeeld kan worden, hebben de Amsterdammers inmiddels ook kenbaar gemaakt af te zien van juridische stappen tegen het besluit van de KNVB. Dat meldt Ajax dinsdagochtend via de clubwebsite.

Het bericht van de Amsterdamse club luidt als volgt:

"Ajax ziet af van juridische stappen tegen de KNVB. De club overwoog deze naar aanleiding van het besluit van het competitiebestuur om Ajax – FC Volendam te verplaatsen en zodoende het restant van de gestaakte Klassieker woensdagmiddag uit te kunnen spelen.

Ajax acht, na advies te hebben ingewonnen en vervolgens overlegd te hebben met FC Volendam, de gang naar de rechter niet in te zetten in het belang van de Eredivisie. Wel gaat de club indringend met de KNVB en de ECV in overleg omdat bij de wijze van besluitvorming geen rekening is gehouden met gerechtvaardigde belangen van clubs en de reglementen een veel te grote mate van beleidsvrijheid aan de KNVB en het competitiebestuur geven, hetgeen het risico van willekeur en ongemotiveerde besluiten in zich draagt.

Het restant van de wedstrijd Ajax – Feyenoord wordt derhalve woensdag 27 september vanaf 14.00 uur uitgespeeld, zonder publiek."

Delen

Reacties

I know that the Dutch are open minded and quite liberal. There have been several instances of bad fan behavior in Dutch stadiums. What I can't understand is how this can go on time and time again. Here in the United States it is impossible to bring any sort of fireworks into a stadium. Every patron goes through a metal detector, bags and pocketbooks are checked. Security inside is trained to spot any person making trouble. That person is removed on the spot. Should something happen that can not be controlled by security and the game has to be cancelled, the home team forfeits the game. No ifs or buts about it. High time similar action takes place in the Netherlands as well as all of Europe.
Being liberal is part of the problem. There should be a law that deals with this nationwide, but that is difficult as individuals rights & privacy are very important. With dozens of political parties and politicians not wanting to burn their hands on this matter makes it hard to create/pass laws. So it is up to local authorities and stadium staff to deal with it, and they are limited in what they can do. The Dutch society is a complex one and it is a complicated problem.
Jahoorrrr daar gaan we weer………. de volgende stap naar een nog heftiger competitievervalsing incoming.

De harde kern van Ajax roept medesupporters op om morgen te verzamelen bij de ArenA. Om 14.00 uur vind het restant van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord plaats.
Niet te geloven toch? Het ultieme voorbeeld van slechte succes “supporters” die het niet kunnen verkroppen dat meerdere (😄) teams beter zijn dan hun eigen team.
Morgen om 13.00 u acties f side bij Arena...dit gaat weer geboycot worden.....
Marechaussee met geladen geweren neerzetten en gelijk laten raak schieten, benieuwd hoe snel het plein zal leeglopen.
Tuurlijk zien ze ervan af.Dat ze dreigden naar de rechter te stappen was alleen maar schijn, dat ha dik vantevoren al kunnen vertellen, want het komt 020 natuurlijk juist het beste uit.
In het belang van de Eredivisie. Wat een clowns! Niet eens in het belang van de wereldvrede; ze zijn wel heel bescheiden daar.
Net als ik me dat wel eens afvraag bij statements van mensen als Trump, Putin of Erdogan: geloof je nou echt zelf wat je zegt? Durf je dit met droge ogen te zeggen. Hoe ver verwijderd van de realiteit ben je dan wel niet.
Nou, verschrikkelijk bedankt voor dit grootmoedige gebaar, Ajax; je zult beloond worden.
De rest van de wedstrijd AjFey moet eigenlijk op neutraal terrein afgemaakt worden. Dit om de raddraaiers niet nog een kans te geven de Feyenoorders bij aankomst te belagen.
Zondag was er geen vuiltje aan de lucht, morgen is de situatie misschien helemaal anders. Hoezo competitie vervalsing…….
Best kans dat we morgen wel goed spelen.
Toch heeft de KNVB een groot risico genomen met hun verkeerde beslissing. Stel dat 020 opeens de pannen van het dak speelt (onwaarschijnlijk, maar theoretisch mogelijk) en Feyenoord heeft alles tegenzitten (zoals thuis tegen Fortuna) dan zou het kunnen dat Feyenoord het verknalt.
Dat zou dan betekenen dat het stilleggen van de wedstrijd die 020, (gezien de stand en het spelbeeld na rust) dik aan het verliezen was … toch hebben kunnen omdraaien DANKZIJ hun hooligans.
De 020 hooligans zouden dan openlijk feestvieren vanwege hun ‘succesvolle’ wedstrijd afbraak daad.
In feite kan je dus zeggen dat de 020-spelers morgen strijden voor de hooligans, voor hun eigen raddraaiers; de gekken dus die ze zogenaamd zo verafschuwen als ze voor tv het woord mogen voeren.
De KNVB zal dan altijd verantwoordelijk blijven voor het BELONEN van idioten die bewust wedstrijden saboteren. Het voetbal verliest daarmee, het hooliganisme wint, conclusie: je bent wel gek binnen de huidige KNVB-regels (als je ziet dat jouw club wordt ingemaakt) als je daar bij 0-3 geen gewelddadig einde aan maakt! Dat is in feite ook wat Dennis bedoelt, gemiste kans voor de KNVB.
Het is dus niet alleen voor Feyenoord te hopen dat Feyenoord gewoon de zondag verdiende 3 punten pakt, maar ook voor de KNVB en het hele Nederlandse voetbal. En daarna als de donder de regelgeving verbeteren!
Feyenoord was gast in hun stadion, Feyenoord had geen supporters mee. Alle verantwoordelijkheid lag bij “gastheer” 020. In zulke gevallen is het tocht te gek voor woorden dat Feyenoord, ipv zich te kunnen voorbereiden op de twee belangrijke geplande wedstrijden komende week, nog een keer naar die vijandige hooligans van 020 moet afreizen omdat zij afgelopen zondag geen normaal verloop van de wedstrijd konden organiseren?
Niet zo angstig zijn. Dit is ook de perfecte aanleiding om ze nog verder de vernieling in te helpen. Het word morgen gewoon 0-4,0-5.
Spelers zullen er wel de pest in hebben nog een keer naar die grafstad te moeten reizen en zijn gebrand om dat af te straffen.
Zelfs uitgerust kan dit ajax ons niets maken dus ik heb totaal geen zorgen dat het misschien wel eens fout zou kunnen gaan 😀
Ze (ik bedoel beide elftallen) kunnen het ook op een akkoordje gooien en 40 minuten lang niks doen zodat het 0-3 blijft. Zo maak je wel een statement naar die raddraaiers.
blijft over de straf voor de desbetreffende supporters,dit zou echt een paar wk of mnd zonder publiek in dat vak moeten zijn
Wat een angst hier. Het lijkt voor velen lastig om te begrijpen dat wij gewoon heel erg goed zijn. 020 blijft een bagger team en zondag waren wij niet eens top. Woensdag iets beter spelen en je wint zo met 0-7. Steijn is geen magiër en dat team is niet ineens geweldig ingespeeld. Ik ga morgen genieten.
Het zou mij niet verbazen dat hullie nu ineens wel kunnen voetballen tijdens het restant....die ploeg stond stijf van de zenuwen in hun eigen toiletpot omdat ze een enorme druk vanuit de supporters voelde dat het beter moet en dat puntverlies tegen Feyenoord sowiezo niet gepruimd wordt.....
Die factor ontbreekt morgenmiddag.....
Al hebben wij een complete offday en hun spelen de pannen van de dak, winnen wij nog van 020. Thuisvoordeel hebben zij morgen ook niet echt.
Thuisvoordeel hebben ze daar nog nooit gehad. Wie gaat er nu beter spelen van een paar idioten met een megafoon?
Ik hoop het maar heb de wedstrijd nog eens bekeken en vond Feyenoord erg reactief voetballen kwamen er soms weinig aan te pas. Niets van het dominerende Feyenoord dat we tegen Heerenveen zagen (). Laten we nog maar iets aan het doelsaldo doen zodat het een positief onvergetelijke wedstrijd wordt. Laat Steijn nog maar even zitten. Laten we hopen dat we thuis van een goed Ajax winnen. Ik was van de vorige wedstrijd in Amsterdam meer verrukt 😎✅
Ik hoop ontzettend dat je gelijk hebt.
Neem aan dat dezelfde 22 man opgesteld dienen te worden waarmee ze zondag eindigde? En het aantal wissels gewoon door teld?
Vreemd, wat als een speler ziek of geblesseerd is, of dit is een smoesje?
Krijgt 020 ook nog straf voor het afsteken van fakkels voor aanvang van de wedstrijd en het staken van de wedstrijd door schuld?
Natuurlijk niet, zal afgedaan worden met een 'foei jongens, nooit meer doen hé?!'
Als dit in de Kuip zou gebeuren dan zal onze cluppie een fikse geldboete krijgen, één of meerdere wedstrijden zonder de F-side en een voorwaardelijke straf.
F-side wees gewaarschuwd
Feyenoord kreeg 7500 euro boete van de KNVB na de bekerwedstrijd tegen Ajax. Stop met dat Calimero-gedrag.
Die krijgen nooit een boete van Zeist. Ze willen hun eigen club niet beroven.
Denk dat de boys er morgen nog een schepje bovenop gooien, zal best wel wat ergenis zijn per slot van rekening toch weer de reis naar mokum maken en weer terug dus een verloren dag inpeperen die gassies
Ajax zal 'alles of niets' moeten spelen. Dat kan betekenen dat het nog spannend wordt als ze er binnen een kwartier eentje inprikken. Veel waarschijnlijker is echter dat Feyenoord gebruik maakt van de zeeën van ruimte en minimaal nog 1 keer scoort en het 0-4, 0-5 of 1-4 wordt. Overigens mag ik aannemen dat Steijn wel afgevoerd is van het lijstje mogelijke opvolgers van Slot? Vond ik al een onbegrijpelijke keuze om die überhaupt op een lijst te zetten, als die informatie tenminste juist was.
Zet de eierdopjes maar af, calimero's.
Bekijk het van de goede kant, zondag 0-3, morgen 0-2 en twee keer de arrogansjes verslagen.

Zwaaiend wegrijden en ze het beste wensen met het bestuur, de trainer en de selectie en roepen: ach misschien pakken jullie volgend jaar een periode.
Als de wedstrijd hervat wordt bij een 0-3 tussenstand, hoe kan het dan ineens 0-2 worden morgen....?😁
Ik heb het misschien helemaal gemist maar, welke straf krijgt Ajax?
Niet de ‘helemaal niks in Amsterdam’ die ik graag zie.

Ongelofelijk
Misschien komt het nog wel, beslissing van gister ging natuurlijk slechts over het restant van de wedstrijd
Feyenoord kreeg in juli pas straf voor de bekerwedstrijd tegen Ajax: 7500 euro
Waarschijnlijk was de essentie van het ingewonnen juridische advies dat ze geen schijn van kans maakten bij de rechter.
Ze hadden natuurlijk geen geld meer voor juridische stappen. Teveel uitgegeven aan het grut op het veld...
Kan Ivanusec woensdag al weer spelen?🤣🤣🍎🥚
Mag niet, je moet verder spelen met de 11 en spelers waarmee je de wedstrijd eindidgt. die niet op het wedstrijd formulier aangegeven zijn mogen dus niet spelen.
Prima dat men protocol volgt, maar dan lijkt het me wel tijd om de regels te veranderen. Twee keer vuurwerk op het veld? Dan gewoon reglementair verliezen met 3-0, en als dat het al staat met twee goals verschil meer. Dan mag je als club zelf kijken of je netten ophangt
Het staken van wedstrijden zou naar mijn idee gewoon helemaal uit de regelementen geschrapt moeten worden.
Je geeft supporters nu teveel macht als het die dag even niet goed gaat met hun club.
De straffen die ik kon vinden voor nac (gestaakt duel tegen willem2 in april) en voor willem2 (gestaakt duel tegen nac in september) sloegen nergens op. Nac kreeg voorwaardelijk €5000,- boete en van willem2 kon ik nog geen straf vinden.
Ajax gaat hier gewoon mee wegkomen en ondertussen worden wij door Volendam beschuldigd dat de knvb ons helpt
Stel even, 2 weken terug. Als iemand dan gezegd zou hebben dat we:
- Met 6-1 van Heerenveen zouden winnen
- Met 2-0 van Celtic zouden winnen
- En met 0-3 voor kwamen tegen Ajax
Dan zou je diegene toch een pilletje hebben gegeven, en terug naar de kliniek hebben gestuurd...

Ik kan me echt helemaal niet bedenken, waarom het morgen in de Arena slecht af zal lopen.
Als je wel denkt dat het slecht zal aflopen, denk dan even aan 2 weken terug.
Dat komt door onze trauma aan al die vreselijke lijdenswegen in de klassiekers. Altijd dat stemmetje van het zal toch niet. Zelfs bij 0-3 voor had ik het zweet op de handen en in de oksels. Onbegrijpelijk eigenlijk maar het is zo haha.
Ja, ik snap het hoor. We moeten wennen aan de nieuwe realiteit.
Niet zo gek ze hadden geen kans om het te winnen.
Zal blij zijn als het morgen 15u.
Krijg hier toch de zenuwen van.
Wat als we het alsnog uit handen geven?
Echt zo, al kan ik me niet voorstellen dat hunnie binnen 3 dagen alles op orde heeft
Nou inderdaad zo word het opeens morgen 4-3, ik geloof er weinig van maar de zenuwen van zondag zijn er wel weer. Hopelijk gaan we niet het veld op met de gedachte van we maken er 0-6 van. Hopen op 30 min doel verdediging.
Zeker.
Jaren '90 stonden we ook wel eens thuis 2-0 voor en dat werd nog 2-4

Ik acht de kans klein maar toch.
Dit is een ander team, de club vaart een andere koers. Dit zijn, allang, de jaren 90 niet meer.
Daar moet ik nog aan wennen :)
Ja, hier nog één hoor. De littekens zitten diep.
Die gaan kwartier stormen als je dat overleefd en wellicht de 0-4 maakt

Voliomen belachelijk dit. 020 kan 30min rennen en vliegen. Ze hebben niets te verliezen
Feyenoord kan net zo goed 30 min rennen en vliegen toch? Al lijkt het me dat Feyenoord een blok gaat zetten achterin
Als zij gaan rennen en vliegen, dan blijft dit Feyenoord wel rustig en komen ze weer met bloedgeile counters. Of het is een half uur beetje uitspelen.
Nou dat hoeft ook niet van mij, het doel verdedigen. Dat is juist problemen over je afroepen.
Rustig blijven kameraad ,payback time
Het meest komische is nog wel dat er staat 'in het belang van de Eredivisie' Volgens mij wist iedereen in Nederland dat de f-side dit van plan was, in het belang van de eredivisie hebben ze daar ook van stappen afgezien zeker. Het is toch triester dan triest dat het totale gebrek aan verantwoordelijkheid bij die stinkclub voor deze acties er voor heeft gezorgd dat zelfs Femke Halsema zinnige dingen gaat zeggen. Wat de fuck!
Hoe lekker zou het zijn als Ajax morgen gewoon met 0-5 of 0-6 van het veld stapt. Zie dit als een kans om ze nog verder de afgrond in te helpen
Lijkt me fantastisch! Daarom ben ik ook blij dat ie gewoon wordt uitgespeeld! Dan gaat het ook de boeken in als historische overwinning haha!

Ik zie het trouwens ook voor me dat het gewoon 0-3, 0-4 of 1-3 gaat worden. Voor beiden ploegen is het voor een half uur in een leeg stadion natuurlijk moeilijk op te laden.
Ik zie dat ook zo. Denk dat Feyenoord zelf genoeg is gemotiveerd om er scherp in te gaan.
Hopelijk nog wat speeltijd voor Ueda als hij fit genoeg is.
De KNVB heeft ajax gewoon gematst de knvb had gewoon de eindstand moeten bepalen zo had de een voorbeeld kunnen afgeven aan de andere clubs en supportes.
Ze hebben gewoon het protocol gevolgd, zoals al 100x is gedaan bij gestaakte wedstrijden. Vervelend voor ons in dit geval, maar dit stond natuurlijk al vast. Gewoon uitspelen, nog paar x scoren en door.
Nog steeds boos dat ze niet dat vak leeg hadden kunnen maken en dan gwn door hadden kunnen spelen..
Wat hadden ze moeten aanvechten dan? Ze zijn al genoeg gematst.