dennis-te-kloese

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese tevreden met organisatie: "Champions League-waardige faciliteiten"

Moreno

Het ging bij Rondo gelukkig niet alleen over de wedstrijd van gisteren; ook werd algemeen directeur Dennis te Kloese bevraagd over de huidige situatie van Feyenoord. Daarover toonde hij zich bij het Ziggo Sport-programma een tevreden man. 

“Eén van betere beslissingen is geweest dat dat Champions League-geld dat we toen hebben gekregen (2017, red.), is geïnvesteerd in faciliteiten. Als je kijkt naar Varkenoord, naar 1908: dat is Champions League-waardig”, vertelt Te Kloese. “Het is dus echt niet alleen iets van de afgelopen twee jaar, daarvoor is er ook gewoon heel veel goed werk geleverd binnen Feyenoord.”

De individuele begeleiding van spelers is een ontwikkeling die Te Kloese aanhaalt. “Voor jonge jongens kost het echt veel tijd om aan te passen. Ik moet zeggen dat we nu veel aandacht hebben voor die jongens. We hebben echt geleerd van zo’n Sinisterra bijvoorbeeld. Voorheen zat hij echt alleen op z’n appartement zat en wist hij niet wat hij moest. Daar hebben we een les uit geleerd”, geeft hij aan. “Zo’n Minteh, met z’n 18 jaar, gaat nu lekker op het ‘fietsie’ door de stad. In de eerste weken is er iemand met hem meegefietst. Nu hebben we ook begeleiding voor de vrouw van Ueda, om te wennen aan de cultuur. Dat zijn kleine stapjes die we maken.”

(Ver)kopen van spelers
Het sleutelwoord voor Dennis te Kloese is ‘continuïteit’. De algemeen directeur probeert zo veel mogelijk te proberen de structuur binnen Feyenoord te bewaren, ook als er belangrijke spelers of stafleden vertrekken. “Succes is mooi, maar dat managen is erg moeilijk. Daar proberen we veel aandacht aan te besteden. Bijvoorbeeld Slot; ik hoop dat hij nog jaren trainer is, maar je moet realistisch blijven. Net als dat Hancko een aardige bal kan raken en Gimenez wel een leuke spits is. Daar zijn we continu mee bezig.”

De preses denkt dat Feyenoord tegenwoordig ook daadkrachtiger is bij het binnenhalen van spelers. “Wij kunnen ook veel bieden. We betalen goed, binnen onze mogelijkheden. De faciliteiten zijn goed, en spelen nu ook Champions League. We hebben een goed verhaal naar spelers.”

Orkun Kökçü
De verkoop van Orkun Kökcu was voor Te Kloese een mooi moment. "Vorig jaar hebben we Sinisterra, Malacia en Senesi al intensief gevolgd. Nu ook met Kökçü. We gunnen hem het beste, het is een fantastische voetballer. We hopen dat hij het goed doet, want daar kunnen we zelf van profiteren. Een doorverkooppercentage? Ja, die hebben we wel. Een kleintje", zegt Te Kloese met goed gevoel voor sarcasme. "25%", zei hij vervolgens. "Voor de club, voor de jeugdopleiding is het geweldig om te zien dat zelf opgeleide jongens onder contract staan bij Manchester United of Benfica."

Delen

Reacties

Gisteren bekroop mij ineens een intens tevreden gevoel over mijn cluppie. Eigenlijk is er vrijwel nooit eens een gedachte als "Wat zijn ze nu toch in hemelsnaam aan het doen!"

Als je van een afstand alles eens bekijkt, kun je zomaar een aantal conclusies trekken:
- Wat een goed elftal (en wat een wereldspits....)
- Wat een aantrekkelijk goed voetbal
- Wat een geweldige trainer
- Wat een fantastische directeur
- Wat een goed beleid
- Wat een positieve financiele positie
- Wat een ge-wel-di-ge supporters schare
- Wat een prachtig stadion

Zelfs als we nu tegenslag krijgen (en dat gaat uiteraard nog wel komen), dan lijkt de club momenteel zo sterk en stabiel dat we absoluut niet in paniek hoeven te raken.

Samengevat kameraden: wat is het een feest om nu Feyenoord supporter te zijn!
Sommige dingen, zoals stadion en supporters, hebben we altijd al gehad. Maar dat er ook nog eens beleid wordt gevoerd, goed beleid zelfs, met resultaten, dat heb ik volgens mij nog nooit meegemaakt. Althans niet in de mate zoals we het nu beleven. Ik ben inmiddels 50, heb meer slechte jaren meegemaakt dan goede jaren, onder Van Hanegem was het niet onaardig, begin jaren '90. Paar jaar later hadden we Don Leo, wél kampioen, maar voetbal stelde niks voor. Eigenlijk geldt voor Van Marwijk hetzelfde, het was solide en betrouwbaar, maar écht goed was het niet, desalniettemin hebben deze 2 gasten ons respectievelijk een landstitel en een UEFA opgeleverd. Het seizoen van de voorlaatste titel, '16-'17, was qua voetbal ook niet om aan te zien. Maar nu.... Champions League gaan we niet winnen, hoewel er niks uitgesleten kan worden. Punt is dat Feyenoord momenteel óók in het buitenland gezien wordt als de vaandeldrager van het Nederlandse voetbal, dat is natuurlijk weleens anders geweest.
Voor mij meest verassende was dat ten Kloese openlijk zijn wens uitsprak om het Sradion in palmen.

Denk dat dit een zeer wijs besluit is.
Ik weet niet of ze dat ergens anders ook doen maar dat begeleiden van de spelersvrouwen vind ik een gouden zet. Als de vrouw tevreden is, is de kans ook groter dat ze nog een jaartje langer in Rotterdam blijven. Lijkt me.
Dat deden de Molenaars al bij AZ in de jaren ‘70. Als de spelers naar een andere club wilden kregen de vrouwen een bontjas en een groei briljant en zeurden de kop gek van manlief om toch nog maar een jaartje te blijven bij AZ.
Nou Don, wij hopen dat jij ook nog jaren bij ons blijft
Is er al nieuws of ze bezig zijn om Geertruida een verbeterd contract aan te bieden.
Een verademing die man, straalt zoveel rust uit en weet waarover hij praat