volendam

VK Sportphoto

Nieuws

Geen juridische stappen vanuit Volendam: "Wij zijn alleen teleurgesteld in de manier waarop"

Van de redactie

FC Volendam werd maandagmiddag overvallen door het besluit van de KNVB om Ajax – FC Volendam, dat gepland stond voor woensdag 27 september, te schrappen. Het competitiebestuur betaald voetbal van de KNVB heeft besloten om het restant van Ajax – Feyenoord te spelen op woensdag 27 september. Juridisch adviseur van de club, Keje Molenaar, geeft bij Veronica Offside aan dat de Volendammers geen juridische stappen gaan nemen tegen het besluit van het competitiebestuur.

"Nee, we zijn niet boos", begint Molenaar. "We zijn alleen teleurgesteld in de manier waarom de KNVB het 'even geregeld' heeft, laten we het zo zeggen. Ik vraag me af, stel nou dat afgelopen zondag Ajax - Volendam gestaakt was en aankomende woensdag zou Ajax - Feyenoord zijn. Denken jullie dat het dan ook zo gegaan zou zijn?" Ook op het sportieve vlak had Volendam het liefst zo snel mogelijk tegen Ajax gespeeld, nu de Amsterdammers in zwaar weer verkeren. 

"Het belang van Volendam wordt op deze manier wel heel makkelijk aan de kant geschoven", vervolgt Molenaar. "Dat is waarom wij Ajax in ieder geval wel steunen. Wij gaan zelf geen juridische actie opzetten of inleiden, maar we gaan wel Ajax steunen als zij het proberen te voorkomen door morgen naar de rechter te stappen."

Delen

Reacties

Iemand moet de neuzen ondersteunen, anders vallen ze om.
Maar opzich best vreemd om de neuzen te gaan steunen, terwijl alleen de neuzen hier fout zitten en niemand anders. Steun ze dan niet als Volendam, kijk vanuit je eigen belang en veroordeel net zo hard wat zij deden als een half jaar geleden bij ons.
Steun dan Feyenoord door niet uitspelen, winst voor Feyenoord, zodat Volendam zelf gewoon kan spelen op woensdag.
Lijkt wel of heel voetballend Nederland met die snavels is in plaats van te veroordelen wat ze gedaan hebben.
ajax is:

Sportief: slecht
Organisatorisch: chaotisch
Financieel: lang niet meer zo rooskleurig
Moreel: op een dieptepunt
Joh als ze kunnen winnen van ajax was dat woensdag wel
Ach het is Keje Molenaar ook zo'n oud nep Feyenoorder, wat hadden we anders kunnen verwachten.....
Een club steunen die niet juist gehandeld heeft terwijl er overal bekend was dat dit weleens zou kunnen gebeuren. Het had volendam gesierd als ze gezegd hadden. Dankjewel F-side en Ajax voor de mogelijkheid dat deze beslissing genomen moest worden.
Ok, ze steunen ajaks. Maar kunnen zij op dinsdagochtend nog een kort geding aanvragen wat dezelfde dag behandeld moet worden? 🤔
Ja kan dit zal een spoedzaak worden denk ik
Mag toch hopen dat de rechters hier geen spoed aangeven en belangrijke zaken behandelen.