yv20221113yv20221113a1b03607

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese bij Rondo: "Dit was de kans om te zeggen: tot hier en niet verder"

Moreno

Algemeen directeur Dennis te Kloese was maandagavond te gast bij het Ziggo Sport-praatprogramma Rondo. Samen met Ruud Gullit, Marco van Basten en Khalid Boulahrouz zat hij aan tafel van de sportzender, waar hij natuurlijk sprak over de situatie rondom de gestaakte Klassieker.

"Deze situatie kent geen winnaars", opende Te Kloese zijn betoog over het duel van gisteren. "Het was gewoon een kutdag. Hoe lullig het ook is voor Ajax; had gewoon die uitslag laten staan en kijk vooral naar hoe dit de volgende keer te voorkomen. Wij hebben ons sterk gemaakt om dit de definitieve uitslag te laten zijn. Dat was de enige juiste uitkomst geweest. Dit is dusdanig slecht voor het Nederlands voetbal. Dit was de kans om dit een keer een halt toe te roepen: tot hier en niet verder."

Over het voorkomen van soortgelijke situaties was de Feyenoord-directeur helder, waar hij ook niet kritiekloos is richting de KNVB. "Om bij een papieren vliegtuigje een wedstrijd stil te leggen; ik weet niet of dat gaat werken. Wij zitten nu toch een stukje rustiger, met die netten", aldus Te Kloese, die aangeeft dat hij niet uitsluit dat andere clubs hier ook mee gaan beginnen.

De ongeregeldheden in de Johan Cruijff ArenA kwamen voor Te Kloese niet uit de lucht vallen, vertelt hij. "Je kon eigenlijk van tevoren uittekenen dat zoiets ging gebeuren. Of ik Ajax iets verwijt? Nee, zij moeten zelf beleid voeren, maar wij zijn er zo veel mogelijk mee bezig om dit soort dingen te voorkomen. Zolang deze regel staat, houden wij dit zo."

Tot slot noemt hij het jammer voor talenten binnen Feyenoord dat zij geen kans hebben gehad om in te vallen. "Wij hebben jongens als Sauer en Zechiël bij de selectie zitten. Hoe mooi was het geweest als zij konden invallen? Woensdag zullen ze niet zo gauw meer invallen", besluit Te Kloese.  

Delen

Reacties

Ik wil er toch nog eens een keer op terug komen.
De KNVB had hier dus totaal anders op moeten reageren, omdat we hier met een nieuw
fenomeen te maken hadden: thuissupporters die bewust een wedstrijd willen laten stilleggen!
Hier waren alleen spijkerharde sancties op hun plaats! Net als in de politiek echter ontbreekt bij de voetbalbestuurders het enige waarover bestuurders moeten beschikken: visie! Ineens steekt een wel bijzonder slap gelul in de media de kop op. De knvb heeft van Ajax en AZ haar lesje geleerd: nooit meer zal een wedstrijd beslist worden door bestuurders achter een bureau. (Of i.d.) Juist nu had er wel een beslissing vanuit Zeist moeten komen: keihard en 100% een duidelijk signaal richting idioten die menen boven de wetten te staan in voetbalstadions. De bond had ook moeten uitdragen dat in samenwerking met de politie op de daders onverbiddelijk jacht zou worden gemaakt, teneinde dergelijk gespuis voor de komende 10 jaar uit alle stadions te bannen.
Wat hebben wij toch een mazzel met Arne en Dennis!
Niet met te Kloese eens. 0-3 zeker niet de oplossing. Ook dan hadden de raddraaiers hun zin gekregen. Namelijk geen grotere nederlaag en blamage. Ook dan nodig je zulke gasten uit om te zorgen dat wedstrijden gestaakt worden als een afstraffing dreigt.
Ja alleen nu hebben zij hoe bizar ook, nog een kans om dit recht te trekken. Dat had zondag never nooit meer gebeurd geweest en dus ook niet als je een 0-3 als eindstand had aangehouden.
Ik vind Van Basten ook echt een verademing elke keer weer. Ok hij speelde vroeger bij Ajax en is ook een Ajaxcied maar ik vind hem heel vaak zulke zinvolle dingen zeggen.
Van Basten is geen ajacied..dit zijn zijn eigen woorden
Van Basten is gek. Hij wou zelfs de buitenspelregel laten verdwijnen. Domme ideeën van hem elke keer
Ik geloof dat ik het niet met je eens ben… is dat zo bizar als je de buitenspelregel wilt laten verdwijnen? Of ben jij een dinosaurus die bang is voor verandering…
Bij hockey is van de regel afstand gedaan. Het spel heeft zich niet zo ontwikkeld als waar jij bang voor bent.
Mijn vrouw begint buitenspel net te begrijpen en dan wil jij het nu weer afschaffen?
Lol
Maar ik zou wel voor een experiment zijn. Voetbal als sport is natuurlijk veel te statisch in ontwikkeling en wij toeschouwers ergeren ons aan meer dan de helft van de regels. Het onderwerp zuivere speeltijd duurt bijvoorbeeld nu ook al weer 5 jaar en het enige wat er verandert is, is langere extra tijd… conservatief is er ook een woord voor.
Wat heerlijk zo een directeur te hebben, wat een rust, geen mooie verhalen, het is wat het is, niet mooier of lelijke.
Fantastische man, begrijp dat er vol jaloezie onze kant op wordt gekeken vanuit Amsterdam.
Hahahaha, I like it!!
De KNVB had inderdaad een einde aan dit soort praktijken uit de hoed van hooligans kunnen maken. De sfeer in Amsterdam is enorm negatief, zij vinden zichzelf doorgaans altijd en overal de besten, maar nu zij wakker worden en steeds meer beginnen te ontdekken dat daar niets van klopt worden ze opstandig. Het blijkt ook dat ze buitengewoon slechte verliezers zijn. Wat ze gisteren geflikt hebben is ongekend, een wedstrijd bewust laten staken omdat het verloop ervan hen niet bevalt. En de naïeve KNVB trapt daarin en komt met een ‘oplossing’ zoals een Brabantse vete in de KKD. Hier gaat het echter om het benadelen van de landskampioen die Champions League speelt!
De Ajax-hooligans hebben bewust snel gehandeld zodat er nog 35 minuten over is om de einduitslag te repareren. In november dus. Zij denken zelfs de datum te kunnen regelen.
Juist omdat Feyenoord geen enkele schuld kan hebben vanwege afwezigheid van supporters, had de KNVB dit keer kunnen zeggen: reglementaire overwinning Feyenoord 0-8.
Dat wil zeggen 0-5 voor de straf voor het verzieken van de wedstrijd, plus de 0-3 stand bij het bewuste stopzetten van de wedstrijd. Samen met de helaas nodige netten zou deze straf gegarandeerd het einde betekenen van idioten die hun club willen “helpen”.
Dennis zegt gewoon precies de juiste dingen. Ook netjes hoe hij de vraag of hij Ajax iets verwijt beantwoordt. Hij gaat niet over het beleid dat Ajax voert, maar geeft heel duidelijk aan dat Feyenoord er alles aan doet om ongeregeldheden tot een minimum te elimineren. En geeft hij dus toch indirect aan dat er bij Ajax een stelletje arrogante lutsers zitten die de situatie niet hebben kunnen 'lezen'.
Rotterdam en Rotterdammers hebben misschien een rauw randje, maar Amsterdam en Ajax is zo week en weeïg; zonder ruggegraat. Zo'n belegen muts als burgemeester ook zoals ze daar op die tribune zit – volledig niet in de realiteit levend, maar lekker in haar Groen Links bubbel.
Duidelijk. Ajax was ook gewoon heel naïef en te weinig maatregelen steken nu voornamelijk kop in het zand en willen er voordeel uithalen.

KNVB mist het mooie moment om een statement te maken. Nu moeten ze met een gigantische straf komen om dat te doen. Zo niet geven ze een vrijbrief wg.
Beter kun je het niet verwoorden 👍🏽