arena-1

VK Sportphoto

Nieuws

KNVB over besluit: "Het kan niet zo zijn dat supporters invloed hebben op de uitkomst van een wedstrijd"

Van de redactie

Maandagmiddag kwam het besluit van de KNVB naar buiten om het restant van de gestaakte Klassieker van zondagmiddag aankomende woensdagmiddag om 14:00 uur uit te spelen. In gesprek met ESPN motiveert Jan Bluyssen (manager Competitiezaken Betaald Voetbal) het besluit van de bond. "Vanuit ons is dit besluit definitief, dus spelen we woensdag om 14.00 uur. Het is aan de clubs om te kijken wat ze daar eventueel nog mee willen doen", aldus Bluyssen.

"Wij kunnen het nooit iedereen naar de zin maken. Het is aan ons om een onafhankelijk besluit te nemen", concludeert manager Competitiezaken Betaald Voetbal Jan Bluyssen. "We hebben reglementair drie opties. De stand van dat moment als eindstand bepalen, de wedstrijd helemaal opnieuw spelen of het restant van het duel uitspelen. Vooral de mening dat de competitie vooral op het veld uitgespeeld moet worden is voor ons de hoogste reden geweest om te zeggen: 'We blijven wedstrijden gewoon uitspelen.' Het kan namelijk niet zo zijn dat supporters invloed hebben over een uitslag van een wedstrijd."

De Amsterdamse club bracht kort na de berichtgeving vanuit de bond dat het duel woensdagmiddag om 14:00 uur uitgespeeld wordt aan niet akkoord te gaan met het besluit. "Beide clubs hebben bij ons aangegeven dat ze de wedstrijd wilden uitspelen. Daar hebben wij invulling aan gegeven. Ajax heeft bij ons aangegeven dat ze dat liever later wilde doen. Wij hebben op basis van zo veel mogelijk gelijke voorwaarden besloten dat dus niet te doen en aankomende woensdag de wedstrijd te spelen", aldus Bluyssen.

Ook vanuit Volendam kwam er kritiek op het besluit. Hun duel tegen Ajax, welke voor woensdagavond gepland stond, wordt verzet naar een nog onbekend later moment. "We snappen dat dit voor Volendam ontzettend vervelend is, maar als we kijken naar gelijke omstandigheden binnen de wedstrijd, zijn die er meer als we de wedstrijd op korte termijn uitspelen. Wij weten dat we met dit besluit Volendam in een lastig parket duwen. We vinden dat zelf ook echt ontzettend vervelend", geeft Bluyssen aan. 

Delen

Reacties

De KNVB liegt hier. Het enige redmiddel voor deze wedstrijd was: toeschouwers van de tribune en daarna doorspelen. Iedereen weet het. Zie de treurende koppies van Steijn en z’n staf zondag, en kijk hoe ze er vol hoop straks bijzitten.
Een gratis onverdiende tweede kans dankzij hun eigen wedstrijdsaboteurs. Beloond worden voor wangedrag is dit.
Maffia praktijken en de KNVB regelt het.
invloed op de uitslag hebben ze allang wat een gelul
Supporters geen invloed hebben over de uitkomst van de wedstrijd, dat tuig van de F-side heeft het anders voor elkaar dat er toch 35 min gespeeld moet worden en Feyenoord weer verplicht is om met de bus naar A"dam te rijden, waar Feyenoord een enigszins herstelt Ajax tegenover zich vindt, inplaats een regulaire winst van 3-0, dus dat tuig heeft wel degelijk invloed gehad en gekregen op de wedstrijd
Deze man is capabel genoeg en spreekt zichzelf enorm tegen. Er is door een niet nader te noemen club wel degelijk invloed uitgeoefend. Ga er al bestuur van welke club in Nederland maar aanstaan. Je komt binnen een half uur 3-0 achter en daar komen de plastic bekers, aanstekers, vuurwerk e.d. op het veld om definitief te staken. KNVB pak je verantwoordelijkheid en straf hard en politiek ga niet "polderen" en stel dit gedrag strafbaar..
De knjb gaat nooit in tegen de de eisen van hun favoriete club de hufters worden beloond.
Wat is het probleem 020-Feyenoord is om 14 uur en tegen volendam is 20 uur dus die kunnen ze gewoon spelen
Waar we ons inmiddels nooit meer over verbazen is het beperkte denkniveau van een voetbalvandaal. Maar de knvb komt met dit soort motivering en besluiten lelijk in de buurt.
De supporters mogen geen invloed hebben? Dat geef je ze zo toch,of zie ik dat verkeerd
Jammer dat men bij de KNVB zo ontzettend dom is dat ze niet snappen dat een wedstrijd al beïnvloed is op het moment dat je permanent gaat staken. Zeker bij een wedstrijd zoals gisteren die gespeeld werd na een Europese speelronde.
"Vanuit ons is dit besluit definitief, dus spelen we woensdag om 14.00 uur. Het is aan de clubs om te kijken wat ze daar eventueel nog mee willen doen",

Maak ik hieruit op dat we kunnen weigeren deze wedstrijden uit te spelen? En zo ja, wordt dan wel de winst van Feyenoord bijgeschreven?
Dat is te laat, met het staken hebben ze al invloed op de uitkomst van deze wedstrijd.