te-kloese

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese: "In november de wedstrijd uitspelen was voor ons geen optie"

Van de redactie

Als het aan het competitiebestuur ligt, bestaande uit Marianne van Leeuwen (KNVB), Jan de Jong (Eredivisie CV) en Marc Boele (Coöperatie Eerste Divisie), spelen Ajax en Feyenoord het restant van de Klassieker aankomende woensdagmiddag om 14:00 uur uit in een Johan Cruijff Arena zonder publiek. De Amsterdamse club heeft aangegeven hier niet mee akkoord te gaan en mogelijk een kort geding te starten tegen het besluit. Dennis te Kloese geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat Feyenoord hoopte dat de 0-3 uitslag bleef staan en de wedstrijd niet werd uitgespeeld.

"Wij hoopten dat het competitiebestuur de 0-3 zou handhaven als uitslag", aldus Te Kloese tegenover de krant. "Na een gestaakte wedstrijd bepaalt het competitiebestuur betaald voetbal wat er met de wedstrijd gebeurt. Daarbij is het uitgangspunt dat de competitie zo eerlijk mogelijk moet verlopen en een duel dus het liefst op het veld wordt beslist. De wedstrijd moet dan op de kortst mogelijke termijn worden hervat."

Bij de KNVB in Zeist was er de gehele ochtend overleg met alle clubs, maar vooral met Ajax en Feyenoord. Tot een besluit kwam het niet. Feyenoord schoof aan met Dennis te Kloese en Joris van Benthem. Ajax had geen directielid, maar strategisch adviseur Erik van Spanje naar Zeist gestuurd. Ajax ging na het besluit niet akkoord, zo liet de club weten op haar website. "Het competitie- en bekerprogramma wordt nu door de KNVB voor vier clubs aangepast vanwege het laten uitspelen van een gestaakt duel", laat een woordvoerder van Ajax weten aan het AD. "Niet alleen de clubs, maar ook de supporters zijn hier de dupe van. Daarom overweegt Ajax juridische stappen."

Ook Feyenoord is niet blij met de uitkomst, maar kan zich er bij neerleggen. In situaties als deze zijn er geen winnaars. "Of wij ons nu winnaar voelen? Helemaal niet zelfs. Er zijn geen winnaars in deze kwestie, het Nederlands voetbal heeft flink gezichtsverlies geleden. We moesten nu een oefenwedstrijd tegen NAC schrappen en bovendien had onze trainer graag de hele trainingsweek gehad om zich voor te kunnen bereiden op Go Ahead Eagles thuis en Atlético Madrid uit. Dat is nu niet het geval. Maar als er dan toch gespeeld moet worden, dan maar zo snel mogelijk. In november een wedstrijd uitspelen die in september is begonnen, was voor ons geen optie."

Welk besluit er ook genomen zou worden. Niemand zou tevreden zijn. "Ons gevoel na zondag is nog steeds slecht hoor, laat dat duidelijk zijn. We stonden 0-3 voor en de wedstrijd leek gespeeld. Deze situatie blijft onwenselijk. Maar de wedstrijd wordt in elk geval snel uitgespeeld, zoals het hoort", aldus Te Kloese. Te Kloese heeft geen mening over de berichtgeving vanuit Volendam en Amsterdam. "Ik werk bij Feyenoord. Ik ken de achtergronden bij die twee clubs niet, zij mogen hun eigen mening ventileren. Dat is wat mij betreft prima. Dit wilde niemand toen we zondagmiddag tegenover elkaar stonden, maar we moeten allemaal verder. En dat kunnen we na woensdagmiddag", sluit de algemeen directeur van Feyenoord af.

Delen

Reacties

Wat mogen wij toch blij zijn met Te Kloese.
Gezien de reactie uit 020 vraag ik me 1 ding af.
Was dit geen gecoordineerde actie vanuit ajax zelf uitgevoerd door supporters, het vuurwerk bleek al de dag er voor in de vakken aanwezig te zijn.
Tel daarbij op dat er werkelijk niemand van ajax "bestuur, technische staf, spelersgroep" de moeite nam de supporters ala john de wolf toe te spreken en tot kalmte te manen.
Tel daar dan de reactie van ajax vandaag daar bij op, dan lijkt het er sterk op dat ajax er alle belang bij had dat de wedstrijd werd gestaakt en verschoven naar november.
Ik kan me anders niet in denken waarom ajax moeilijk doet over woensdag aanstaande.
Ook ajax zal de schandvlek toch achter zich willen laten.
Het is misschien wat ver gezocht maar alles bij elkaar opgeteld vind ik het een raar zaakje
Het was bewust om een historisch pak slag te voorkomen. Wel wrang dat degene die er wat van had moeten zeggen het stadion niet in mocht (Mislintat), maar dat was denk ik olie op het vuur. Wat er ook gebeurd het zal nooit hetzelfde gevoel geven als we met 5-0 of meer hadden gewonnen, daar baal ik nog het meeste van. Dit had een “once in a lifetime” dag moeten worden
Zielige reactie van de woordvoerder uit 020 dorp... Zondagmiddag waren 50.000 supporters in die snelkookpan en een miljoen ?? televisie kijkers de dupe van het wangedrag van het tuig dat express het vuurwerk op het veld gooide. Laten die mafkezen eerst eens dat vuurwerk uit het stadion verbannen door strengere controles bij de ingang. Heb je vuurwerk bij je: gelijk in de boeien, afvoeren, stadionverbod en €10.000 boete.
De KNVB heeft het over "eerlijk"? Schei toch uit!
Zo simpel is het. Woensdag rond vijf weer in Rotterdam en vizier op Go Ahead. Hopelijk geen schade en nemen we minimaal 0-3 mee naar huis.
Super volwassen reactie, heel wat beter dan van die gasten uit Amsterdam.