elftalfoto-uefa-cup-2002

Piet Bouts/ FSV De Feijenoorder

Nieuws

Van Wonderen: "Ook Feyenoord wil naar die bekerfinale"

Van de redactie

Kees van Wonderen treft woensdag Feyenoord in de kwartfinale van de KNVB Beker. De trainer van SC Heerenveen verwacht een pittige wedstrijd tegen de Rotterdammers, zo vertelt hij op de Friese clubsite. 

"Wat we nodig hebben is energie, maar we moeten ook een goede dag hebben. Je maakt een kans als alles klopt", aldus Van Wonderen. De trainer verwacht niet dat Feyenoord zich gaat sparen ten behoeve van de competitie en Europa League. "Volgens mij wil je bij een topclub zo lang mogelijk op alle fronten meedoen. Ik verwacht geen cadeautjes. Ook Feyenoord wil natuurlijk naar die bekerfinale, dus het wordt volle weerstand. Het gaat een pittige wedstrijd worden."

Afgelopen weekend verloor SC Heerenveen geflatteerd van RKC. “Ik vond het geen offday, maar er staat wel 1-4", aldus Van Wonderen, die geen reden ziet het elftal om te gooien voor woensdag. “We hebben prima gespeeld het eerste uur, maar een wedstrijd duurt negentig minuten. Soms gebeuren onverklaarbare dingen. We moeten vasthouden aan wat we goed doen en kritisch kijken naar wat we niet goed doen. Dat soort wedstrijden kom je soms tegen.” 

Van Wonderen gaat vol voor de winst tegen zijn oude club. De huidige trainer van SC Heerenveen kent een rijk verleden in De Kuip. Met de Rotterdammers werd hij landskampioen in 1999 en won hij de UEFA Cup in 2002. “Ik hoop dat we morgen in staat zijn om het een grote club moeilijk te maken. Misschien hebben wij het morgen heel lastig, maar valt 'ie ineens wel goed. Dat hoort bij het voetbal.”

Delen

Reacties

Van Wonderen lijkt me ook een mooie optie om Slot over een jaar of drie af te lossen.
Ik denk meer over 5 jaar
Doe maart niet. Leuke trainer, maar niet voor Feyenoord, te verdedigend ingesteld.
Als je van geparkeerde bussen houd wel ja
Van Wonderen, die Heerenveen steevast puur defensief ingesteld laat spelen.
Die Van Wonderen?
Liever niet.
Liever niet niet je moet hem niet halen, Omdat hij feyenoorder is. Dan liever de wolf samen met tomasson en