Annouk Boshuizen Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports photography

Vrouwen

Boshuizen: “Ik hoop dat het een start is van iets heel moois”

Van de redactie

Aanstaande zaterdag staat de Klassieker op het programma in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Feyenoord V1 en Ajax V1 nemen het tegen elkaar op in de Johan Cruijff Arena. Het is de eerste keer dat deze wedstrijd in het stadion wordt gespeeld en dat zorgt tot veel vraag naar kaarten.

Feyenoord-aanvoerder Anouk Boshuizen kijkt uit naar de wedstrijd, zo vertelt zij bij ESPN. Voor de wedstrijd zijn inmiddels 25.000 kaarten verkocht, wat een record betekent voor een wedstrijd in de eredivisie voor vrouwen. “En dan mag je als één van de 22 die op het veld staan daaraan deelnemen. En jouw naam zal daar altijd aan verbonden zijn. Dat is onwijs mooi”, aldus Boshuizen.

Dat jonge voetbalsters inspiratie kunnen halen uit de vele aandacht vind Boshuizen een mooie gedachte. “Dat er straks zoveel kleine meiden in het stadion zitten die hier ook van dromen, mooi.” De middenveldster van de Rotterdammers hoopt dat het vrouwenvoetbal met deze wedstrijd een verdere impuls krijgt. “Ik hoop dat het een start is van iets heel moois. Dat er alleen maar meer van dit soort wedstrijden bijkomen.” Op termijn in een uitverkochte Kuip spelen bijvoorbeeld? “Zeker weten!”, aldus Boshuizen.

Delen

Reacties

Allemaal leuk en aardig, maar als ze zelfs een budget hebben dat vele malen lager is dan van Fortuna Sittard en geen full profs hebben gaat het nergens over. Je zult toch tot de verbeelding moeten spreken en om de prijzen moeten strijden.
Gewoon minimaal 1 miljoen euro budget per jaar. Kom op hee!
Nu vind ik het niet zo raar dat het budget vele malen lager is dan Fortuna. Dat ligt op 7 miljoen.
Met 1 miljoen heb je een budget van pak hem beet MVV, Telstar, Den Bosch te pakken
Het vrouwen elftal van Fortuna wel te verstaan!
Het is wel een beetje hopen op een sponsor die er vol voor wil gaan. Bij Fortuna is er 1 grote sponsor ingestapt en dat leidt tot resultaten. Bij Feyenoord mist die grote sponsor nog,