Primeur Bevestigd
Brian Priske V1

Pro Shots | Edit 1908.nl

Transfers

Openingsbod van Feyenoord bij Sparta Praag voor Priske

Bombarda

Feyenoord heeft zich vrijdag officieel in Praag gemeld met een openingsbod voor hoofdtrainer Brian Priske. De 47-jarige Deen moet de naar Liverpool vertrokken Arne Slot opvolgen in Rotterdam.

Priske is pas op donderdag tot een volledig persoonlijk akkoord gekomen met Feyenoord. Na die afronding heeft Feyenoord zich direct formeel gemeld bij de directie van Sparta Praag met een eerste officiële aanbieding: het spel is op de wagen.

Priske heeft een wens om assistent-trainers en andere stafleden mee te nemen naar Rotterdam, maar wie dat exact moeten worden is nog niet helemaal duidelijk. Er leven ideeën om stafleden van buiten Sparta Praag mee te nemen naar Rotterdam, aangezien Sparta Praag twee weken voor de seizoensvoorbereiding begint er niet om staat te springen om meerdere stafleden te verliezen.

De Rotterdammers hopen dat een kleine anderhalf miljoen euro voldoende moet zijn om Priske naar Rotterdam te transfereren. De onderhandelingen worden gevoerd tussen Feyenoord directeur Dennis te Kloese en Tomáš Rosický, de sportief directeur van Sparta Praag.

Sparta Praag is op de hoogte van de wens van Brian Priske, die de overstap naar Rotterdam dolgraag wil maken. Het is afwachten hoe de club uit de Tsjechische hoofdstad zich op gaat stellen na de formele toenadering. Komen Feyenoord en Sparta Praag er niet uit, wordt er naar verwachting doorgeschakeld op de naam van Graham Potter. 

De 49-jarige Engelsman met een verleden bij Östersund, Swansea City, Brighton & Hove Albion en Chelsea is transfervrij. Hij voerde al oriënterende gesprekken met Feyenoord, maar kreeg nog geen Rotterdamse aanbieding op zak. Op dit moment is hij echter wel de enige andere overgebleven kandidaat uit het buitenland. Het is aannemelijk dat Feyenoord op de komst van Potter schakelt indien Sparta Praag dwarsboomt.

Feyenoord en Brian Priske verwachten echter dat de deal gesloten wordt met Sparta Praag, na het aangeven van de wensen van de trainer: iets wat Feyenoord recent zelf ook overkwam na concrete toenadering van Shakhtar Donetsk (Marino Pušić) en Liverpool (Arne Slot).

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Volgens krabbendam wil feyenoord uiterlijk morgen een akkoord ander schakelen ze door.
@Bombarda Ik begrijp dat Feyenoord relatief goedkope spelers moet oppikken, deze spelers doorontwikkelingen en met winst verkopen. Alleen is het vooral voor bepaalde posities zoals spits / rechtsbuiten niet beter om een speler te kopen voor 10-15 miljoen? Dit zijn cruciale posities. Neem als voorbeeld psv die Lang en Tillman kopen. Je betaalt iets meer, alleen je krijgt er wel een flinke kwaliteitsimpuls voor terug. Is het mogelijk dat Feyenoord 1 of 2 spelers gaat kopen voor dergelijke bedragen?
Later in de window gaan die zeker nog komen (is ook eerder gezegd dat dit financieel mogelijk is). Gok misschien 2 spelers tussen de 10-12 miljoen.
We hebben nog niet eens onze waardevolle spelers verkocht, zodra die verkocht worden, worden er ook spelers daarvoor teruggehaald die duurder zijn.
Helemaal mee eens. Dat zijn posities waar je flink voor mag betalen
Je hebt natuurlijk gelijk mbt kwaliteit, die staat er dan direct. Maar financieel niet haalbaar voor de club. In de praktijk schijn je dan ook een salaris van 10 tot 15 over 3 jaar uit te moeten smeren. Lukt nog niet in Rotterdam. Een dergelijke speler kost dan 25 a 30. Zover zijn we nog lang niet ben ik bang. Als die zijn kruisbandje afrafelt of uit contract loopt...
Tussen de 10 en 12 miljoen gaat komende zomer echt wel lukken. Maar wel maar enkele spelers. De club staat er financieel super gezond voor. Alleen kunnen we het nog niet veroorloven 3-4 van zulke spelers te halen. En die salarissen zijn wel heel overdreven, een salaris van ongeveer 2 miljoen per jaar was 3 jaar geleden bijvoorbeeld al mogelijk.
We gaan natuurlijk echt nog wel afscheid moeten nemen van een aantal gasten dus ben benieuwd of ze ook een keer flink geld uit durven te geven aan 1 of 2 spelers
PSV haalde Tillman en Lang vorig jaar op 10 augustus en 8 juli, we hebben dus nog minimaal een maand om een 'echte' versterking te halen voor rond de 10m. Ook iemand als Pepi werd op 7 juli gehaald. Zeker nu er een EK gaat beginnen kan het zomaar langer duren om dit soort spelers te halen aangezien ze zich daar op focussen.
Het transferrecord zal ongetwijfeld worden gebroken deze zomer. Maar waarschijnlijk worden die grote bedragen pas uitgegeven nadat spelers zoals Gimenez, Wieffer en Timber zijn verkocht. Waarschijnlijk komen de voornaamste investeringen in vervangingen van vertrekkende sterkhouders en een nieuwe rechtsbuiten. Dat hoeven niet perse dure spelers te zijn aangezien spelers als Zerrouki en Ueda waarschijnlijk zullen opschuiven in de hiërarchie. En je hebt soms ook de mogelijkheid tot huur met koopoptie. Volgens mij heeft PSV dat met Tillman en Dest gedaan. Even voorzetje voor een leuke duurdere aankoop: Albert Gronbaek van Bodo Glimt. Kan net als Stengs op 10 en 8 spelen.
Albert Gronbaek is geeneens International en gaat zeker meer dan 12 mln kosten, en je hebt echt veel spelers voor op middenveld.

De 6 en 8 positie, van der Belt/Zechiel, voor de 8 Timber/Milambo/'T Zand en 6 Zeroukki en Hartjes is er ook nog.

Vindt Delorge van Sint Truiden 19 misschien wel betere optie ivm rek, want is 4 jaar jonger, maar voor CL heb je waarschijnlijk nu meer aan Gronbaek...
Ik ga ervan uit dat o.a. Wieffer en Timber vertrekken. Je zult dan toch nieuwe sterkhouders moeten aantrekken. Met een soort van jeugdelftal bereik je weinig. Een ideale selectie is een mix van talent en spelers met meer ervaring. Ik zie Gronbaek overigens vooral als een speler voor 8 en 10.
10 mln marktwaarde en nog doorlopend contract.., Vetlessen moet zich bij Brugge ook nog aanpassen of haalt het niveau wat hij bij Bodo haalde nu ook niet. Dus garantie dat hij CL niveau aankan is er helemaal niet en dan voor die prijs...

Hoe dan ook ben ik ook niet tegen als Priske hem perse zou willen hebben.
@Bombarda verwacht je snel iets te kunnen meldden rondom een rechtsbuiten? Ben wel benieuwd aangezien je zei dat rechtsbuiten nu de positie met de meeste prioriteit is.
1908.nl meldt pas iets bij concrete zaken, zoals dit artikel (hiermee had het nieuws eigenlijk gebroken moeten worden in de ideale wereld, beste voor Feyenoord en kan dan niets verstoren)
Kijk het gaat op dit moment goed
Smal voor lopez
Hadj m voor jahanbaksh
Prioriteit voor minteh
Nadje voor erbij en hopelijk van waarde
Carranza erbij rustig op de zetel zitten voor een bod van Gimenez omdat je zijn vervanger al hebt.
Helemaal eens. Gaan gewoon sterker worden. Ook financieel. Geld uit CL. Prima hoofdsponsor.
Mag hopen dat Rosicky als sportief directeur niet zo goed is als die als voetballer was, dan wordt het een dure trainer.
Mag tijd worden. En haal direct Krejci op…
Gaat naar Girona €12m; Betis wil hem ook. Dat geld is Krejci niet waard
Ik zie overigens veel reacties over welke spelers hij vanuit Sparta Praag mee gaat nemen, maar in alle eerlijkheid. Ik zie geen versterkingen daar lopen. Wellicht dat er in de jeugdopleiding daar nog wat loopt voor onze u19 en u21. Die hebben broodnodig (vooral voorin) versterking nodig. Die Penxa gezien bij bij EK u17, kleine sample size, maar die vond ik wel goed.
Feyenoord ziet er ook geen versterkingen rondlopen, geloof ik
Dan zou ik ng ff goed kijken, die Krejci is een directe versterking voor Feyenoord.
@Bombarda 'Zweedse rechtsbuiten Roony Bardghji (Fc Kopenhagen) staat die toevallig op lijstje? Marktwaarde 9 mil. Zo ja, ken jij toevallig de scouting rapport op deze gozert?
Yes lees nu 9-12 maanden uit roulatie sinds Mei. Jammer leek me wel een toffe. Maar daar zat de top ook achterna.
Droom versterking documentaire over hem gezien groot talent!!! zullen grotere clubs achteraan zitten vrees ik...
@Bombarda Ik hoor je nu ook al een paar keer schrijven dat Feyenoord heeft geleerd van voorgaande transferperiodes en meer naar de scouts moeten luisteren. Kun je dit iets meer toelichten? Had Slot echt harde eisen dat hij bepaalde spelers móést hebben? Is DtK daar makkelijk in meegegaan omdat ze Slot graag wilde behouden of stond hij zelf ook achter die spelers en heeft hij de scouts genegeerd?
Laat Bombarda maar de feiten er bij pakken dan: Slot had alles voor het zeggen, wilde alleen werken met jongens die er direct stonden. Op zich niks vreemds, alleen raakte de scouting wel verdoezeld. Dat is nu terug, met namen als Nadje en Carranza. En er is meer op komst.
Mmm meer op komst , iets voor later in de markt of iets vroeger in de markt @Bombarda
Carranza is nog niet binnen he 😉 nog niet teveel over hem praten 😄 @Bombarda
De feiten zijn toch iets anders, Wieffer is door een blessure van Timber in de basis gekomen, Beelen door een blessure van Trauner, Ueda is helemaal niet in de basis gekomen, v.d. Belt hebben we niet gezien, Ivanusec nou dat vakt ook wel mee . Laten we eerst maar eens afwchten of de spelers die door de scouting worden aangedragen net zo'n ontwikkeling doormaken als veel spelers de laatste drie jaar.
Dankje voor het vragen was zelf ook nieuwsgierig.
Geen dank als je het tegen mij had mede feyenoorder 😉
Nee, maar was wel een goeie vraag, erg scherp van je.🫡
Feyenoord is weer met veel B spelers bezig ipv echte versterkingen.
Er is ook nog niemand uit''de basis'' vertrokken hè, club zal vanzelf in actie komen wanneer dat het geval is
Na EK GEertruida, Hancko, Hartman, Wieffer uitzwaaien en 120 miljoen bruren
Hancko gaat alleen als een Europese topclub komt en er 50 miljoen op tafel komt.
Het zou heel verrassend zijn als er iemand komt die Hartman nu wil kopen, maar de wonderen zijn de wereld nog niet.Geertruida kan je beter voor het EK verkopen, je weet maar nooit en Wieffer kan ook vandaag gaan, waarom wachten tot na het EK ?
Hartman ligt er uit tot einde van het jaar.
Gimenez kan je wel aan het rijtje toevoegen
1. Het is begin juni, de transfermarkt is nog niet eens open, waar heb je het over?

2. Door jou benoemde B spelers als Aursnes, Wieffer, Beelen hebben ons geen windeieren gelegd.
Dat is juist ons beleid. We steken niet onnodig veel geld in dure A spelers.
Pfff….wat ben jij een b-figuur.
Dit is toch juist slim? Als je eerst de beoogde basisspelers haalt dan is het moeilijker om de B spelers te halen, omdat ze een betere speler voor zich hebben
Niet mee eens deze zogenaamde "b spelers" zijn "hidden gems" juist blij dat feyenoord deze trend door zet, en dat zo vroeg in de transferwindow, dat kan je toch alleen maar toejuichen.
Dat is de vraag, jij weet net zomin als ik of bombarda of het a,b of c spelers zijn.
Wat Nadje betreft zullen we dat moeten afwachten, het lijkt mij ook sterk dat ie van de derde klasse in Frankrijk zo mee kan doen in de Champions Leaque, die zie ik meer als een kooppie , als potentie die hij blijkbaar heeft volgens de scouting, kan je daar over een jaar veel plezier aan hebben en wat is anno 2024 nou een half miljoen voor een voetballer ?
Carranza weet ik ook niet, maar ik heb er ook geen verstand van, kan alleen maar oordelen als ik hem 10 wedstrijden heb zien spelen.
De directe versterkingen zullen naar mijn mening pas komen, als Geertruida is verkocht en misschien Wieffer dat ie ook gaat.
En als er onverhoopt nog een club is die 45 miljoen voor Gimenez wil betalen, zal ie ook uitgezwaaid worden.
Dan heb je netto 80 miljoen in de knip en kan je aan de bovenkant gaan versterken.
@Bombarda Heeft Feyenoord al een rechtsbuiten in het oog voor wie ze weleens concreet kunnen gaan worden?
@Bombarda is Gustav Isaksen nog in beeld? Speelt niet veel bij Lazio en is een oud-pupil van Priske bij FC Midtjylland. Tevens perfecte invulling voor de rechtsbuiten positie!
zou een goede optie kunnen wezen
Zou zeker een goede optie zijn, maar denk niet dat het ook maar enigszins haalbaar is. Lazio heeft vorig jaar natuurlijk ook dik voor hem betaald en hij zal daar ook best een salaris ontvangen dat we hier niet kunnen betalen
Frimpong gezien? Is geen wervelwind maar een tornado
Denk niet goed genoeg voor Feyenoord, bankzitter bij Lazio wat vorig jaar helemaal zoekgespeeld werd door Feyenoord in Rotterdam
In Rome waren we ook beter als ik het me goed kan herinneren.
Dit bericht had ik nu wel verwacht, zou mooi zijn als dit rond gaat komen in het weekend.
@Bombarda mochten ze eruit komen en Priske het definitief wordt, is er dan een kans dat Feyenoord probeert Krecji mee te laten komen?
Die krecji is een linkspoot dan heb je straks op die LA en LCV
Smal
Hartman
Hancko
Krecji

Niet een beetje veel?
Verwacht (helemaal na een goed EK) dat Hancko vertrekt. Q is nog geblesseerd en mocht hij dit raken komen Chelsea en the Gunners in de winter voor hem. Ik zou wel alvast voor sorteren. Als Smal het niveau van 2 seizoenen geleden kan herpakken dan heb je een goede vervanger anders meer voor de breedte.
Krejic heeft ook veel wedstrijden op cvm gespeeld
Volgens mij is hij voor €12M verkocht aan Girona van de week.
Voor de 6 zou Krejci een hele goede zijn.
Hopelijk gaat het door. Ik zit echt niet te wachten op een zure ouwe engelsman als trainer.
Priske past precies in ons profiel: bewezen kampioensmaker van een mindere team. Duidelijk voetbalpatroon. Scoren uit standaardsituaties is 100% een wapen.
Spreekt Nederlands (vlaams) is een pre.
Waarom nu pas melden bij Sparta Praag? Mocht je met de club er niet uitkomen heb je onnodig veel tijd verloren.
In tegenstelling tot jou wel. Anders had je geweten dat het antwoord op mijn vraag niet in het artikel staat.
Volgende keer toch met begrijpend lezen proberen:
"Priske is pas op donderdag tot een volledig persoonlijk akkoord gekomen met Feyenoord. Na die afronding heeft Feyenoord zich direct formeel gemeld bij de directie van Sparta Praag met een eerste officiële aanbieding"

Je kunt pas met de club als je zeker weet dat je trainer/speler ook wil komen.
Common knowledge
Over begrijpend lezen gesproken…hierin staat nog steeds niet waarom Feyenoord niet al eerder met de club is gaan onderhandelen. Leuk dat je nu akkoord hebt met de trainer maar dit juist reden voor de club om extreem hoog in de boom te gaan zitten. Zij weten ook dat als deze onderhandelingen klappen Feyenoord weer van voor af aan moeten beginnen met een andere trainer (en mogelijk club).

Als Priske niet geïnteresseerd zou zijn had je ook geen ruim een week hoeven praten. Na een keer informeren kun je al inschatten of de potentiële trainer interesse heeft. Nu ben je weken verder zonder dat je weet of je eruit gaat komen met de club in kwestie.
Kolere gastje.....🤣, maar er hebben al aantal anderen geprobeerd het je uit te leggen. Heeft kennelijk ook niet geholpen dus die energie bespaar ik mij 😂
Ha ha, je hebt jezelf compleet vast geluld met je “common knowledge” en behalve wat kopiëren uit het artikel (wat totaal geen antwoord geeft op mijn punt) kun je het niet verder onderbouwen.
Wij hebben af en toe een woordenwisseling maar moet je nu volledig gelijk geven🤣
Geldt dat andersom ook niet? Ben je rond met Praag maar wil de trainer niet voor het geboden pakket? Dan kan Praag bovendien de hoofdprijs vragen. Nu weer Praag dat de trainer weg wil. Ze kunnen ook veel vragen, maar blijven in een slecht scenario met een ontevreden trainer zitten. Ik vind de gekozen volgorde wel prima zo.
Nu kan Sparta Praag juist veel vragen aangezien ze weten dat je al rond bent met de trainer. Ze kunnen ook beide onderhandelingstrajecten tegelijk laten lopen.
Juist niet veel, want ze kunnen risico lopen om een ongelukkige trainer te krijgen. Van wat ik van buitenaf kan zien lijkt Priske me daar niet de persoon naar, maar we zullen zien wat er gebeurd als ze ineens 4 miljoen vragen.
Alles kan…net als dat je als Feyenoord nu weken hebt vergooid door te onderhandelen met een onhaalbare trainer. Het zal vast goed komen maar na kijken of Priske geïnteresseerd is hadden ze ook gelijk met de club kunnen onderhandelen.
Omdat er altijd omstandigheden zijn die ontstaan. Don Dennis gaat het gewoon flikken.
Nee, onderhandelen met een club om er vervolgens achter te komen dat een trainer idiote eisen heeft is verstandig... Zoals het nu gaat is de normale volgorde.
Nu onderhandel je met een trainer om er vervolgens achter te komen dat de club idiote eisen heeft is verstandig… Nu Sparta Praag weet dat je een akkoord hebt met de trainer kunnen ze eisen wat ze willen. Ze hadden ook beide trajecten tegelijk kunnen laten lopen. Dat scheelt eventueel onnodig onhandelen met 1 van de partijen en daarmee tijdverlies.
Nee, dat is allang afgetast en als ze een rare draai maken heb je alternatieven achter de hand. Dit is zeiken om het zeiken. En om bij jouw achterdochtige argumentatie te blijven; Ook een trainer kan eisen wat hij wil nadat er een akkoord is met de club.
Er is alleen één wezenlijk verschil; Een club die dwarsligt blijft met een trainer zitten die weg wil. Omgekeerd houdt Praag een trainer die ze niet kwijt hoeven en waar ze tevreden over zijn.

En dat tijdverlies wordt ook zwaar overdreven. Beleid maak je vooral als club. Dat laat je niet te veel aan de trainer over. De markt gaat sowieso pas echt op gang komen na het EK.
Het is geen achterdocht hoor. Ze hadden alleen de onderhandelingen met Sparta Praag naar mijn mening eerder kunnen opstarten dan pas na een volledig akkoord met een trainer. Als je weet dat de trainer geïnteresseerd is kun je al nagaan hoe de club er in staat. Vandaar dat ik mij het oprecht afvroeg. Uiteindelijk zal het vast wel goed komen.
Dat nagaan heeft men al gedaan. Daar hoef je geen officieel bod voor uit te brengen. Zoiets valt redelijk in te schatten op basis van kennis van de markt maar een zaakwaarnemer heeft daar ook wel enigszins een indicatie van. Natuurlijk niet hun minimum prijs oid maar je weet heus wel of ze er 3M uit proberen te halen of 8M (willekeurige bedragen).
Je moet dit zien als een transfer van een speler, als club ga je pas met de leverende club praten , als je volledig akkoord bent met de speler of trainer in dit geval.
Het heeft toch geen enkel nut naar die club te gaan en te zeggen we denken dat we een akkoord gaan bereiken ?
Wat denk je dat je dan als antwoord krijgt ?
Naar mijn mening, kom maar terug als je volledig akkoord bent.
I wonder which players he will bring with him. Vitik Hancko 2.0?👀
Vitik, Feyenoord tells he is too sleepy and bad on the ball
Tot welk bedrag wilt Feyenoord ongeveer gaan? Als Sparta Praag ongeveer 3/4 miljoen vraagt lijkt het mij dat Feyenoord dit niet ga doen.
Is op dit moment onduidelijk. Let op, er zijn ook wat onbevestigde geluiden over een clausule in contract Priske
Waarom niet. Voor Trainer en 2 assisten is 3 miljoen toch niet teveel.
Dan zou je het dus op 1,5 miljoen laten klappen allemaal na al die voorbereiding?
Had zo eerst mijn twijfels over Priske maar, alle vertrouwen in de club leiding en Te Kloesse.
Weet niet of deze vraag al eerder is beantwoord maar waarom krijgt Priske voorkeur over een transfervrije Potter? Heeft 1908 daar toevallig iets van gehoord vanuit Feyenoord?
Volgens mij vraagt Potter heeel veel centen. En wil hij nogal veel voor het zeggen hebben.
Potter wil ook een scout meenemen en inspraak in transfers.. Geld wat hij vraagt is wel tedoen. Daarnaast zit Potter op dit moment in een neergaande spiraal Priske in een opwaartse.
Omdat Priske ook NLs spreekt. Is toch wat makkelijker voor Dennis!
Hahaha, Dennis is net als jij enkel de Nederlandse taal machtig.....
Heeft Priske, mocht het doorgaan, al iets van een verlanglijstje ingediend? Of is het volledig aan DtK en de scouting?
Zal wellicht merkwaardig zijn als Feyenoord weer die fout maakt, toch? Hij moet zeggen wat die nodig heeft, niet wie. Daar heeft de club een goede samenwerking tussen scouting en directie voor nodig: iets wat na twee jaar eindelijk weer goed lijkt te gaan met namen als Carranza en Nadje
Dat hoop ik ook ten zeerste. Goede communicatie is de key. Je weet alleen niet wat voor eisen hij had met de contractonderhandelingen én of er een speler is die hij perse wilt meenemen.
Dat moet nog blijken he. Eerst zien dan geloven dat die 2 zo goed zijn
Dat moet uiteraard nog blijken. Ik ben fan van dit soort spelers scouten en dan door laten groeien, maar misschien wilt Brian ook wel spelers die hij zelf kent, zodat ze sneller naar zijn systeem kunnen spelen.
Die Vitik lijkt me een goede RCV (Beelen kan ook goed LCV spelen)
Volgens mij is inderdaad de juiste volgorde dat de directie formuleert voor wat voor soort voetbal Feyenoord staat en daar vervolgens een trainer bij zoekt. De trainer geeft vervolgens aan wat voor type spelers hij per positie nodig heeft en de scouting zoekt daar de juiste spelers bij. Aan de andere kant is het vrij gebruikelijk dat trainers graag spelers hebben met wie ze al hebben gewerkt en die daardoor al helemaal vertrouwd zijn met hun manier van spelen. Die speler fungeert als een doorgeefluik van de coach op het (trainings)veld. Slot heeft aangegeven dat Til daar bijvoorbeeld in het eerste seizoen een belangrijke rol in heeft gespeeld. Dus op zich is het volgens mij niet slecht als een trainer spelers aandraagt. Aanvoerder van Sparta Praag Krejci zou voor Priske zo'n speler kunnen zijn. Maar ook in zo'n geval moeten de directie en de scouting er wel mee instemmen.
Precies dit, heeft ons zo veel gebracht.
Lekkerrrr.

Morgen dat nieuwsbericht over Feyenoord O-21 maar opnieuw plaatsen?🤪 FYI Er zat wel een foutje onder in dat bericht. Daar stond 15:00.
Lijkt me wel een geschikte kerel!
Eindelijk! En anders Potter, ook geen slechte naam