Melvin Boel (Soccrates Images)

Soccrates Images

Nieuws

Boel: "Het is niet zo dat ik namens Feyenoord naar Dordrecht ben gebracht"

Stan

Maandag werd bekend dat Melvin Boel de nieuwe hoofdcoach wordt van FC Dordecht. In het Algemeen Dagblad vertelt de vertrekkend trainer van de Onder-21 van Feyenoord over de uitdaging en zijn afscheid van de jeugdopleiding van de Rotterdammers. 

Dat Boel na 10 jaar op Varkenoord te hebben gewerkt voor een volgende stap in zijn carrière ging, stond al even vast. De 37-jarige ambieerde een functie als hoofdtrainer en heeft die bij Dordrecht nu gekregen. "Op het moment dat je vertrekt bij Feyenoord, dat als academie goed aangeschreven staat, en al wat jaren actief bent in het vak, is het niet vreemd als clubs bij je informeren."

"Daar voegde zich afgelopen week ook FC Dordrecht bij", gaat hij verder. "Na de gesprekken met Hans de Zeeuw en Mark Ruijl was er zoveel enthousiasme van beide kanten dat ik maandag een voorstel kreeg. Daar waren we heel snel uit."

Feyenoord-verleden
Boel begrijpt dat mensen denken dat zijn aanstelling aan de Krommedijk een onderdeel is van de alliantie met Feyenoord. "Als je een verleden bij de club Feyenoord hebt, dan denken mensen heel snel dat ik namens Feyenoord naar Dordrecht ben gebracht. Dat is niet zo."

Hij vertelt hoe de aanstelling bij Dordt tot stand is gekomen. "Ik heb een paar maanden geleden aangegeven dat de samenwerking met Feyenoord stopte aan het eind van het seizoen. Daarna zijn FC Dordrecht en ik met elkaar in gesprek gekomen en ik ben door die club aangenomen. Dat is een nieuw huwelijk. Misschien stond ik met 3-0 achter omdat ik een Feyenoord-verleden heb, maar dan is het aan mij om het verhaal te vertellen en mijn werkwijze en hoe ik graag wil voetballen uit te leggen."

Bekenden
Als trainer van Dordrecht stuit Boel dus ook weer op Mark Ruijl, die als scout werkzaam was bij Feyenoord en sinds de alliantie tussen de twee clubs verantwoordelijk is voor het samenstellen van de selectie van De Schapekoppen. "Ik ken Mark heel goed. Hij is zeer capabel in het scouten van spelers en hij heeft bewezen bij Feyenoord en ook afgelopen seizoen bij FC Dordrecht heel goede spelers te kunnen halen."

De nieuwbakken trainer van Dordrecht betekent ook dat hij wederom gaat samenwerken Sem Valk, die de Onder-21 van Feyenoord na dit seizoen verlaat voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Zaterdag wacht voor beiden nog één wedstrijd, als de jeugdploeg van de Rotterdammers het voor het algehele kampioenschap openmen tegen FC Twente/Heracles. "Hij wist niet echt goed waarom ik lacherig naar hem keek en wat er op dat moment gaande was', vertelt Boel over de dag dat hij officieel gepresenteerd werd bij zijn nieuwe club. "Hij is mijn aanvoerder bij Feyenoord Onder-21 en het is mooi dat hij ook de volgende stap kan maken. We zetten onze samenwerking voort in een andere omgeving, met andere medespelers en op een ander podium."

Delen

Reacties

Nog geen reacties