Nieuws

Ophef rond Kökcü leidt tot annulering nieuwe OneLove-actie

StanV1908

De KNVB heeft besloten een nieuw OneLove-initiatief zoals afgelopen speelronde, waarin de verschillende aanvoerders van de Eredivisieclubs een regenboogband droegen, te schappen. Aanleiding is de landelijke discussie die ontstond rondom het besluit van onder andere Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü om deze speciale band niet te dragen.

Een herhaling van dit initiatief stond halverwege november op het programma en werd door de KNVB gezien als een mooi gebaar tijdens de laatste speelronde richting het WK in Qatar. Daar wordt nu echter van af gezien. Door de ophef die ontstond rondom de beslissing van Köckü en Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi om de speciale band niet te dragen, schiet de actie volgens de KNVB haar doel voorbij. De voetbalbond laat aan de NOS weten dat de nadruk te veel ligt op wie de band wel of niet draagt en dus niet op het gebaar dat ze willen maken.  

Delen

Reacties

Rot op met dat one love gebeuren, de hele wereld staat onderhand in de brand, maar er moet een bandje worden gedragen.
Er is geen one love in de wereld en dat zal er nooit komen ook.
GeenPolitiekInHetVoetbal
Snapje. Gewoon voetballen
Beetje triest dat er 2 aanvoerders zijn in dit verhaal die blijkbaar sterker zijn dan de gedachten achter het initiatief. Echt eigenlijk supertriest. Blijkbaar is de voetbalwereld nog niet toe aan het feit dat ze moeten erkennen dat er ook genoeg anders geaarde spelers in hun wereld bevinden. En blijkbaar is het helemaal niet erg om gehoor te geven aan de oproep tegen racisme.... Jammer jongens echt serieus een gemiste kans voor heel KNVB maar zeker voor iemand als Kökcü. Jammer jammer jammer
Dan snap je de strekking niet. Er staat dat het gaat om de ophef (van buitenaf) omdat twee man de band niet willen dragen. Niet omdat er twee man zijn die de band niet willen dragen.
Orkun Kokcu, schijt aan iedereen!
Top! beste nieuws van de dag. Het moet ophouden met het opdringen van dit soort zaken. Het is toch te gek voor worden al dat woke gedoe. Zebra paden, fietspaden, vlaggen, alles moet er aan geloven tegenwoordig. Ik mijn ogen crieer je hier haat mee inplaats van acceptatie. Je gaat andere alleen accepteren als je stopt met ze in hokjes plaatsen. En dit soort acties crieren hokjes.

Voor de weldoeners en wokers! hou dit soort acties lekker in je achtertuin en val andere niet lastig met jullie linkse gedachtengoed!
Je moet goed luisteren de gehele gedachten achter de actie. Het was 1 love, hierbij ging het niet alleen om geaardheid maar ook om ras religie en andere vormen van racisme. Blijkbaar als ik de reacties van de afgelopen week voorbij heb zien komen, is er brede steun binnen supporters voor het standpunt van Kökcü wat voor mij gelijk staat aan steun VOOR discriminatie. Ik denk dat een ieder eens flink achter de oren moet gaan krabben en gaan nadenken of dat is wat we willen. Staan de supporters van Feyenoord achter enige vorm van discriminatie dan schaam ik me serieus voor de club, is er geen steun voor discriminatie in welke vorm dan ook hoop ik dat een keer terug te zien hier en in het stadion.

Ik heb hier echt een bijzonder ellendig gevoel bij de dingen die ik in dit hele verhaal de afgelopen week voorbij heb zien komen
Mij intereseert afkomst, geaardheid of geloof niet. Daar kijk ik niet naar. Maar ik sta niet achter dit soort gedwongen acties. Dit soort acties brengen haat, kijk maar naar afgelopen week, hoeveel haat was er wel niet naar elkaar.

Daarnaast moet de KNVB niet zo schijnheilig doen. One Love en we gaan naar Qatar.......
Dat is ook precies waar de KNVB ook mee zit, omdat die tegenstrijdigheid niet op te lossen is eigenlijk... Niet gaan als enige van de toplanden geeft ook weer negatieve gevolgen voor volgende toernooien. Ik denk dat ze ergens doodziek zijn in Italië over het mislopen van dit WK echter komt het ze ook wel erg goed hoeven nu geen standpunt hierin te nemen.

En door het slechte gevoel over het WK en Qatar heerst ook binnen KNVB was dit initiatief om wel te laten spreken dat we in NL tegen elke vorm zijn van discriminatie en dan wordt het door de kleuren van het logo het label van lhbti-ding aangehangen. En daardoor wordt er gaat gezaaid niet om het initiatief.

Initiatief goed bedoeld, slechte uitvoering en op verkeerde manier in media uitgelegd waardoor deze reactie door de Moslim aanvoerders werd uitgelegd. De respect-band die (sorry weet effe niet meer of het nou Excelsior of Sparta is geweest sorry sorry) gaf misschien een duidelijker uitleg/reactie op gegeven, waardoor er op hem wel gemopperd is maar that's it. En dan nog zeg ik wees een voorbeeld voor alle Turken in Nederland, jij hoeft het niet perse goed te vinden vanuit geloof. Maar hij had wel kunnen en eigenlijk moeten uitdragen naar ook de Turkse gemeenschap, dat een ieder van waarde is ongeacht wat diegene denkt/voelt/vind. We zijn in Nederland en daar is IEDEREEN wel vrij om een mening te hebben. Daarom vind ik het een gemiste kans
GeenPolitiekInHetVoetbal
Jij snapt het
Achteraf natuurlijk niet een goed idee om personen op de dragen om mee te doen aan een statement. Van niemand zou zoiets verwacht moeten worden en ze hadden er dus ook niet vanuit moeten gaan.

Ik hoop dat ze op een andere manier een passend statement kunnen maken voor acceptatie in alle vormen. Feyenoord is sinds vorig jaar aan een mooie periode begonnen en dit is het moment voor iedereen om aan te haken en onze mooie club te steunen, maakt niet uit wie je bent; welkom bij de club :D
Idee achter het statement is op totaal verkeerde manier naar voren gebracht en ingepast in het gedachtegoed van hoe iedereen het maar lezen wilde.

Trieste lui met nog triester uitlatingen
WijwillenGnonto
WijwillenGnonto
Hahaha goed besluit, en ook maar weglaten voor verdere acties