mk2024610mk240610342583

VK Sportphoto

Nieuws

Oranje met invaller Geertruida met goed gevoel naar EK: 4-0 tegen IJsland

Moreno

Nederland heeft een prima overwinning geboekt tegen IJsland. Het werd tijdens de uitzwaaiwedstrijd voor het EK in Duitsland 4-0 voor de formatie van Ronald Koeman, die aantrad zonder Feyenoorders in de basiself. Geertruida mocht nog wel een kwartier invallen.

Oranje legde een prima eerste helft op de mat tegen IJsland. De tegenstander won vorige week nog met 0-1 van Engeland en stond de Engelsen weinig kansen toe, maar dat lukte ze tegen Nederland niet. Uitblinker Joey Veerman stond vaak aan de basis van de kansen van Oranje. Zo ook bij de 1-0, toen hij de bal panklaar op het hoofd van een aanstormende Denzel Dumfries legde. De rechtsback kopte voor, waar Xavi Simons klaarstond om de bal binnen te werken. Ook in het tweede deel van de eerste helft kreeg Nederland kansen. Vooral Gakpo en Memphis kregen mogelijkheden om Oranje naar een ruimere voorsprong te schieten, maar deden dat niet. IJsland kwam voor rust niet tot één doelpoging.

Ook na rust ging Oranje vrolijk verder. Binnen vijf minuten verdubbelde aanvoerder Virgil van Dijk de score uit een corner; hij knikte op kenmerkende wijze de 2-0 binnen. Nog geen vijf minuten daarna kwamen de IJslanders bijna op 2-1. Tijjani Reijnders stond te slapen bij het verwerken van een corner, maar kwam met de schrik vrij. Het bleek, samen met een afstandsschot die na matig optreden van Bart Verbruggen plots op de paal belandde, het enige wapenfeit van de uitploeg. 

Een kwartier voor tijd mocht Feyenoord-rechtsback Lutsharel Geertruida dan ook eindelijk zijn opwachting maken. Hij verving Denzel Dumfries, en mocht dezelfde rol vervullen als tegen Canada: verdedigend rechtsback in een 4-4-2-systeem, en in balbezit rechter centrale verdediger in een 3-4-2-1.

Toeval of niet: vlak erna maakte Nederland ook de 3-0. Invaller Donyell Malen, die tegelijkertijd met Geertruida in de ploeg kwam, werd op schitterende wijze diepgestuurd door Memphis Depay en rondde bijzonder bekwaam af. En alsof het nog niet genoeg was, maakte Jeremie Frimpong wederom duidelijk dat hij solliciteert naar een basisplaats. Een schitterende voorzet werd door Memphis binnengelopen: 4-0. Echter werd de goal afgekeurd, omdat Joey Veerman in aanloop naar de treffer hands maakte.

In blessuretijd maakte Wout Weghorst er wél 4-0 van. Wederom een schitterende dieptepass van Joey Veerman lanceerde Donyell Malen, die ook sterk inviel. Hij legde de bal breed op Weghorst, die bekwaam afrondde. Ondanks een initieel vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter, werd de goal door de VAR terecht goedgekeurd. 

Opstelling Nederland:
Verbruggen; Dumfries (75' Geertruida), De Vrij, Van Dijk (C), Aké (66' Van de Ven); Schouten (66' Wijnaldum), Veerman, Reijnders; Simons (75' Frimpong), Memphis (84' Weghorst), Gakpo (75' Malen).

Delen

Reacties

@Bombarda mogelijkheid dat Timber nog mee kan naar het ek nu Frenkie niet mee gaat?
Ik hoor Koeman net zeggen dat Timber niet fit genoeg is om aan te sluiten, dus die zal niet worden opgeroepen.
Nee, Koeman zegt net dat Timber niet vervangt. Wel opmerkelijke reden: omdat hij niet wedstrijdfit is 🤔
Is Wieffer ook nog een optie? Of is die echt te erg geblesseerd?
Nog steeds onbegrijpelijk dat Bijlow geen 1ste keeper is. Kansloos
En welke fouten heb je bij Verbruggen gezien? 🤔
Opties zijn:
- Hamer
- Matusiwa
- Maatsen (blind CM)
- Stengs
- Taylor
- Bergneus
- Clasie (bedankt vgm zelf)
Misschien nog Timber voor Koopmeiners? 😁
Dacht ik ook gelijk aan, weet niet hoe het nu gaat met zijn blessure?
Timber is niet fit genoeg om mee te gaan zegt Koeman net op tv.
Beetje late reactie maar Dankje voor het antwoord.
Ik pleit nog steeds voor Weghorst. Geen verfijnde techniek maar maakt altijd zijn goals. Zal niet mistaan bij ons en ideale concurrentie voor Ueda die allebei wat anders te bieden hebben.
Weghorst schiet er bij ons gwn 25 in. Met aanvoer vanuit Stengs, Ivanusec en Paixao is dat echt een geweldige spits voor Feyenoord.
Tja… ze gaan bij Feyenoord liever voor iemand die klungel goals maakt in de MLS. Waar ze nog slechter verdedigen dan in de KKD.
Je zegt dat ook echt met een houding alsof ze bij Feyenoord intern totaal geen verstand van voetbal hebben en jij zelf alle wijsheid in pacht hebt.
Iedereen mag een mening hebben. Ik heb genoeg gezien van Carranza en heeft me totaal niet weten te overtuigen. Kennis van mij volgt de MLS op de voet en vraagt zich af of hij überhaupt de potentie heeft om impact te kunnen hebben bij Feyenoord laat staan het niveau op dit moment. En Feyenoord heeft afgelopen jaren aardig wat miskopen gedaan dus om nou volledig vertrouwen in de transfers van Feyenoord te hebben is ook vrij gek.
We iemand nodig voor de toekomst. En dat is Caranza volgens de stouts en ook Feyenoord. Supporters mogen een mening hebben maar hebben er te weinig verstand van. Weghorst is kapitaalvernietiging.
Carranza voor weinig geld is geen slechte optie als back up spits, maar zo'n spits als Weghorst staat er vanaf het eerste moment. Dat hebben we nodig, Ueda moest heel lang aanpassen en dat gaat Carranza waarschijnlijk ook hebben.
Is het ook niet perse. Maar vind Ueda ook van het niveau back-up. Dat gaat in mijn hoofd gewoon niet samen. We hebben zoals je zegt iemand nodig die er gelijk staat.
Vond het geen geweldige voetballer,maar hij gaat zeker heel vaak scoren. Bovendien betekent hem niet halen dat hij zeer waarschijnlijk bij een zeer directe concurrent gaat spelen. Alleen dat voorkomen is al bijna een reden om hem te halen 😂
Nee joh man die gast kan toch niet voetballen is niet eens basis bij Hoffenheim
Eredivisie is ook weer een niveautje lager pik daar tikt hij z'n balletjes makkelijk binnen. En waarom per se een hele voetballende spits? We hebben genoeg voetballend niveau op de vleugel, 10 en de backs. Hij heeft voldoende aanvoer om balletjes af te ronden.