Zerrouki Algerije Proshots

Pro Shots

Zerrouki en Hadj Moussa nipt langs Oeganda; Lingr wint uitzwaaiwedstrijd met Tsjechië

Moreno

Tsjechië heeft in het laatste oefenduel voor het EK in Duitsland een matige wedstrijd afgeleverd tegen Noord-Macedonië. Het werd in eigen huis 2-1 tegen de nummer 69 van de wereld door een beslissende penalty in de 99e minuut. Feyenoorder Ondřej Lingr kwam maar een paar minuten in actie; datzelfde gold voor Ramiz Zerrouki bij Algerije, waar Anis Hadj Moussa niet mocht invallen. Zij speelden uit tegen Oeganda voor de WK-kwalificatie. Algerije won ook: 1-2.

Lingr
In Malšovická Aréna, het kleine stadionnetje van FC Hradec Králové dat plaats biedt voor 9300 toeschouwers, leken de Tsjechen lang af te stevenen op een gelijkspel, maar in de allerlaatste seconde werd de wedstrijd toch nog beslist in het voordeel van Tsjechië. De ploeg van bondscoach Ivan Hašek en Noord-Macedonië begonnen rustig aan het uitzwaaiduel. Hoewel de Tsjechen de hele eerste helft de bovenliggende partij waren, kwam het eerste doelpunt van de thuisploeg pas na een uur voetballen. Bayer Leverkusen-spits Patrick Schick bleef vanaf elf meter koel en zette de Tsjechen op 1-0. Nog geen vijf minuten later scoorde Isnik Alimi de gelijkmaker en stonden de ploegen weer op gelijke hoogte.

Lingr bleef ondanks zijn status als supersub vrijwel de hele wedstrijd op de bank zitten; pas in de 89e minuut mocht Lingr bij een 1-1 stand invallen voor Tomas Holes. Met nog zeven minuten aan blessuretijd heeft Lingr bij Feyenoord bewezen nog een doelpunt te kunnen maken, maar helaas kon hij niet meer zijn stempel drukken. Het winnende doelpunt werd in de negende minuut van de extra tijd gescoord door Antonin Barak. De uitzwaaiwedstrijd tussen Tsjechië en Noord-Macedonië eindigde in 2-1.

Opstelling Tsjechië:
Stanek; Coufal, Holes (90' Lingr), Hranac, Krejci, Doudera; Soucek, Provod, Hlozek; Kuchta, Schick.

Het EK begint op vrijdag 14 juni met de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland. Voor Tsjechië begint het EK iets later. Zij spelen hun eerste groepsduel in groep F op dinsdag 18 juni tegen Portugal.

Wedstrijden op het EK 2024 voor Tsjechië:
Dinsdag 18 juni 18:00: Portugal - Tsjechië
Zaterdag 22 juni 15:00: Georgië - Tsjechië
Woensdag 26 juni 21:00: Tsjechië - Turkije

Zerrouki en Hadj Moussa
Beide Algerijnse Feyenoorders zaten op de bank tegen nummer 92 van de wereld Oeganda. De Noord-Afrikanen kwamen zelfs nog op achterstand tegen de voetbaldwerg en keken bij rust tegen een 1-0 achterstand aan, maar maakten het in de tweede helft snel goed. Via Houssem Aouar en Said Benrahma werd het al binnen een kwartier 1-2. Zerrouki mocht een kwartier voor tijd invallen voor Nabil Bentaleb, en trok de winst met zijn ploeg over de streep. Hadj Moussa kreeg geen speeltijd.

Ramiz Zerrouki en Anis Hadj Moussa mogen nu heerlijk gaan genieten van hun zomervakantie. De interlands van Algerije zitten erop. Het land leidt de WK-kwalificatiepoule met negen punten uit vier duels.