copyright-proshots-25730192

Proshots

Nieuws

Oranje verliest na late goal van Engeland en strandt in de halve finale

Van de redactie

Het is Nederland niet gelukt om de finale te bereiken op het EK voetbal in Duitsland. Na een vroege voorsprong via Xavi Simons brachten doelpunten van Harry Kane en invaller Watkins in de slotfase de winst voor de Engelsen. Engeland gaat zondag de finale in Berlijn spelen tegen Spanje. 

Het Nederlands Elftal kende een vliegende start in een sfeervol Westfalenstadion waar de Nederlandse fans in de openingsfase de overhand hadden. Xavi Simons veroverde goed de bal van Damien Rice op de helft van Engeland en schoot zonder aarzelen de bal snoeihard in de verre kruising. De 1-0 voorsprong na zes minuten voetbal voor Oranje was een feit. 

In de veertiende minuut was het eerste echte wapenfeit van de Engelsen. Harry Kane ontving de bal ongeveer negen meter voor het doel van Bart Verbruggen. De spits van Bayern München schoot de bal over het doel van Oranje, maar kreeg na zijn schot nog een tik na van Denzel Dumfries. De VAR greep in en riep scheidsrechter Zwayer naar het scherm langs de zijlijn. De Duitser bekeek de beelden en kende Engeland een discutabele strafschop toe welke werd benut door aanvoerder Harry Kane, 1-1. Denzel Dumfries kende kort na de gelijkmaker opnieuw een hoofdrol. De 28-jarige geboren Rotterdammer keerde de inzet van Phil Foden op de doellijn en voorkwam hierbij een achterstand voor Nederland.

Kansen waren er in het derde kwartier van de eerste helft voor beide ploegen. In de dertigste minuut kopte Dumfries de bal uit een corner van doelpuntenmaker Xavi Simons op de lat achter Pickford en Phil Foden raakte twee minuten later de buitenkant van de paal na een knap schot van afstand. Tegenslag was er in de 35ste minuut voor Memphis Depay. De aanvaller van Oranje raakte geblesseerd aan zijn hamstring en werd vervangen door Joey Veerman. Na een interessant eerste half uur van de wedstrijden gingen beide landen halverwege met een 1-1 gelijke stand naar de kleedkamers.

Het tweede deel van de wedstrijd begon in een rustiger tempo als de start van het duel in Dortmund. Beide landen wisselde eenmaal in de rust. Weghorst verving Malen en aan de Engelse kant verving Shaw de rechtsbenige Trippier op de linksbackpositie. Het eerste kwartier kabbelde voort in Dortmund waarbij zowel Nederland als Engeland weinig risico in hun spel lieten zien.  

In minuut 65 was de eerste grote kans in de tweede helft voor Oranje. Joey Veerman sneed de vrije trap vanaf de rechterzijkant goed aan en bediende aanvoerder Virgil van Dijk op de rand van het vijfmetergebied. De captain van Oranje kreeg zijn voet tegen de bal in duel met Kyle Walker, maar stuitte op de Engelse doelman Pickford. Het Nederlands elftal kreeg gaandeweg de tweede helft meer mogelijkheden van de met vlagen slordig spelende Engelsen. Zo kreeg doelpuntenmaker Xavi Simons een goede mogelijkheid een kwartier voor tijd vanaf de rand van de zestien meter, maar raakte de bal niet vol genoeg om het de Engelse goalie echt moeilijk te maken.

Tien minuten voor tijd leek Engeland na een uitbraak de 1-2 binnen te schieten via Saka. De grensrechter zag dat voorafgaand aan de goal Walker buitenspel stond aan de rechterkant, wat ervoor zorgde dat beide landen met een gelijke stand de slotfase van de officiële speeltijd ingingen. Waar Oranje in de tweede helft redelijk grip op het duel leek te hebben, werd in de slotfase alsnog een overwinning voor Engeland. Invaller Watkins ontving de bal in het zestienmetergebied, draaide weg van een uitstekend spelende Stefan de Vrij en schoot de bal hard in de verre hoek achter Bart Verbruggen. 

Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida keren dus huiswaarts met Nederland en zullen binnenkort na een korte vakantieperiode weer aansluiten bij Feyenoord.

Nederland - Engeland 1-2 
Scoreverloop:
7' 1-0 Simons
18' 1-1 Kane (pen.)
90' 1-2 Watkins

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries (90' Zirkzee), De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Simons (90' Brobbey), Reijnders; Malen (46' Weghorst), Depay (35' Veerman), Gakpo.

Opstelling Engeland: Pickford; Walker, Stones, Guéhi; Saka, Mainoo, Rice, Trippier (46' Shaw); Bellingham, Foden (80 Palmer); Kane (80' Watkins).

 

Delen

Reacties

Balen nu op naar Feyenoord. Nog nieuwtjes komende dagen @Bombarda?
Voor mij is het heel simpel: het geluk was gewoon op.
Met een pover en flets elftal toch de halve finale in gestruikeld. Meer zat er ook niet in. Dominant voetbal is niet mogelijk met dit materiaal. Vaak aan Timber gedacht dit toernooi. Nu gelukkig weer de volle focus op Feyenoord.
Heb niets met Oranje kijk liever naar een oefenwedstrijd van Feyenoord maar Koeman is helemaal gefixeerd op Depay en Simons (die ondanks zijn goal) samen het meeste balverlies leden. Het is dat Depay geblesseerd er af ging anders had hij die ook de hele wedstrijd laten staan. En laten we eerlijk zijn dit Oranje is met deze coach een heel middelmatig elftal op de Vrij na dan.
Wat mij verbaasde was de wissels in de blessuretijd! Blijkt een trend te zijn, maar van Koeman had ik dit niet verwacht. Toen die Engelse bondscoach voor het eerst verstandig wisselde, verwachtte ik van Koeman hetzelfde. Hier verbaasde Brandon De Voetbalcommentator op YouTube zich over. Die zei dat Koeman Frimpong en Zirkzee er in had moeten brengen. Daar ging ik ook in mee. Verbaasde mij ook hogelijk! Koeman liet alles op zijn beloop. Maar nu genoeg over deze blunderende bondscoach! Over tot de Feyenoordorde van de dag.
En Brandon zei er nog bij: "Vriendjespolitiek." Want dat was het ook!
En ik herkende het pré-Arne Slot tijdperk erin terug!
Wat dat betreft wordt het tijd dat een trainer als Slot of Bosz eens bondscoach wordt!
Neem maar eens een kleinere naam die het jaar in jaar uit goed doet bij een kleinere club dan ga je beter en realistischer voetbal.zien dan nu.
Zelfs bij Feyenoord waar ze gewoon heel de week trainen zag je al dat alle (nieuwe) spelers aanpassingstijd nodig hadden door het systeem van Slot. Moesten steeds echt een behoorlijk tijdje fysieker trainen om aan te kunnen haken. Denk niet dat bij een nationaal elftal wat maar eens in de zoveel tijd bij elkaar is "Slotball" in te slijpen is. Ook omdat je over een langere periode niet altijd dezelfde spelers ter beschikking hebt bij een nationaal team.
In ieder geval moderner voetbal met iets meer druk en inzet.
Ik heb bv Dumfries wel eens harder langs de lijn zien denderen.
Koeman speelt ouderwets voetbal.
Dat zijn trainers die dagelijks hun speelstijl in een elftal trainen. Vraag me af of dat werkt als bondscoach. Daarnaast vind ik de kritiek op Koeman ook overdreven. Ik ben het niet altijd met hem eens maar deze selectie is ook geen echte top. Dan is een halve finale gewoon prima. Eigenlijk sowieso voor een klein land als Nederland. Wat dat betreft overschatten we onszelf ook behoorlijk. Alsof wij standaard het beste voetbal moeten brengen en om de prijzen moeten spelen...
Zwak elftal en door nog mindere tegenstanders zo ver gekomen. In die andere poule hadden ze nu al van vakantie teruggekomen.
De Vrij was echt goed dit hele toernooi. Die goal van Watkins valt hem niet te verwijten, want De Vrij doet alles waardoor de kans dat wordt gescoord wordt geminimaliseerd. Zou hij er al aan toe zijn om terug te komen bij Feyenoord? Je kunt hem er goed bij hebben!
Bombarda meld dat volgens zijn info de vrij het liefste een stap naar de MLS maakt, maar zou voor ons echt een top speler zijn en ik hoop ook dat ze er werk van gaan maken.
Onbetaalbaar qua salaris, en je hebt Beelen, Trauner ook al als rechts poten
Trauner is vaker geblesseerd dan niet. Kan je net als bij Bijlow niet meer op bouwen.
Dat is een goed punt. Maar daarom zul je hem niet makkelijk kwijt raken denk ik.
Je hebt er inderdaad 2, alleen Trauner begint er achteruit te gaan, en daarnaast als Priske met 3 mans verdediging speelt dan is het doodnormaal om 3 rechtspoten te hebben. En je hebt trouwens ook nog Mitchell die je niet moet vergeten. Maar een echte Nederlandse leider in de ploeg en daarnaast een clubpersoon gaan we komend jaar ook nodig hebben.
Vraagt die verslaggever aan De Vrij (beste speler dit toernooi) ''Voel je je nu ook schuldig''? Ik was meteen weg gelopen. Wat een mafkees joh. Doet daar echt niks verkeerd.
Inderdaad, wat een engnek. Maar ja, ze hebben ook tot halverwege het toernooi elke keer aan de analisten gevraagd of ze begrepen waarom de vrij speelde ipv de Ligt...
Halen, die De Vrij. Zo snel mogelijk. Gezien Dennis?
De vrij heeft zijn zinnen gezet op de MLS, volgens bronnen van Bombarda. Anders meteen schakelen.
MLS kan hij over 2 jaar nog steeds makkelijk mee als ik zijn niveau dit toernooi heb gezien.
Klopt niveau is zeker beneden hem, maar de ervaring is fantastisch, geef hem groot gelijk. Daarna nog 2 jaartjes Feyenoord erachteraan plakken.
Schitterende ervaring, qua aantallen Tirana en dan x10
Van links naar rechts naar huis.
Eindelijk weer aandacht voor Feyenoord.
Ok op naar de transfers….. inkomend en ( mnder hoop ik) uitgaand
Zo met deze onzin zijn we ook weer klaar.nu op naar waar het echt om draait in het leven feyenoord
Gewoon laf voetbal wederom. Niet eens trots op halve finale.
Verliezen oostenrijk🤦‍♂️
3e in de poule🤦‍♂️
Roemenie🤦‍♂️
Turkije🤦‍♂️
En dan verliezen van Engeland door laf tikkie terug voetbal en dan de scheid de schuld geven.
Hoppa belangrijkere zaken. Wanneer gaan we de enige stabiele factor van het Nederlands elftal terug halen? De Vrij?
Engeland🤦‍♂️
Keeper, de vrij, schouten en gakpo zijn over het hele EK genomen de enige die een 7 pakken.

De rest, drama met hoofdletter D.
Vergeet Ake aub niet. Werelds wederom. En die zo enorm goede keeper ging tegen Turkijke nog gigantisch onder een bal door, had gisteren de poorten wijd open toen Dumfries op de lijn moest redden.
Diezelfde enorm goede keeper die tegen Oostenrijk 2x simpel wordt geklopt in z'n korte hoek
Over het hele EK genomen miss wel, maar vond Schouten in de groepsfase echt ongekend triest
Gary Neville dubbed the decision to award England a first-half penalty against the Netherlands in their Euro 2024 semi-final 'an absolute disgrace'.
https://www.fourfourtwo.com/news/its-a-disgrace-an-absolute-disgarce-gary-neville-fuming-with-euro-2024-decision
Aardige man die Koeman, maar geen geschikte coach. Dumfries stond de hele tweede helft rechtsbuiten de bal weer terug te spelen. Het is hopen dat er een coach komt die het wel ziet als een speler niets meer bijdraagt.
Verder was het slecht verzorgde middenveld (toch gek na weken fulltime met elkaar) een reden om weer terug te verlangen naar Feyenoord. Dat brengt mij op het goede nieuws: nog even vakantie en we gaan weer los!
Dumfries één van de slechtsten het hele toernooi al.
Tis echt bizar hoor. De beste man is tactisch totaal maar dan ook totaal ondergeschikt.
Je hebt gelijk. Het verschrikkelijke is hij blijft nog 2 jaar.
euro finish, jaaaaaaaaaaaaaaa. Dennis, lets cooking
Watkins schiet die bal er gewoon werelds in, klaar! Alle wortels, volwassen mannen met ballonnen onder hun shirt en hysterische hossende om aandacht schreeuwende personen weer naar huis. En nu door naar waar het echt om draait, Feyenoord!
Oh wat heb ik Timber en Wieffer op het middenveld gemist. Beetje meer peper had wel verschil gemaakt.
Je miste hen inderdaad, maar als iedereen fit was geweest was je middenveld ook compleet anders. De basis zou dan zijn Koopmeiners, De Jong, Wieffer
Dat is precies hoe ik erover denk. Schouten, Reinders en Veerman hebben veel te weinig pit. Een beetje van hetzelfde allemaal.
Koeman is ook niet meer wat het was.

Laf en conservatief voetbal. Dan krijg je de deksel op je neus. Terechte overwinning van de Engelsen.
Wat een geweldige c.u.t. scheidsrechter.
DRAMA
Mooi, en door, eindelijk focus 010 FR
Mooi, voorbij met die overdreven massahysterie.
Jaja, we weten nu wel dat het je niet boeit...
Je oplettendheid wordt gewaardeerd.
Koeman stoot zich gewoon twee keer aan dezelfde steen door na Oostenrijk ook tegen Engeland het team zo in te richten dat je voortdurend een man tekort komt. Daarna op zich behoorlijk hersteld, maar tegen dit Engeland had je niet hoeven te verliezen. Hopelijk is Priske geen trainer die voortdurend dezelfde fout maakt.
Je team zo inrichten dat je voortdurend een man tekort komt lijkt me eigenlijk nooit een bijster goed plan 😅
Op het middenveld voor de duidelijkheid 😉
Sorry, maar toernooi voetbal in eindronde lijkt in zoveel dimensies niet op een competitie als de eredivisie. Snap de opmerking niet helemaal.
Achja, ik wilde op een Feyenoordforum er toch even onze club bij betrekken. Voorbeeld: Priske ging met Sparta praag flink de boot in tegen Liverpool omdat hij geen aanpassingen deed aan zijn speelwijze en hoog druk ging zetten bij een ploeg die daar uitstekend onderuit kan voetballen. Ik hoop dat hij, in tegenstelling tot Koeman, leert van dat soort verkeerde inschattingen.
Wat een conservatieve manier van de reguliere tijd uit proberen te spelen om niet te verliezen. Deksel op je neus door een getergde speler die zijn weinige minuten optimaal benut.

Geef mij maar een coach met lef, Zirkzee tweede helft, Frimpong of Vd Ven als wingback.

Hoop dat Spanje Engeland voetballes geeft. Verdienen het op basis van het hele toernooi.
Kunnen we het nu weer over belangrijke zaken (Feyenoord ) hebben dan?
Maar eens en te meer bewezen dat met behouden voetballen je niet alles kan winnen. Grote landen die vroeg sneuvelen in het toernooi en “kleine” landen die met echt voetbal en durven winnen en verder komen dan ooit. Hoop dat het Nederlandse voetbal de aankomende 2 jaar een flinke opfrisbeurt krijgt. Oranje vlaggetjes het stofhok in en weer op naar Zuid
Terecht toch aangezien Koeman niet de ballen alhad om Zirkzee te brengen na de Depay en Frimpong te brengen na Malen.
Het is gewoon een trainer die laf ik geworden en jonkies geen kansen geeft
Alleen maar balletjes breed en tikkie terug en bij balverlies teruglopen en inzakken..
Hoe is het mogelijk dat zo een trekpop de halve finale fluit.echt ongelovelijk
De Vrij wel echt een klasbak. Kan nog een tijdje mee in de top. Zou MLS totaal geen logische keuze vinden.
Ik ook niet. Daar heeft ie niets te zoeken.
Niks voor United? Beter dan de Ligt🤣 (alleen geen ajacied)
MLS is als persoonlijke keuze geweldig, jaartje of 2 in Miami/NY/LA/San Diego voetballen. Het is sportief geen top stap maar financieel leuk en persoonlijk een geweldige ervaring.
Is maar goed ook, want als je met dit spel tegen Spanje had gespeeld had je roemloos ten onder gegaan.
Zeer matig middenveld, overal te laat, geen klootzakken die vuil werk opknappen zoals een van Bommel of Davids dat deed.
Eindelijk kunnen we weer terug naar het echte nieuws, van de mooiste club van de wereld feyenoord.😁😁😁