Bevestigd
Varkenoord ballen

Tekst: Feyenoord.com

Transfers

Broers Tim en Nick de Koning tekenen bij Feyenoord

Van de redactie

Feyenoord Academy heeft er twee talentvolle voetbalbroers bij. Tim en Nick de Koning hebben hun handtekening gezet onder een meerjarige verbintenis bij Feyenoord. De in het Zuid-Hollandse Nieuwkoop geboren broers De Koning komen over van Ajax en liggen tot medio 2027 vast in De Kuip.

‘Ik kijk er naar uit om bij Feyenoord de volgende stappen te gaan zetten als voetballer,’ zegt Nick, met 17 jaar de oudste van de twee broers. ‘Het is voor ons allebei een nieuwe club, een nieuwe omgeving, maar ik heb er heel veel zin en vertrouwen in. Ik kan niet wachten tot het seizoen gaat beginnen.’

‘Feyenoord heeft ons uitgebreid laten zien wat voor plannen ze met ons hebben op sportief gebied,’ vult Tim (15) aan. ‘Dat voelde meteen goed en dus wilden we graag deze stap zetten. We zijn nog jong, kunnen nog veel leren, dus is het aan ons allebei om hard te werken en te laten zien wat we waard zijn.’

De twee broers, die beiden op het middenveld spelen, begonnen met voetballen bij de plaatselijke SV in hun geboortedorp Nieuwkoop. Na een aantal jaar in de jeugdopleiding van Sparta stapte het duo in 2017 over naar Ajax. Met het ondertekenen van hun contracten in De Kuip keren ze weer terug naar Rotterdam om hun voetbalcarrière een verder vervolg te geven als spelers van Feyenoord Academy.

Op Varkenoord zal Tim de Koning na de zomerstop instromen bij Feyenoord Onder 17, waar hij komt te spelen onder trainers Erik van der Ven en Jordi van de Sande. Nick de Koning voegt zich bij Feyenoord Onder 19, waar Dennis te Braak, Ulrich van Gobbel en Ibrahim Afellay aan het roer staan.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@Zero21 tis net maar waar je mee opgroeit, ik kom uit het zuiden vlakbij Eindhoven, omringd door de PSV'ers. Ik ben het gewend dagelijks Ka(n)kkerlak of Havenslaaf genoemd te worden, dan ga je van je afbijten op begeven moment!
Neemt niet weg dat m’n opmerking Rotterdamse Joden niet bedoelt is als jodenhaat opmerking, verre van zelfs.
@exodus fijn dat we gewoon zo kunnen praten, snap dat het niet persoonlijk bedoeld is! Jodenhaat wat inderdaad verspreid wordt mag wel iets tegen gedaan worden! Belangrijkste is dat we hier met z’n allen het beste voorhebben met de club!
Je zou denken dat je als club zonder Jong-elftal in de KKD qua sportief plan niet op kunt boksen tegen de clubs die daar wel over beschikken, ben benieuwd wat hen over de streep heeft getrokken.
Of het effect van een Jong-team in de KKD wordt schromelijk overschat? Feyenoord heeft een samenwerkingsverband met Dordrecht en afgelopen seizoen heeft toch wel laten zien dat jonge spelers zich daar prima kunnen ontwikkelen. Het is misschien zelfs een betere omgeving omdat je daar echt moet strijden voor je plekje en ook ergens voor speelt (promotie) in plaats van dat je sowieso wel je plekje in het elftal krijgt.
Dit is zeker waar, maar ik las ook dat de deelname aan de Youth League een groot aandeel heeft gehad in deze keuze.
Chaos bij 020 in de jeugd is lekker voor ons
De mediatraining heeft nog niet helemaal gewerkt, ik mis nu toch het ‘Ik hou er van om wedstrijden te winnen’… 😎
Ronduit schandalig dat Sparta een samenwerking met ajax heeft. Echt schandalig. Kapot schamen als Rotterdamse club.
Rotterdamse joden! Feyenoord moet al eerder bij Sparta weggaan kapen, lopen Rotterdamse talenten de verkeerde kant op.
Zout nou toch eens op met dat Joden gezeik man. Het is zo onzettend calimero zielig gedrag.
Staan ze toch om bekend? Wij zijn toch ook de ‘kakkerlakken’ de enige Calimero ben jij want van jou mag er niks meer rivaliserend gezegd worden eierdop
kunnen we het hier een beetje " beschaafd" houden....
Kan zeker, vgm zeg ik niks beledigends… Sparta staan bekend als de Rotterdamse Joden… en wij als Kakkerlakken? Iets mis mee?
Slaat nergens op. Ik ben 50 meter van het kasteel geboren dus een ****.
En nee ik ben geen kakkerlak of **** maar een fan van me club.
Slaat echt nergens op dat joden gedoe uit de jaren 90.
Kan je ook voorbeelden geven welke talenten er heen zijn gegaan of lul je gewoon iedereen na?
Precies, zal eigenlijk verboden moeten worden. Daarom sorry, wil ik sparta zien degraderen.
Die samenwerking is jaren geleden uit nood gebeuren want Sparta had nul knaken. Henk van Stee heeft al vaker gezegd dat als hij nu Sparta bestuurde de ovk zou worden ontbonden, omdat ze er nu eerder last van hebben dan voordeel van trekken. Die jongens kunnen nu bij Sparta hun debuut in de eredivisie maken.
Blijven we dit soort clubhoppers aantrekken in de jeugd? Liever heb je toch gewoon jeugdspelers die het een eer vinden om voor Feyenoord uit te komen. 15 jaar en toe aan je 3e BVO jeugdopleiding?
Die jongens zijn zo jong, daar moet je hen niet zo op beoordelen of op afrekenen. Nu kan je hun tenminste nog de juiste richting in proberen te sturen, later kan dat niet meer.
Clubhopper? Jongen begint bij Sparta, die hebben een samenwerking met Ajax, die toen hij daar heen ging nog de beste jeugd hadden, dus een logische stap, maar zoals je ziet zijn het van origine gewoon Feyenoorders en dus zijn ze trots om terug te mogen komen!
Alleen maar mooi toch? Blijkbaar is Feyenoord weer op de kaart gezet als het gaat over een goede opleiding krijgen en je kans om prof te worden vergroten. Hoe meer talenten er overstappen hoe beter, je moet zorgen dat jij de plek bent waar de grootste talenten heen willen
Precies! Het investeren in de jeugd van de afgelopen jaren werpt nu z’n vruchten af. Stijgende lijn moeten we doortrekken.
3 binnen van Ajax nog 1 te gaan. Jeshurun Simeon liepen ook nog gesprekken mee. Ben benieuwd of daar iets van vooruitgang is gemaakt of is dat helemaal afgesloten @Bombarda ?
Weet ik niet sorry, mijn focus ligt voornamelijk op 1 en soms wat van u21
Geen probleem, heb al contact gehad met FeyenoordYouthWatcher, is al duidelijk dat hij niet komt.
3 binnen van Ajax nog 1 te gaan. Jeshurun Simeon liepen ook nog gesprekken mee. Ben benieuwd of daar iets van vooruitgang is gemaakt of is dat helemaal afgesloten?
Super!

Wanneer kunnen we vuurwerk verwachten bij het eerste @Bombarda
https://1908.nl/artikelen/feyenoord-en-priske-hakken-knopen-door-over-transfertargets
https://1908.nl/artikelen/feyenoord-en-priske-hakken-knopen-door-over-transfertargets