geertruida-oranje

Soccrates Images

Oranje wint EK-kwalificatieduel overtuigend van Griekenland

Het Nederlands Elftal heeft donderdagavond in het Philips Stadion in Eindhoven met 3-0 gewonnen van Griekenland. Hiermee heeft de ploeg van bondscoach Ronald Koeman na drie duels zes punten in de strijd om deelname aan het EK in 2024 en bezit na vanavond de tweede plaats in groep B achter koploper Frankrijk. De Fransen versloegen Ierland donderdagavond met 2-0 in Parc des Princes in Parijs.

Na zeventien minuten opende Marten de Roon de score nadat de middenvelder zonder aarzelen uithaalde toen de bal ter hoogte van de penaltystip voor zijn voeten belandde. Voor de geboren Rotterdammer is het zijn eerste doelpunt in het shirt van Oranje na 38 interlands. Cody Gakpo verdubbelde de voorsprong voor Nederland na dertig minuten voetbal. Wout Weghorst kopte Oranje nog voor rust naar een riante 3-0 voorsprong na een voorzet van Denzel Dumfries.

In de tweede helft bleef Nathan Aké geblesseerd aan zijn hamstring uit voorzorg achter in de kleedkamer, Oud-Feyenoorder Stefan de Vrij kwam voor hem in de plaats centraal achterin. Lutsharel bleef het gehele duel op het veld, in tegenstelling tot Mats Wieffer en Quilindschy Hartman welke beide op de bank moesten blijven zitten. Het tempo van de wedstrijd was er na de rust uit. Beide teams wisten het net niet te vinden waardoor de ruststand ook de eindstand bleek.

Zondagavond om 20:45 uur staat het vierde EK-kwalificatieduel van het Nederlands Elftal op het programma tegen Ierland in het Aviva stadion in Dublin.

Nederland - Griekenland 3-0

17' 1-0 De Roon