oranje-1

Alamy

Nieuws

Oranje wint van Qatar en is groepswinnaar

Van de redactie

Het Nederlands Elftal heeft de derde en laatste wedstrijd in de groepsfase op het WK van het gastland Qatar gewonnen (2-0). Door deze overwinning is de ploeg van bondscoach Louis van Gaal eerste geëindigd in groep A met zeven punten. Senegal eindigt tweede achter Nederland door de overwinning op Ecuador (1-2) en is evenals Oranje door naar de volgende ronde van het wereldkampioenschap.

Door de winst op Qatar speelt Oranje aankomende zaterdag om 16:00 in het Khalifa International Stadion tegen de nummer twee uit poule B. Momenteel bezetten Engeland en Iran, met Alireza Jahanbakhsh, de eerste en de tweede plek in die poule. Vanavond om 20:00 uur worden de duels Iran - Verenigde Staten en Wales - Engeland afgetrapt wat uit moet wijzen wie de tegenstander van het Nederlands Elftal wordt aanstaande zaterdag.

Nederland - Qatar 2-0

1-0 26' Gakpo
2-0 49' F. De Jong

Opstelling Nederland: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Roon, F. De Jong (87' Taylor); Klaassen (66' Berghuis); Memphis (66' Janssen), Gakpo.

Opstelling Qatar: Barsham; Mohammed, Miguel, Khoukhi, Hassan, Ahmed; Al Haydos, Madibo, Hatem; Ali, Afif.

Delen

Reacties

Ftm die nummer 6 van Amerika is dat niks voor Feyenoord goeie speler zeg
Yunus Musah speelt al bij Valencia CF dus ik denk onbetaalbaar
Walking football heet natuurlijk zoiets wat ze hebben gepresteerd. Naar een schaaktweekamp kijken 2x 3 kwartier is spannender.. zonde van je tijd.
Waking foorball op een Blind tempo. Niet om aan te gluren wat een sloom zooitje resultaat voetbal. Maar ja systeem van Louis "levert" 3 punten op.
ALs ze hadden aangezet had het zes nul kunnen worden. Zijn ze dan omgekocht om de uitslag laag te houden of kunnen ze niet beter. Zodra het 1-0 was speelde blind de bal alweer terug.