Primeur Bevestigd
yv20221110yv20221110a1b00241

VK Sportphoto

Nieuws

Stadion Feijenoord in winterslaap

FeyenoordTM

De energieprijzen stijgen. Ook Stadion Feijenoord ondervindt hier veel last van. Afgelopen week werd duidelijk dat Feyenoord momenteel aan kop gaat in het veldklassement. Maar hoe lang nog?

Gevolgen van energiebesparingen in het stadion waren tijdens de stadsderby tegen Excelsior (5-1 winst) al enigszins merkbaar: Meerdere spelers gleden uit over de grasmat van De Kuip.

Stadion Feijenoord bezuinigt momenteel, tijdens de winterstop (en het daarbij behorende WK) fors op de energiekosten. Daags na de stadsderby werd het veld ingezaaid, zonder doorslaggevend succes.

Het stadion heeft er voor gekozen om in de huidige periode de veldverwarming onder de grasmat niet langer aan te zetten. Ook wordt de veldverlichting, per lamp goed voor 1000 watt, niet langer ingezet.

Met de genoemde bezuinigingen bespaart Stadion Feijenoord al gauw €5.000 per dag. Tussen Excelsior-thuis en PEC Zwolle thuis (12 januari, KNVB Beker) zitten 60 dagen. Een snelle rekensom wijst uit dat de bezuiniging al snel tegen de drie ton 'oplevert'.

Door de bezuinigingen groeit het gras minder goed dan voorheen. Met man en macht wordt er geprobeerd om er het beste van te maken voor de januarimaand. Die maand staan er thuisduels tegen PEC Zwolle (beker), Ajax en NEC op het programma.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen