Primeur Bevestigd
yv20221113yv20221113a1b04596

VK Sportphoto

Nieuws

Kökçü toont gelijkenissen met Enzo Fernández; Benfica volgt Feyenoorder intensief

FeyenoordTM

Feyenoord-captain Orkun Kökçü scoort op data nagenoeg hetzelfde als WK-revelatie Enzo Fernández. Dat brengt Squawka in kaart.

Fernández maakte afgelopen zomer voor €12.000.000 de overstap van het Argentijnse River Plate naar het Portugese SL Benfica. De middenvelder gooit dit seizoen zeer hoge ogen. Hij wist met Argentinië het wereldkampioenschap te veroveren in Qatar.

Bij Benfica ontwikkelt Fernández zich in rap tempo door onder manager Roger Schmidt, die sinds dit seizoen aan het roer staat in Lissabon. De oud-trainer van PSV staat met SL Benfica vijf punten los op FC Porto.

Zoals afgelopen zomer vermeld in Studio 1908 staat Kökçü op de radar van de Duitse oefenmeester, die in de voorbije Eredivisieseizoenen gecharmeerd raakte van de 22-jarig Turks-international. Tot verdere concrete toenadering van de club kwam het vooralsnog niet, al komt daar mogelijk verandering in.

Fernández wordt hevig gelinkt aan een transfer naar het Engelse Chelsea FC. De Argentijn is persoonlijk rond met de Londenaren. In het contract van Fernández is een release-clausule van €120.000.000 opgenomen. Bij een definitieve vervolgtransfer van Enzo Fernández is het niet ondenkbaar dat SL Benfica bij Feyenoord uitkomt voor Orkun Kökçü.

Squawka brengt met onderstaande data in kaart met welke facotren de genoemde spelers gelijkenissen tonen.

squawka-enzo-fernandez-x-orkun-kokcu
squawka-enzo-fernandez-x-orkun-kokcu-ii
yv20210919-1548op

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Benfica gaat voor Carlos Alcaraz. Daar gaan ze veel plezier aan beleven
Minimaal €20 mln. + doorverkoop percentage en een winter tax van €5 mln. kunnen we Szymanski optie lichten, Zerrouki, kan er nog 7mln. naar stadion en zo in eigen beheer krijgen. Taabouni al achter de hand voor evt. vertrek Orrie?
Samen met de blessures van trainer en timber verspeel je dan elke kans op het kampioenschap. Gewoon lekker in de zomer laten gaan. In een ideaal scenario haal je Branco van den boomen transfervrij als opvolger en deze winter nog een goede nummer 6. Bij een kampioenschap kun je ook Szymanski betalen. Samen met wieffer, timber en een hopelijk opbloeiende bullaude heb je dan alle middenveldposities dubbel bezet. Kampioenschap is natuurlijk op dit moment nog wishfull thinking en hoe bullaude en wieffer zich deze tweede seizoenshelft ontwikkelen ben ik heel benieuwd naar. Kun je nu nog weinig van zeggen.
Trainer = Trauner. Slot mag geblesseerd zijn zolang het niet aan zijn hersenen is ;-)
Met alle respect, maar hij komt niet eens in de buurt van Enzo. En al helemaal niet qua prijs die je voor hem moet neerleggen. Dream on...
Ik roep maar iets maar ik denk dat Feyenoord deze winter zal proberen Timothy Fosu-Mensah te huren/kopen van Leverkussen.
backs hebben we genoeg van op varkenoord.
Is het heel raar als ik zeg dag Kokcu niet naar Benfica zal gaan? Hij had vorig jaar al de interesse gewekt van grotere clubs. Ik denk dat hij een mooiere stap kan en zal maken deze zomer.
Nee. Denk het ook niet. Eerder naar Borussia Dortmund denk ik. Hoop pas in de zomer dan.
Wanneer Benfica zich meld gaan meerdere clubs zich melden
Ik ga ervan uit dat hij pas van de zomer vertrekt. Branco van den Boomen kun je dan transfervrij oppikken bij Toulouse, tenzij hij verlengd. Dan heb je een goede extra optie op het middenveld erbij waarbij je veel geld op zak houdt voor verdere versterkingen. Mocht Feyenoord kampioen worden dan is het wel makkelijker dat soort spelers op te halen die waarschijnlijk elders meer kunnen verdienen. CL voetbal trekt toch aan.
Mocht Feyenoord kampioen worden en CL gaan spelen, denk je dan niet dat Kökçü liever nog een jaar blijft? Gegeven de CL inkomsten is de noodzaak tot verkoop dan ook een stuk minder.
Ligt eraan wat voor club er komt. Het is voor Kokcu natuurlijk wel interessant om in een sterkere competitie te spelen waar hij ook nog veel meer kan verdienen. En bij een club als Benfica speel je ook CL en verdien je minimaal het dubbele. Voor Feyenoord is de noodzaak tot verkoop dan misschien kleiner, maar ze kunnen wel de hoofdprijs vragen. Ook als Kokcu wel blijft (lijkt me onwaarschijnlijk) is Van den Boomen wel een interessante speler. Als je een topclub wil zijn heb je een kwalitatief brede selectie nodig.
Ik kan me niet voorstellen dat, als Feyenoord Champions League speelt, Benfica als een stap hogerop gezien wordt. Qua salaris, ja, maar qua competitie is de Portugal echt geen beloofd land. Als hij, in zo'n scenario, weggaat, is het naar Engeland, Spanje of Duitsland.
En qua vervanging. We hebben Timber al voor die positie, die kan dat prima invullen. Ik zie persoonlijk geen meerwaarde in 27 jaar oude van den Boomen. Dan kunnen we beter investeren in een jongere speler die (op termijn) nog beter wordt dan Kökçü.
dan wel eerst nog een jaartje verlengen ( loopt nu tot 2025)
Gewoon aan het eind van het seizoen, door de voordeur. Ik kan me niet voorstellen dat hij ons midden in het seizoen in de steek laat. Juist nu hij de ploeg op sleeptouw moet nemen. Als ze hem laten gaan hoef ik voorlopig geen Coolsingel verhalen meer te horen.
Ja en niet aan ht (te) zuinig Benfica verkopen
Jammer dat het hier savonds altijd een beetje dood is qua reacties. Ken hier hele gesprekken met me eigen voeren na 22:00, niemand die me stoort haha
Hoop niet dat we dezelfde fout maken als met Aursnes. Die is voor een appel en ei verkocht toen de competitie al begonnen was. Feyenoord had ook nee kunnen zeggen en hem in de winterstop kunnen verkopen.. hadden ze in ieder geval een paar maanden de tijd gehad voor het zoeken van een vervanger.

Ook nu met Kokcu; niet laten gaan nu. Dan maar eind van het seizoen. Je brengt jezelf echt in de problemen zeker met de blessure van Timber.
Zou het zonde vinden als die voor minder dan 60 miljoen vertrekt. Zo'n ongelooflijk belangrijke speler. Wij hoeven niet te verkopen zoals psv moest.
Er zijn in de geschiedenis van de eredivisie drie spelers verkocht voor meer dan 60 miljoen: Frenkie de Jong, Mathijs de Ligt en Antony. De eerste twee hadden een halve finale Champions League op hun CV, de derde is gehaald door een oud-trainer met een te dikke portemonnee.
Als alles mee zit de tweede seizoenshelft (kampioen, ver in de Europa League) en Orrie daarin een dragende speler blijft, hij speelt met Turkije een paar goede potten tegen goede tegenstanders én er komt een Premier League club met een budget van heb ik jou daar, mag je blij zijn als we rond de 40 miljoen gaan uitkomen.
En waarvoor zouden jullie Kokcu wegdoen? 80 miljoen? Kunnen zij makkelijk betalen ...
Het is voor Feyenoord dan ook doodzonde geweest dat Turkije niet op het WK actief was. Beetje mazzel met de poule en Orkun had zomaar in de schijnwerpers kunnen komen te staan. Had zijn prijs voor aankomende zomer behoorlijk op kunnen krikken.
Of hij had gewoon voor Nederland moeten kiezen…
Dan was hij niet eens opgeroepen door Van Gaal.
Tja, als Benfica inderdaad 120 gaat krijgen voor Enzo Fernández is 30 miljoen natuurlijk veel te weinig. Is je aanvoerder, international en als het in de komende maand zou gebeuren....
@FTM mocht Benfica wel concreter interesse hebben, denk je dan dat Feyenoord hier voor open staat of is een wintertransfer onbespreekbaar ?
Gaan bij 30+ pas praten in de winter
Ik hoop zo erg dat Kökcü voor de absolute hoofdprijs wordt verkocht. Maarrrrr, wel pas van de zomer!
@ftm las net op twitter over Borusia Dortmund. Kan dat kloppen?
1908 heeft al eens eerder gemeld dat Borussia Dortmund Kökcü volgt
Ik denk dat Kökcü hogere ambities heeft dan Portugal.
Volgens mij kon Kökcü al naar Benfica samen met Aursnes. En gaf hij aan: gelijk naar een grotere club te willen gaan.

Er wordt ook wel erg minderwaardig gedaan over onze spelers en de Eredivisie (6e in Europa) Portugal 7e. Is die Portugese competitie zo goed dan? Daarbij heeft Feyenoord zich Europees bewezen nu. Als je nu geen 30 mil. kan vragen haak je toch nooit meer aan?
De top 3 van de Portugese competitie is beter dan de onze, daarna is die hele competitie niveau KKD.
Grotere club!!! Kan alleen als hij met huidige club (Feyenoord dus) landskampioen wordt of heel ver in EL. Anders zal hij echt niet gezien worden door grotere clubs dan Benfica.
In deze periode 35 miljoen en 10% van de winst.

Zomer 30 miljoen en 10% van de winst
Vraagprijs zal ook afhankelijk zijn van prestaties in Europa na de winterstop en of Feyenoord kampioen wordt. Maar ergens tussen de 20 en 30 miljoen lijkt me wel realistisch. Doorverkoop percentage is in het geval van Benfica wel een goede gedachte, aan de andere kant heeft Feyenoord het geld (en CL voetbal) nu nodig om het gat met Ajax wat kleiner te maken. Waarschijnlijk is Kokcu de enige echt grote klapper die Feyenoord gaat maken, tenzij een speler als Hancko na 1 seizoen alweer vertrekt.
20-30 is sowieso te weinig. Het wordt sowieso 30+.
Dat zou heel fijn zijn. Maar dan moet hij denk ik wel een wereldwedstrijd tegen pakweg Manchester of Barcelona spelen in de UEFA cup. Met potjes in de Eredivisie krijg je normaal gesproken niet dat soort bedragen voor een middenvelder.
Precies dit! Mensen denken allemaal maar dat je makkelijk 35 miljoen kan vragen, ja vragen kan je zeker maar het daadwerkelijk krijgen is een ander verhaal. Sowiese het erbij halen van het aanvoerderschap snap ik niet in het upgraden van de prijs? Dus als we Wieffer aanvoerder maken is hij ook ineens miljoenen meer waard? Waar wachten we dan nog op.

De markt bepaald de prijs en tussen de 25 en 28 is marktconform.
Ja prima, maar dan lekker voor 40 miljoen
Doorverkoop % bedingen. Benfica weet hogere bedragen te incasseren en daar kunnen we dan mooi van profiteren.
En dan hebben wij bullaude voor 7,5 miljoen om het 2e elftal te versterken. Hopelijk gaat die het in de 2e seizoen helft ook laten zien.

Als ze dan 60 miljoen door sturen mogen ze Kokcu wel overnemen.
Alleen de ervaring met Aursnes leert dat ze slecht zijn van betalen.
Denk niet dat Benfica bereid is om 30+ miljoen te betalen voor een speler. Duurste aankoop ooit in portugal is 24 miljoen voor een spits.
Die 120 millie dan weer gelijk doorsturen naar ons en dan mogen ze wellicht Orrie hebben.