john-van-loen1

Screenshot

Nieuws

Oud-bekerwinnaar Van Loen: “Ik moet zeggen, er staat een team”

Van de redactie

Oud-Feyenoordspits John van Loen zag Feyenoord vlak voor tijd ontsnappen tegen NEC. De Rotterdammers bekeren verder door twee late treffers in de reguliere speeltijd (2-2), een slijtageslag tijdens de verlenging (4-4) en uiteindelijk een perfecte score tijdens de strafschoppenserie (5-3).

Feyenoord haalde geen hoog niveau tijdens de reguliere speeltijd. De ploeg ploeterde en had moeite met de Nijmegenaren die compact stonden en scherp counterden. Van Loen zegt bij RTV Rijnmond dat de supporters de matige wedstrijd dankzij de zege wel zullen accepteren. “Ik denk wel dat het positief wordt ontvangen. Het was spannend en je gaat door naar de volgende ronde”. De oud-spits was onder de indruk van de vechtlust van de Rotterdammers, die bij 0-2 bleven knokken en bij 2-3 in de verlenging razendsnel de rug rechten. “Op wilskracht en mentaliteit. Ik moet zeggen, er staat een team”. 

Van Loen zag Feyenoord matig verdedigen en dat de invallers wederom een belangrijke rol speelden in de wederopstanding. “Mensen die er in komen, die kunnen het weer naar een hoger niveau brengen. Maar als het even tegen zit, dan zit het ook tegen. Dan vallen de doelpunten wel om je oren”, aldus de oud-Feyenoorder.

Van Loen kent zelf een geschiedenis met bekervoetbal tegen NEC. Als spits van Feyenoord scoorde hij de beslissende goal in de bekerfinale van 1994 tegen de Nijmegenaren (2-1). Met Feyenoord pakte Van Loen ook in 1995 de KNVB Beker. Tevens werd hij in 1993 landskampioen met de Rotterdammers. 

Delen

Reacties

Beste mede kameraden,

Ik wil het bijna van de daken schreeuwen. Geniet met volle teugen van deze "Slot" periode. Ik heb ze sinds 1992 weinig op deze manier meegemaakt. De manier van spelen, zowaar iets wat op visie en beleid lijkt, de vechtlust, meer legendarische wedstrijden in één seizoen dan menig jaargang bij elkaar opgeteld. Laat iedereen buiten onze club maar lekker zeiken. Slot is helaas ook slechts een passant dus zal op enig moment ook naar zijn volgende klus gaan (wat zijn goed recht is). Dus geniet, voor je het weet is Feyenoord zichzelf weer ;)
Nou ik mag toch hopen dat Feyenoord nu nooit meer terug vervalt in slecht beleid, dat dit echt tot het verleden behoort.
Overigens was het team van 92 & 93 inderdaad Legendarisch!
Ik hoop met je mee, maar helaas leert de ervaring dat in dit geval hoop inderdaad uitgestelde teleurstelling is haha.