Hartman + Filter

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman hield vertrouwen in overwinning: "Vaker bewezen dat we terug kunnen komen"

StanV1908

In een absoluut spektakelstuk rekende Feyenoord woensdagavond af met N.E.C. Toen de ploeg van Slot na 120 minuten niet verder kwam dan 4-4 tegen de tien Nijmegenaren, werd het bekerduel via strafschoppen in Rotterdams voordeel beslist. Quilindschy Hartman, die zich tegen PSV nog ziek afmeldde, stond de hele wedstrijd op het veld. Voor de camera's van Feyenoord ging de linksback in op de bizarre pot die hij zojuist gespeeld had.  

“Ik denk een knotsgekke wedstrijd”, vat Hartman het treffen met de Nijmegenaren samen. “Over het algemeen als je naar ons kijkt, hebben we ze eigenlijk gewoon de hele wedstrijd weggespeeld. Alleen ik kijk net op m’n telefoon; zag ik 50 schoten en 27 op goal, en hun 6. Ja, als ik dan kijk naar de uitslag dan denk ik dat we wel weten waar het probleem lag. Dat lag bij het afwerken van de kansen. Dan zie je dat je het toch wel weer lastig kan krijgen.”

Zelf had de aanvallende verdediger die kansen liever gebruikt om het duel al binnen 90 minuten te beslissen. “Ik ben twee dagen ziek geweest, het laatste dat je hoopt is 120 minuten. Maar winst is winst en gelukkig zijn we door.”

Ondanks dat doelpunten uitbleven en de mannen van Slot tot de 90e minuut tegen een achterstand aankeken bleef Hartman geloven in een ommekeer. “We hebben al vaker bewezen dat we terug kunnen komen van 1-0, 2-0, misschien nog wel 3-0. Dus de trainer zei ook van: ‘als de eerste goal komt heb je het momentum’. Dat zag je ook, het stadion ging erachter staan en dan kan je weer door. Ik had eigenlijk altijd wel het gevoel van: ‘als we nu een goal maken, dan gaan we er overheen’.” Toch begon ook de linksback ‘m op een bepaald moment te knijpen. "Het duurde wel aardig lang voordat die eerste kwam.”

Toch volgde na een sensationele comeback een wellicht nog spectaculairdere verlenging waarin Feyenoord op achter-, maar later ook weer op voorsprong kwam. “Bij die 4-3 dacht ik: ‘nu is het echt klaar’, en dan krijgen we toch weer zo’n stomme goal tegen. Dat is echt niet best. Dit was echt zo’n avond dat je op tv kijkt en dat alles erin gaat en bij ons dan alles niet. In ieder geval blij dat we hebben gewonnen.”

Hartman, die zelf niet aan hoefde te leggen voor een strafschop, had het vertrouwen dat Feyenoord in de penaltyserie aan het langste eind zou trekken. “De trainer wees aan wie ze ging nemen. Vijf spelers, ik weet dat ze, ze allemaal goed kunnen nemen. Timon (Wellenreuther) heeft in het verleden ook bewezen dat hij ballen kan tegenhouden. Dus ik had er wel vertrouwen in dat we zouden winnen.”

Na de winnende strafschop van Paixão, kwam er wat ingetogen ontlading los in de Kuip. Quilindschy Hartman was voornamelijk blij dat de wedstrijd ten einde was. “Ik was vooral heel moe. Ik voelde het aan m’n benen. Wat ik al zei: ik ben twee dagen ziek geweest, dan voel je dat wel even. Ik had liever 5-0 gewonnen en klaar, maar op zich om later terug te krijgen is dit altijd leuk. Nu moeten we gewoon doorpakken.”

Delen

Reacties

Er zit een mentaliteit in het elftal waar ik me als Feyenoorder thuis bij voel.
Aanvallen en nooit opgeven.
Dat heb ik de laatste 10 of 20 jaar ongeveer voor Slot het meest gemist.
Eerlijk is eerlijk mag van geluk spreken dat hij geen rood kreeg Dieperink spaarde hem...te vroeg in wedstrijd blijkbaar
Probeer nu eens te winnen binnen reguliere speeltijd. Elke keer dat nipt winnen danwel gelijk spel lijkt nergens op. Tegen clubs als N.E.C. hoor je thuis te winnen zonder billenknijpen.
Je hoort ook wat meer rust te krijgen na zo'n zware inhaalrace tegen PSV en je hoort ook niet 3 basisspelers te missen.
En je hoort vooral wat beter te mikken als je een kans krijgt.
Goede speler met een prachtige ontwikkeling, maar hij had natuurlijk de wedstrijd niet mogen uitspelen met zijn roekeloze actie in de eerste minuten.. Hopelijk leert hij hiervan.