yv201912018481op

VK Sportphoto

Nieuws

Oud-Feyenoorder Hamer schittert in Engelse promotiestrijd

Stan

Gustavo Hamer is met zijn club Coventry City dichtbij een promotie naar de Premier League. De jeugdexponent van Feyenoord tekende gister voor het enige doelpunt in het duel met Middlesbrough, waardoor nog slechts één overwinning verwijdert zijn van een plek in de grootste competitie ter wereld.

Hamer en de zijnen namen het gisteravond in halve finale van het Engelse promotietoernooi op tegen Middlesbrough. In Engeland promoveren twee teams direct vanuit het Championship naar de Premier League. Het derde promotiebewijs is te verdienen via een mini-toernooi tussen de nummers 3, 4, 5 en 6 van het tweede Engelse niveau. 

Coventry City behaalde een knappe vijfde plaats in de reguliere competitie en kwalificeerde zich zo voor de promotie playoffs. Daar ging de ploeg van Hamer over twee duels de stijd aan met nummer vier Middlesbrough. Waar het heenduel nog in een 0-0 gelijkspel eindigde, wist Coventry de uitwedstrijd gister met 0-1 te winnen. Het was oud-Feyenoorder Gustavo Hamer die na een krap uur de eindstand op het bord zette en zijn club zo naar de finale van de playoffs schoot. 

In die finale, die op 27 mei zal worden afgewerkt in het Wembley Stadion, neemt Coventry het op tegen het eveneens verrassende Luton Town. De winnaar van deze wedstrijd zal volgend seizoen uitkomen in de Premier League en kan dan een grote som geld tegemoet zien. 

Hamer is dit seizoen een van de dragende spelers van The Sky Blues. De middenvelder was al goed voor 10 doelpunten en 10 assists in alle competities voor Coventry. De 25-jarige geboren Braziliaan genoot zijn jeugdopleiding bij Feyenoord, maar kwam uiteindelijk maar twee duels in actie in de hoofdmacht. Via FC Dordrecht (huur) en PEC Zwolle belandde Hamer in Engeland, waar hij het goed naar zijn zin heeft. Desondanks gaf hij onlangs aan een toekomstige terugkeer bij Feyenoord zeker niet uit te sluiten. 

 

Delen

Reacties

En oud-Feyenoord Liam Kelley zomaar vergeten?! Haha
Dat is een andere Liam Kelly. Onze Liam Kelly is dit seizoen gedegradeerd uit League Two.
ow echt? Bedankt voor de correctie!
@Ftm is dit nog een optie voor aankomende zomer?