van-benthem

VK Sportphoto

Nieuws

Van Benthem voorkwam terugkeer Hamer: “Zou niet goed vallen bij fans”

Moreno

Oud-Feyenoorder Gustavo Hamer gooit de afgelopen seizoenen hoge ogen bij Coventry City. Op het tweede niveau van Engeland werd hij tot Player of the Month uitgeroepen voor de maand april. Aan VoetbalPrimeur vertelt hij meer over zijn carrière en verleden bij Feyenoord, waarin jurist Joris van Benthem een prominente, negatieve hoofdrol vervulde.

De middenvelder speelde zijn eerste wedstrijd ooit voor Feyenoord in het hol van de leeuw. Hamer debuteerde in het kampioensjaar 2016/17 in de ArenA, waar hij inviel en Feyenoord met 2-1 verloor. Verder kreeg hij weinig kansen in Rotterdam. "Giovanni van Bronckhorst was toen trainer, maar ik heb niet het gevoel dat ik ooit kansen van hem heb gehad. Ik moest van de conditietrainer horen dat de duurdere spelers altijd voorrang kregen. Toen wist ik wel dat ik weg moest."

Hij werd verhuurd aan FC Dordrecht, waar hij een goed seizoen speelde. Toenmalig technisch directeur Martin van Geel vertelde Hamer dat er kansen lagen bij zijn terugkeer. "Maar toen ik na een jaar terugkwam, zei Van Geel op mijn eerste dag dat ik alweer op huurbasis weg mocht. Toen was mijn vertrouwen echt kapot."

Joris van Benthem
De inmiddels 26-jarige Hamer werd verkocht aan PEC Zwolle, voor anderhalve ton. In zijn laatste jaar in Zwolle was er zelfs weer interesse vanuit het Maasgebouw om hem weer terug te halen. Hamer: "De clubleiding van Feyenoord wilde me toen terughalen en een bedrag van drie miljoen euro was al afgesproken. Alleen ging jurist Joris van Benthem ervoor liggen. Een speler die weg is gegaan voor 150.000 euro weer terughalen voor drie miljoen zou niet goed vallen bij de fans, volgens hem."

Dat Van Benthem, die vandaag de dag nog altijd een behoorlijke vinger in de pap heeft bij transfers, ervoor ging liggen, betekent niet dat Hamer een terugkeer naar Feyenoord uitsluit. "Voor mij ligt nu de focus op een stap omhoog richting de Premier League, maar een terugkeer bij Feyenoord zou ook enorm aantrekkelijk zijn. Andere topcompetities zouden me ook leuk lijken, maar dit zijn nu mijn echte doelen. Als Feyenoord me belt om terug te komen, dan zeg ik ondanks alles zonder twijfel ja."

Delen

Reacties

Slecht framend artikel/hetze richting Van Benthem zonder bewijsvoering. Heb je wederhoor gedaan? Allicht zit er in de werkelijkheid veel nuances. Men weet hoe de supporters reageren, zoiets moet je niet willen plaatsen als medium. Staan ze dadelijk bij hem weer in de tuin.
Wat is dat voor een flapdrol die joris van benthem hij gaat toch niet over het beleid wat voor spelers er komen toch!!!
Nou zitten er wel meer rare figuren in dat maasgebouw neem die van bodegem ook zo'n flapdrol!!!
Niet dat dit iets met dit bericht te maken heeft, maar is het geen optie voor Feyenoord om Thijs Dallinga van Toulouse over te nemen? Volgensmij loopt zijn contract deze zomer ook af en als Feyenoord hem zou willen dan denk ik dat hij daar ook wel voor open staat.
Dallinga heeft een contact tot 2026 vriend😅 en daarnaast zal die vast geen tweede spits willen worden.
Oooh huh. Dacht dat ik zag dat hij transfervrij was ergens. Was dus zoals gewoonlijk dikke bullshit😂
Gustavo Hamer kan op 2 - 6 - 8 en 10
Heeft scorend vermogen en gif.
Lijkt me niet verkeerd.....
Met name als Linksback lijkt perfect.
2 - 6 - 8 en 10 noemen en hem daarna als linksback voorstellen?! Wat gaat hier mis? 😂
Geweldig dank je!
Rechtsback is het antwoord, nogmaals bedankt!
Tja, beetje ouwe koeien.
We weten allemaal wel dat er vreemde dingen gebeurd zijn in de afgelopen jaren.
En ook hele goede dingen.
Dat is toch wel een frapante gang van zaken te noemen.... Er mag nog altijd een bezem door bepaalde delen van het Maasgebouw...
Hij is wel echt de uitblinker geworden bij Coventry, enorme ontwikkeling. Als hij betaalbaar is, waarom niet?
Omdat we al Zerrouki, Wieffer, Timber en Vd Belt hebben voor zijn 2 posities? En verder waarschijnlijk Szymanski en Bullaude op 10.
Dit gaat over toen Hamer bij PEC speelde
Van Benthem is een beetje teveel in zichzelf gaan geloven...
Lekker met juridische zaken bezig houden en niet met transfers.
Beetje apart verhaal, hij is verkocht voor 1,5 miljoen aan Coventry City, moest Feyenoord dan het dubbele betalen. Hij heeft overigens wel goed gedaan op zich.
Onze huisjurist Van Benthem staat er zelf ook niet goed op bij de fans. Tijd dat hij plaats maakt! #VanBenthemOut laten we deze hashtag populair maken
Eigenlijk is alleen devraag is iemand van het tweede plan in england een aanvulling hier ..
Moeilijk te geloven verhaal, eerlijk gezegd. Is is misschien niet goed genoeg maar kwam die boodschap niet goed aan bij hem?
Als dat het geval was zou er niet over een transferbedrag zijn gesproken.
Ik had het ook anders moeten zeggen. Eerst leg het aan Van Bronckhorst, toen aan Van Geel, daarna lag zelfs de jurist ervoor. Het lag in zijn ogen in ieder geval nooit aan hem.
Maar misschien schat hij zijn eigen kwaliteiten wel verkeerd in?
Zou kunnen Mark, dan nog blijft het raar dat Van Benthem denkt zich hiermee te moeten bemoeien. Ook in latere transferperiodes schijnt hij dat gedaan te hebben. Als dat waar blijkt te zijn is dat wel heel erg ongewenst. Laat mensen met verstand van technische zaken dat maar doen.
Ik geloof dus ook niet dat Van Benthem dit zo heeft gedaan. Hamer wijst me iets te veel naar anderen.
Het gaat mij meer om recentere berichten van andere bronnen dan Hamer. Meerdere mensen melden dat hij ook andere transfers heeft tegengehouden.
Mocht dit verhaal waar zijn dan is het redelijk absurd. Bij het halen van een speler kijk je naar of hij bij de speelwijze van het elftal past en of hij financieel haalbaar is. Beide lijken me geen terreinen waar een jurist een mening over hoeft te ventileren. Eventuele emoties van supporters zou ik alleen bij hoge uitzondering mee laten spelen in de overwegingen, bijvoorbeeld bij een terugkeer van Steven Berghuis. Maar wie zou zich druk maken om Gustavo Hamer?
Tenenkrommend dit, goeie Feyenoordjeugd mag altijd terugkomen!
Dat is ook helemaal niet hun overweging. Zoiets zou slecht vallen richting clubleiding niet richting Hamer. Met andere woorden; Dit is handelen uit eigen belang, overleven als bestuurder. Dat is ook de reden waarom trainers als Been of Gio nooit ontslagen zouden worden. Niet na een 10-0 of na 7 nederlagen op rij. Men weet dat in zo'n geval de aanhang zicht tegen de clubleiding keert en niet tegen de trainer.
Waarom heeft een huisjurist een flinke vinger in de pap bij transfers? Dat is toch niet normaal, of mis ik iets?
Inderdaad jammer dat ze dat niet uitleggen... Nu lijkt het gewoon op een (persoonlijke) hetze...
@ftm nu nog een optie voor Feyenoord?