yv2022827yv2022827a1b09368

VK Sportphoto

Nieuws

Timber: "Tot die schaal in onze handen is, blijven we nederig"

Dennis

Quinten Timber verkoos afgelopen zomer Feyenoord boven een terugkeer naar Ajax. “Uiteindelijk is mijn gevoel goed geweest en gaat het goed”, zegt hij over zijn keuze in Algemeen Dagblad

Ondanks dat Feyenoord voor de laatste keer kampioen was geworden in 2017, geloofde Timber direct in de titelkansen van de Rotterdammers. “Feyenoord is gewoon een topclub, die altijd meespeelt om de titel. Aan het begin werd er vooral gesproken over Ajax en PSV. Maar bij Feyenoord was er in de groep altijd het gevoel dat er kwaliteit genoeg was om kampioen te worden. Maar dat moet je wel laten zien. Daar zijn wij mee bezig en nu moeten we het afmaken.” 

Dat Feyenoord dit seizoen goed presteert komt voor Timber niet als een verrassing. “Vorig seizoen heeft Feyenoord het ook goed gedaan. In de Conference League vooral. Nu ging het ook goed in de Europa League. En in de competitie. Ja, we zijn wel aan een opmars bezig.”

Aan het begin van het seizoen was Timber onomstreden in het elftal van Arne Slot, maar de middenvelder kreeg te kampen met blessureleed. Vlak voor de ontknoping in de Eredivisie is hij weer terug. “Ik ben blij dat ik nog wat wedstrijden kan meepikken”, zegt Timber. ,,Ik beleefde de laatste maanden natuurlijk anders dan de jongens, want ik zat geblesseerd op de tribune. Maar het is fijn dat ik bij de selectie zit als we de kampioenswedstrijd spelen en dat ik niet op de tribune zit. Dat is toch anders. Ik ben blij dat ik erbij ben als we hopelijk de schaal omhoog kunnen houden zondag.”

Komende zondag kan de landstitel een feit worden in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Timber wil er nog niet teveel op vooruitlopen. “We zitten in een uitstekende positie. Er is geen reden tot klagen. We weten dat het niet makkelijk is gegaan dit seizoen. We moeten er hard voor werken. Tot die schaal in onze handen is, blijven we nederig. Dit kan mijn eerste echte kampioenschap worden.” 

Delen

Reacties

Timber heeft wat pech gehad, maar die komt volgend seizoen sterk terug.
Uiteindelijk pakte Feyenoord de koppositie (om die niet meer af te geven) nog met Timber in de basis in november. Of hij weer echt een vaste waarde wordt is met de komst van Zerrouki nog wel de vraag, want een opvolger voor Kökcü, zie ik nog niet in hem, maar ik laat me graag verrassen.
ik denk dat ook volgend jaar we elke wedstrijd met 5x wisselen zullen blijven spelen. Dan komen er genoeg minuten voorbij.

Mats op de plek van Kocku en Zerrouki erachter. En met een beetje mazzel is Symanski dan nog steeds van de partij om de 3eenheid aan te vullen. En dan zal Arne vast nog genoeg gaan wisselen om Timber aan zijn minuten te helpen. En wie weet zelfs 1 van de andere 3 uit de basis te spelen.
ik kan me wel vinden in het beeld dat je schetst alleen vind ik ook Wieffer geen 'ideaaltypische' vervanger van Orkun Kökcü. als je naar de manier van spelen kijkt, zou Van den Belt dan nog het meest in beeld komen. En om de erfenis van onze huidige aanvoerder nou direct op zijn schouders te leggen, is allicht niet zo slim. Daar moet dus nog wel iets bij..... ff fantaseren: Wynaldum terug in de Kuip!
Lijkt me super, maar kan hij het nog? Een elftal dragen? Erg vaak geblesseerd de laatste tijd. En qua niveau daardoor ook vaak erg schommelend.

Maar ik ben voorstander.