peter-bosz

Nieuws

Oud-Feyenoorder Peter Bosz even terug in De Kuip

Van de redactie

Oud-Feyenoorder Peter Bosz is morgen voor even terug in de Kuip. Als trainer van Olympique Lyonnais komt hij op bezoek bij de club waar hij als speler hoogtijdagen beleefde.

De middenvelder van weleer speelde tussen 1991-1996 in totaal vijf seizoenen voor Feyenoord. Hij maakte deel uit van een legendarisch elftal met spelers als John de Wolf, Ed de Goeij, Gaston Taument, Ulrich van Gobbel en József Kiprich. Daarmee won hij drie keer de KNVB Beker (1992, 1994, 1995) en eenmaal het landskampioenschap (1993). Tevens haalde hij in 1992 de halve finale van de Europa Cup II.

Na zijn periode als speler keerde Bosz in de zomer van 2006 terug als technisch manager. In de jacht op de Champions League miljoenen haalde hij gevestigde namen als Roy Makaay, Denny Landzaat, Tim de Cler, Kevin Hofland en Giovanni van Bronckhorst. Spelers in de nadagen van hun carrière en zonder restwaarde. Feyenoord werd zesde. De Champions League miljoenen waren ver weg, maar het dure salarishuis was keihard. In 2008 werd Gertjan Verbeek door Bosz aangesteld als nieuwe trainer. Toen die na een half jaar werd ontslagen verklaarde Bosz zich solidair en verliet de club.

In zijn periode als technisch manager won Bosz eenmaal de KNVB Beker (2008).

Delen

Reacties

Nu een veel beter beleid, gericht op jonge spelers met restwaarde.
Destijds een dure gok dat Feyenoord veel te veel heeft gekost.
Nu een veel beter beleid, gericht op jonge spelers met restwaarde.
Destijds een dure gok dat Feyenoord veel te veel heeft gekost.
Okay... maar niet te lang 🙂
Ben benieuwd wat we nu te zien krijgen. Tegen Salzburg was het prima, maar tegen Union St-Gillis toch echt een flater. Je speelt nu de openingswedstrijd in die Kuip, laat het maar zien!
O.Lyon speelt ook vandaag tegen Willem II. Zeker het 2e team