aursnes-5

Analyse

Feyenoord wikt en weegt over Aursnes

Dennis

Fredrik Aursnes staat in de nadrukkelijke belangstelling van SL Benfica. De Portugese recordkampioen wil naar verluid vijftien miljoen euro betalen voor de middenvelder. 

Bij Feyenoord weten ze niet wat ze meemaken. Sinds het bereiken van de Conference League-finale is er volop interesse in meerdere spelers. Dat is wel eens anders geweest. En de bedragen die rondzingen waren doorgaans voorzien van wat minder nullen. De vraag is hoe Feyenoord met deze hernieuwde status omgaat.

Met Aursnes krijgt het direct een hels dilemma voor de kiezen. De 26-jarige Noor wordt door trainer Arne Slot gezien als de motor van het elftal. Iemand met voetbalintelligentie en die nooit verzaakt. Kortom, een speler waar je een elftal omheen kan bouwen. Zie zo’n sterkhouder maar eens te vervangen.

Is vijftien miljoen dan een rechtvaardig bedrag, zullen velen zich afvragen. Er zal worden gewezen naar de ruim 57 miljoen die Ajax ontvangt voor Lisandro Martinez. En naar het feit dat Benfica deze transferperiode met 105 miljoen euro al een godsvermogen heeft binnengeharkt. Maar vijftien miljoen voor een tweejarig contract is een aardig rendement op een speler dat nog geen jaar geleden voor 450 duizend euro is opgepikt bij Molde FK. En Feyenoord zal vast geleerd hebben van de fiasco’s rondom Jonathan de Guzman en recenter Nicolai Jørgensen. Op tijd verkopen is ook beleid. Vijftien miljoen euro brengt Aursnes op de vierde plek van best verkochte Feyenoordspelers ooit. In het Maasgebouw zullen ze zich afvragen of het wel verantwoord is om dergelijke bedragen af te wijzen. Het grote wikken en wegen is begonnen.

Wat meespeelt is dat Aursnes nog niet happig heeft gereageerd op de verschillende pogingen om zijn contract te verlengen. Natuurlijk kan Feyenoord de Noor aan zijn contract te houden, maar voor een eenjarig contract zal de opbrengst straks lager uitvallen. Zijn zaakwaarnemer Jim Solbakken heeft feilloos in de gaten dat Aursnes voor een habbekrats is binnengehaald. Dat zijn speler in no-time een sterkhouder is geworden en zich inmiddels Noors international mag noemen. Voor een 26-jarige speler waarvan een jaar geleden nog niemand had gehoord, is dit misschien het moment om die ene vette slag in zijn carrière te slaan. En voor zijn zaakwaarnemer ook. 

Wellicht moet Feyenoord de keuze vroegtijdig bij Fredrik Aursnes neerleggen. Of deze zomer zijn contract verlengen, of deze zomer worden verkocht. En dan is het aan Feyenoord om het bedrag nog wat op te krikken. Toon lef. Schud aan die boom. 

Die hernieuwde status. Feyenoord is weer olifant in plaats van muis. Ook in transfers.

Delen

Reacties

Princ1

Kan niet gehouden worden, dan krijg je hetzelfdr probleem als met Jôrgensen
Het cotract moest veel langer doorlopen
Princ1
Aursnes wil niet naar Portugal, maar naar een échte competie. (Premier league)
Princ1
Toch geen dure aankoop, die Senesi. Uitgaande dat hij misschien (!) € 15.000 - €18.000 zou kunnen opbrengen half augustus-eind augustus in Italië of Spanje
Dit is nu precies wat het besturen van een BVO zo verschrikkelijk moeilijk maakt. Het bod van Benfica op Aursnes gaat om heel veel geld. Die jongen is een jaar geleden voor nog geen €500.000,00 gekomen. Een mooi rendement zou je zeggen.
De argumenten om hem hier te houden zijn ook best sterk. Maar willen we Aursnes houden als hij zelf weg wil? Er zitten zoveel kanten aan zo'n keuze. Ik wens te Kloese en Arnesen veel wijsheid. Het is heel moeilijk, wat ze ook beslissen, van mij zullen ze er geen kritiek op krijgen.
Deze speler van Molde zou een prima vervanger van Aursness kunnen zijn:
https://www.google.com/search?q=mannsverk&rlz=1C1AVNE_enNL700NL808&sxsrf=ALiCzsYcaBy9OTNX-Ccx9J_RnrKLXtqryQ%3A1658646855610&ei=R_HcYszoJJGU9u8PudewwAY&gs_ssp=eJzj4tVP1zc0zDCtSM8xzDMwYPTizE3MyysuSy3KBgBnmQhP&oq=mansverk&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAEYATIHCCMQsQIQJzIECC4QCjIECAAQCjIECAAQCjIECAAQCjIECAAQCjIGCAAQHhAKMgYIABAeEAoyBggAEB4QCjIGCAAQHhAKSgQIQRgBSgQIRhgAUIkHWIkHYO0ZaAFwAHgAgAFLiAFLkgEBMZgBAKABAcABAQ&sclient=gws-wiz
Gewoon houden!
Heeft weinig gekost, is nu de motor op het middenveld. We hebben niet 1,2,3, een vervanger. Aan z’n contract houden en het geld verdienen met eigen opgeleide! Toch verleiden om te verlengen en/of het risico nemen.
Ik snap wel dat ze willen en wegen. Als je aan einde van dit seizoen 1e of 2e wordt speel je jaar daarop CL. Startgeld ca. 70 miljoen. Dus je moet je selectie zo sterk mogelijk maken. Dan is Aursness wel heel belangrijk voor aankomend seizoen. En waar staat dat hij niet wilt verlengen? Ik denk eerder dat hij zelf denkt dat hij even rustig wil afwachten met gelijk verlengen na pas 1 seizoen. Maar goed. Zullen zien wat er gebeurt. Van 20 miljoen moet toch ook een goede vervanger te halen zijn.
De verdeling van Europese tickets is dit seizoen hetzelfde als afgelopen seizoen. NL moet eind van dit seizoen bij de beste 6 landen staan om er een extra plek bij te verdienen. Dat is op zijn vroegst in seizoen 23/24 te verdienen, dus je hebt nu eigenlijk 2 jaar om daar naartoe te werken. Dit jaar team opbouwen volgend jaar oogsten. Verkopen van Aursnes, Kokcu en Senesi nu zou daarin beter passen, dan dat je volgend jaar weer een half elftal sterkhouders kwijtraakt.
Verkopen natuurlijk.
Laten we de komende 2 seizoenen er voor zorgen dat we vet op de botten krijgen om de komende jaren weer vooruit te kunnen.
Als we realistisch zijn worden we de komende 2 seizoenen toch geen kampioen. Financieel sterk worden acht ik nu belangrijker en mogelijk met dit soort transfers.
En staan wij met z'n allen te huilebalken als Feyenoord einde seizoen de playoff voor Conference League verliest en daardoor geen Europees voetbal zal spelen.
Hij wordt sowieso nog beter en belangrijker bij ons omdat hij nu betere voetballers om zich heen krijgt, als een club hem wil hebben moeten ze echt meer betalen vind ik
Eerlijk is eerlijk, als je 15 miljoen kan vangen waar waarschijnlijk ook nog bonussen boven op komen is gewoon een heel goed bedrag voor iemand die net 1 jaar bij Feyenoord voetbalt. (En nog geen half miljoen heeft gekost!) Ik denk als je een jongen als Timber bij je selectie kan halen hij niet veel onder gaat doen aangezien Timber ook nog veel potentie heeft.
Goed stuk, veel info wat al wat bekend was, maar het leest lekker makkelijk weg!

@crew @ftm: twee vragen/opmerkingen.
1. kan ik ook meldingen krijgen alsniemand op mij reageert?
2. Voegen jullie ook nog het speelschema van Feyenoord toe? Dit is de enige reden waarom ik nog naar fr12 ga hahah
Zou hem wel verkopen en gaat wel gebeuren ook verwacht ik, zou dan Bazoer halen als vervanger en als Senesi weg gaat, kan hij daar ook eventueel spelen. En van dat geld van aursnes kunnen ze hancko halen en misschien Gnoto of die jongen van saint-Etienne. En in de laatste week van de transfermarkt halen we die linksback van Heracles voor een paar ton als backup.
Matvienko is tegen Fortuna Sittard door z'n trainer buiten de basis 11 gehouden.


FEYENOORD????
Zou een geweldige stunt zijn, maar niet reëel
Voor dat geld gewoon verkopen natuurlijk, en dan gewoon een zelfde soort speler terug scouten.
Ja, want die types zijn natuurlijk overal op te halen voor 450 K
Ik denk dat als Feyenoord ergens aanklopt voor een speler de penningmeester daar ook denkt er kan wel een nulletje bij voor de komma
@FTM kan je door de laatste ontwikkelingen rondom Gnonto groots in de media te brengen geen druk uitoefenen op de beleidsmakers? Ze mogen van mij gerust voelen en horen hoe onzinnig dit weer is.
Naar verluidt*

Verder moet je m verkopen als het bod hoog genoeg is. Het feit dat hij vorig seizoen zo goedkoop was zou hier niets mee te maken moeten hebben.
Maar je moet ook niet te lang wachten met toe happen want volgend jaar krijg je er dit niet meer voor
Als die knul na 1 jaar al naar de mindere Portugese competitie wilt.. Succes daar, transbedrag wel even opkrikken naar 17 miljoen + 3 bonus
Heel gauw verkopen voor die 15 miljoen. Bijtekenen gaat hij toch niet. En dan terughalen Bazoer en Quint Timber
Wat een geweldenaar. Eeuwig zonde als we hem laten gaan maar met dit rendement kan je er eigenlijk geen nee tegen zeggen...
@FTM, ik weet dat je veel vragen krijgt maar probeer het toch even.

Stel Aursnes wordt verkocht is een eventueel vertrek van Kokcu dan onbespreekbaar of wanneer Leicester met 30 miljoen komt is hij alsnog weg?
Wij zitten niet in de positie om 30 miljoen te weigeren
Dat is de antwoord. Zou opnieuw een transferrecord betekenen. Dat kan Feyenoord niet weigeren.
Je moet het vorige Europees seizoen volledig uitbuiten. En niet te weigeren biedingen altijd doen. en volledig vertrouwen op slot Arnesen en de scouting dat we weer een tgoede selectie met groeipotentieel terug halen.
Is persoonlijk rond met Benfica volgens fr12 dus die gaat wel weg.
Omgekeerde wereld!! Eerst moeten de clubs eruit komen, toch?
Altijd verkopen! Een rendement van meer dan 30x in een jaar kan je gewoon niet weigeren.

Daarnaast: nog maar 2 jaar contract, wil zelf niet verlengen, heeft maar 7/8 maanden echt goed gespeeld en voor dat geld kan je in een andere vijver vissen.

Ausners is een prima voetballer maar laten we niet doen alsof Maradona vertrekt
Ik vind het niet van veel waardering uitspreken, dat hij niet wil verlengen. Internationaal geworden en bepalende speler onder slot.
Hij kan ook gewoon verlengen en volgend jaar weg gaan.
Net of Benfica zoveel beter is als dit Feyenoord…
Gord geschreven stuk! Keerzijd bij het succes de hoge transfersommen is dat Feyenoord nu ook gezien wordt als een club met geld. Clubs gaan nu ook meer verlangen. Dat is ook wel een beetje het probleem waar DtK nu telkens tegenaan loopt. Een Aursnes voor 450.000 ga je nu echt niet meer krijgen.

Aursnes is één van je absolute sterkhouders en het zou een aderlating zijn als hij verkocht, maar als een speler met een 2 jarig contract niet wil verlengen dan moet je gewoon verkoper nu het kan. Een jaar minder presteren in Europa en je spelers dalen weer net zo hard als dat ze stegen in waarde. Tussen de 17.5 en 20 kan je niet weigeren. Alles er boven is grote klasse
Van het geld Gnonto en die Braziliaan halen.
Ik denk dat het of Gnonto of een andere uitgave van dat geld is. Niet allebei.
15 + 3 aan bonussen gewoon doen, al zie ik ook liever 20 exclusief bonussen natuurlijk.
Als hij niet wil verlengen zal hij verkocht moeten worden. Hoe zuur dat ook is. Aursnes is een fantastische speler, maar wel een die zelf ook stappen wil zetten.
Voor de balans in het team moet dan wel eerst gezorgd worden dat het contract van Orkun Kökcü verlengd wordt. Dan blijft in ieder geval de dirigent van het middenveld over. Met een compleet nieuw middenveld en voorhoede kan het nog lastig blijken de speelstijl tijdig in het elftal te slijpen. Tevens kan Kökcü ook prima de rol van motor op zich nemen.
Hij heeft ook een langer contract gelukkig, dus is er minder noodzaak hem te verkopen. Hopelijk kan er nu een fors deel van het bedrag herinvesteerd worden.
Aangezien hij niet wil verlengen moeten we hem verkopen voor een miljoen of 17. Daar halen we dan Giminez, Hancko en Timber voor terug. Dan ga je er niet op achteruit
Mooi artikel. Goed geschreven. Mag ook wel eens gezegd worden.
Ik blijf erbij dat Geertruida de beste vervanger voor Aursnes zou zijn. Ik denk ook dat dit voor een toekomstige transfersom voor Geertruida het wonderen zou doen als hij in deze rol komt.

Het vervangen van Aursnes zou in mijn optiek dus met het aantrekken van een rechter centrale verdediger en rechtsback moeten gebeuren (tenzij Slot Pedersen en Benita het vertrouwen geeft voor het seizoen) om Geertruida op te vangen. Met het geld wat Aursnes oplevert (ik zou erg tevreden zijn met 15M en wellicht een 10/15% doorverkoop) moet dat toch lukken. Een jonge jongen om achter Trauner een jaar te leren. Hilgers kan ik niet goed inschatten, maar iets van dat principe zou logisch zijn.
Gewoon die 15 excl bonussen pakken. Natuurlijk is hij een goede speler maar laten we het ook niet overdrijven. Er komt altijd weer een volgende.
Lastig ook omdat hij niet wil verlengen, anders had ik direct gezegd houden maar nu twijfel ik mits het juiste bedrag van minimaal 20 miljoen wordt geboden
Alleen bij 20 of hoger verkopen. Aursnes is by far je beste middenvelder. Zoniet nog lekker een jaartje in de Kuip ballen. Volgend jaar krijg je er ook nog makkelijk 10 voor. We hoeven niet meer te verkopen.
Topspelert die Aursnes. Die gaat nog stappen maken en nu is de tijd. 15 miljoen is een mooi bedrag voor een 26 jarige topnummer 6 die je voor een paar ton hebt binnengehaald, dikke winst! Hoe zit het met het herinvesteren voor ons Feyenoord? Die 40% kan nu toch wel worden verhoogd? Of moeten er nog steeds gaten en schulden worden afgelost? Benfica is een prima stap, daarna zie ik Aursnes nog wel de Europese top bereiken. Lekker man
Ik snap dit wel. Maar je kan ook zeggen: je hebt 5 ton geïnvesteerd. Je hoeft hem dus niet perse te verkopen voor de balans want die 5 ton heeft ie al terugverdiend. (Integendeel tot een Senesi bijv)

Dan is het ook gewoon kijken naar hoe hoog sportief je kan eindigen en wat je dat oplevert. Haal je met hem CL dan kan ie bewijs van spreke transfervrij met bewezen diensten vertrekken.
Ik zal aursnes nu gewoon verkopen 15 miljoen krijg je straks niet meer voor hem ondanks dat ik een topspeler vindt
Mooi artikel. Goed geschreven. Mag ook wel eens gezegd worden.
Mooiste zou zijn 1 jaar bijtekenen, dat wil hij dus niet. Hij is al zelf rond en wil dus weg.
Dan moet je gewoon het geld aannemen.
Gewoon verkopen voor 15mio. Hoe jammer ook. Als je er in de onderhandelingen meer uithaalt is het mooi meegenomen.
Met pijn in het hart, zeg ik: verkopen; je moet natuurlijk wel proberen naar de 20 te gaan, evt door makkelijke bonussen…. En dan maar weer eens goed scouten, en geen timber of bazoer
Ik word een beetje moe van "hij heeft maar 450K gekost DUS moet je bod van 15 miljoen accepteren"...

Dat vind ik totaal geen argument... Je moet kijken naar de feitelijke waarde van de speler voor je team... Zoals geschetst:

"De 26-jarige Noor wordt door trainer Arne Slot gezien als de motor van het elftal. Iemand met voetbalintelligentie en die nooit verzaakt. Kortom, een speler waar je een elftal omheen kan bouwen. "

Dan vind ik 15 miljoen gewoon te weinig... Als je ziet dat Sini voor dik 20+ weg gaat dan moet dit ook wel minimaal zo rond die 20 zijn...

Dit is een speler die gelijk heel je elftal beter laat voetballen... Niet iemand met alleen maar individule kwaliteiten
Aursnes is zo als gezegd de motor van het elftal en verzaakt nooit. We zijn al genoeg sterkhouders kwijtgeraakt en je moet wel een fundament hebben om op verder te bouwen. Ik zou er alles aan doen om hem te behouden. Zo niet, dan maar wat hoger in de boom gaan zitten. We hoeven niet meer te verkopen.

Mocht dat wel zo zijn uiteindelijk is Zerrouki wellicht een goede optie als vervanger.
Ik weet niet hoeveel er van deze transfer geherinvesteerd kan worden. Maar kan je door verkoop Aursnes wél zo’n Paixao halen, en Hancko (de wat duurdere transfertargets in mijn ogen) dan ga je er sportief per saldo misschien wel op vooruit.
Eigenlijk is Bazoer dan de perfecte vervanger toch? Of gooi die Wieffer er anders maar in, fuck it
Wellicht moet Feyenoord de keuze vroegtijdig bij Fredrik Aursnes neerleggen. Of deze zomer zijn contract verlengen, of deze zomer worden verkocht. 


Dit.
Dit lijkt me ook wat er aan de hand is.

Je kunt hem ook 1 ipv 2 jaar verlenging voorstellen en hem laten meedelen in de transfersom.

Zie hem niet graag gaan, maar als hij niet verlengt is het financieel de enige juiste optie.
Als dit een openingsbod zou worden is er vast nog iets meer uit te halen.

Ben erg benieuwd wat er van ziin opbrengst uitgegeven mag worden. Is daar iets over bekend?
Ik denk je wel uit moet kijken dat je niet al je sterkhouders verkoopt. Dat je met allemaal nieuwe spelers weer een topseizoen draait zu natuurlijk een unicum zijn. Senesi en Kokcu gaan op zeker ook weg. Pedersen willen ze ook verkopen. Je moet dan echt een heel nieuw elftal opbouwen de toppers uit de jeugd zijn nog 2 jaar te licht, Dermane, Kleijn, Hartjes, Slory. Je moet echt blijven presteren anders is je selectie volgend jaar ineens 50 miljoen minder waard. Ik zou Aursnes daarom aan zijn contract houden, dan maar volgend jaar verkopen voor 5 miljoen minder.
Ik denk dat je of kokcu of aursnes moet verkopen, maar niet beide. Een heel nieuw middenveld, terwijl er ook al een (bijna) heel nieuwe aanval komt is wat teveel van het goede. Hoe goed de aankopen ook zijn, ze hebben tijd nodig om als team te gaan fungeren. Als iedereen vertrekt gaat dat een hele tijd duren en moet je maar zien of je zelfs maar derde wordt. Als ze vervanger krijgen hoop ik wel dat het iemand is met ervaring (zo tussen 25-29 jaar). Heel goed dat Feyenoord op talent inzet, maar om die optimaal te laten functioneren heb je ook wat meer ervaren spelers nodig. Bij elke reactie noem ik dan maar de naam van Branco van den Boomen: 12 goals en 21 assists als rechtsbenige centrale middenvelder afgelopen seizoen. Toch wel heel wat betere statistieken dan de duurdere Timber.
De Guzman is natuurlijk een heel slechte vergelijking. Had 4 jaar contract, eind tweede jaar scheurde hij z’n kniebanden, toen hij hersteld was wilde jij niet meer bijtekenen. Neem ik hem nog altijd kwalijk, nooit wat verdiend aan hem. Maar in dit geval ben ik het wel eens, een bedrag tussen de 15-20 mio moeten we pakken. Moet er wel een keer geboden worden, want volgens mij is er nog niks concreet.
  • 1
  • 2