yv2022614a1a08920

VK Sportphoto

Nieuws

Oud-Feyenoorder Stefan de Vrij wint rechtzaak tegen voormalig management

Twan

Stefan de Vrij heeft de rechtzaak tegen zijn voormalig sportmanagementbureau SEG gewonnen. Sports Entertainment Group ging in hoger beroep nadat De Vrij twee jaar geleden in het gelijk bewezen was. SEG is de Nederlands international in totaal 5,2 miljoen euro aan schadevergoeding verschuldigd.

De rechtzaak ging om de transfervrije overstap die De Vrij in 2018 van Lazio naar Internazionale maakte. SEG was onderdeel van de gesprekken die bij de overgang gemoeid waren. De Vrij was in de veronderstelling dat SEG daar ook namens hem handelde. Het sportmanagementbureau uitte tijdens de zitting in 2022 dat het enkel voor Internazionale bemiddelde.

De oud-Feyenoorder kwam er pas veel later achter dat SEG voor de bemiddeling, commissie en aanvullende vergoeding in totaal 9,5 miljoen euro van zijn huidige club ontving. De Vrij heeft er toen voor gekozen een rechtspraak tegen SEG aan te spannen. 

In 2022 oordeelde de rechtbank dat SEG ook namens De Vrij bemiddelde, en daarom de verdediger op de hoogte had moeten brengen van de onderlinge afspraken. Het sportmanagementbureau heeft dit niet gedaan, en daarmee de mededelingsplicht geschonden.

Na het vonnis heeft SEG ervoor gekozen om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Dit blijkt nu tevergeefs want het gerechtshof kwam op hetzelfde oordeel uit. De te betalen schadevergoeding viel zelfs hoger uit dan bij het vonnis in 2022 genoemd werd. In totaal moet SEG 5,2 miljoen euro overmaken aan De Vrij.

Delen

Reacties

Dat SEG is toch opgericht door Alex Kroes? Lekker clubje dan..

Dat is gewoon oplichting. Dat Stefan nu 5.5 miljoen krijgt is net als een belastingteruggave (maar die is bij mij net iets kleiner). Het is gewoon geld waar je recht op hebt en eerder al hebt gemist.
Alex kroes en zijn beste vriend is een bekende krijg steeds meer wantrouwen. door zijn acties maar maak me zorgen om deze club als je dit allemaal leest over kroes en alles.
Lekker man, heb je een leuk bootje voor.
Genoeg gecashed kom nu maar terug. Beelen kan ook links centraal.