jhon-van-beukering

Nieuws

"Oud-Feyenoorder Van Beukering verdacht van hennepteelt en mishandeling"

Van de redactie

Jhon van Beukering stond ooit in de spits van Feyenoord. Volgens het Openbaar Ministerie houd de oud-Feyenoorder zich inmiddels met andere activiteiten bezig dan voetbal. De 39-jarige oud-voetballer wordt nu verdacht van mishandeling en betrokkenheid bij een hennepkwekerij.

Volgende het Openbaar Ministerie is Van Beukering betrokken bij zowel een hennepkwekerij in Klarenbeek (2017) als in Deurningen (2018), zo meldt het Algemeen Dagblad. Ook wordt de oud-spits een mishandeling in Velp (2020) ten laste gelegd. Daar zou Van Beukering op straat een persoon een nekklem hebben aangelegd.

Jhon van Beukering speelde eerder bij Vitesse en was in het seizoen 2010/2011 kortstondig spits van Feyenoord. De voetballer trainde destijds mee bij Feyenoord om het gebrek aan spitsen op te lossen. Op 12 december 2010 maakte Van Beukering in De Kuip zijn debuut voor de Rotterdammers tegen Excelsior (1-0). De spits viel twintig minuten voor tijd in voor Georginio Wijnaldum. Het cynisme over zijn gewicht werd hierbij meteen het gesprek van de dag, omdat hij na een ruime voorsprong nog voorbij werd gelopen door Excelsior-verdediger Miquel Nelom. Het leverde hem de bijnaam ‘Jhon van de Burger King’ op.

De oud-voetballer werkt momenteel als portier van stripclub De Nacht in Tilburg.

Delen

Reacties

Bij het binnenvallen wilde Jhonny het nog op een rennen zetten. Maar werd voor de uitgang al ingetekend.
Was in jeugd echt een geweldige spits, zijn wat dingen mis gegaan bij Johnny.