de-vrij-berghuis

VK Sportphoto

Nieuws

Oud-Feyenoorders genoemd in Amsterdams treurspel

Van de redactie

De namen van oud-Feyenoorders Stefan de Vrij en Steven Berghuis worden genoemd in het reeds maandenlange treurspel dat zich afspeelt bij aartsrivaal Ajax. De namen van beide spelers vallen op in een reconstructie van De Telegraaf over de slechte prestatiereeks die begin deze week leidde tot het ontslag van trainer Maurice Steijn.

Volgens de krant zou Steijn bij zijn aanstelling zijn toegezegd dat hij inspraak zou krijgen bij het aankoopbeleid. Toenmalig technisch directeur Sven Mislintat schoof het wensenlijstje met potentiële versterkingen van Steijn afgelopen zomer echter terzijde. Opvallende namen op dat lijstje: Stefan de Vrij en Calvin Stengs. 

De Vrij
Naar verluidt zag Steijn in de 31-jarige De Vrij een toekomstig leider van de Amsterdamse defensie. De belangstelling voor de ervaren verdediger van Internazionale werd nooit concreet omdat Mislintat besloot om de Kroaat Josip Šutalo naar de Johan Cruijff Arena te halen. Verder valt te betwijfelen of De Vrij wel ore zou hebben gehad naar een overgang. De Oranje-international groeide op bij Feyenoord en heeft zijn liefde voor de Rotterdamse club nooit onder stoelen of banken geschoven. Bovendien speelt hij met Internationale in de top van Italië en heeft hij bij de Milanese club een lucratief contract.

Stengs
Ook Calvin Stengs stond op de radar bij Steijn, aldus de krant. De aanvaller maakt momenteel furore bij Feyenoord, maar had als het aan de Haagse trainer had gelegen in Amsterdam gespeeld. Deze zomer koos de 24-jarige Stengs echter voor een verblijf in De Kuip en heeft inmiddels zijn draai gevonden in het elftal van Arne Slot. De van het Franse OGC Nice overgekomen speler heeft zich bovendien weer in de kijker gespeeld bij het Nederlands Elftal. 

Berghuis
Met de aankopen van Mislintat kende Steijn een dramatische start van het seizoen. Het zette de verhoudingen tussen de trainer en technisch directeur meteen op scherp, maar ook binnen de selectie rommelde het. Met een opmerkelijke rol voor de in 2021 van Feyenoord naar Ajax overgestapte Steven Berghuis. Volgens De Telegraaf kwamen Steijn en veertien van zijn stafleden tot de conclusie ‘dat Berghuis een stoorzender was die zo snel mogelijk uit de selectie diende te worden gezet’. De Ajax-bestuurders steunden een verbanning van Berghuis echter niet. Andere bronnen vertellen aan de krant dat Berghuis juist botste met de staf omdat hij een ‘absolute winnaar’ is en niet terugdeinst om te zeggen wat hij vindt. Ook zou hij met Steijn een gesprek hebben gevoerd over de te volgen speeltactiek.

Delen

Reacties

Bergneus en stoorzender...?!?! Volgens mij hadden ze dit bij ons al kunnen zien.. Hij ging niet helemaal onverwacht agressief tekeer op een supporter van Twente..
Waarom moet dat hier geplaatst worden
Waarom bepaal jij wat er geplaatst moet worden ?
Wat heeft de Vrij met dit treurspel te maken?
Ze weten het weer leik te bregen pfff
Als ik Feyenoord was zou ik Stefan ophalen in de winter.
Trauner kan niet alle wedstrijden.
Stefan kan zowel centraal als rol van Geert op rechtsback

Nieuwkoop voor CL twijfel
Denk eerlijk gezegd niet dat de Vrij dat op dit moment zou doen. Speelt absolute top hè, dan moet ie wel heel veel clubliefde hebben. Maar vragen staat vrij en dromen mag natuurlijk.
Kinderen gaan naar school
Financieel onafhankelijk
Kan allemaal meespelen
Is toch al 31 en heeft laatste jaren ook gesukkeld met blessures.
Ik denk dat we hem niet gaan halen, maar zou het zeker een goede vinden. Hij en trauner om en om spelen.
Berghuis, het Trojaanse paard dat wij naar Amsterdam hebben gestuurd.
Weet iemand of Jong Feyenoord de plek van Jong Ajax kan innemen als de huidige stand ook de eind stand is?
Daar zit nog een divisie tussen, dus dat lijkt me niet. Als Feyenoord O21 instroomt, is dat niet in de Eerste Divisie.
Waarschijnlijk promoveert jong sparta dan vanuit de tweede divisie.
Hopelijk verandert de stand. Anders komt Feyenoord niet eens direct in de cl.
Zoals verwacht. Eerder slechter dan beter onder Maduro. Leuk om te zien maar slecht voor het Nederlands voetbal nu ook az afgedroogd werd
Onbegrijpelijk dat Steijn weg is, het ging net zo lekker.
Hoezo heeft Steijn ook 14 stafleden?
Dat lijkt me ook veel, maar als dus iedereen Berghuis als stoorzender is het wel apart dat hij er nog speelt. Je kan zeggen wat je wil over Berghuis, ********** is die niet. Nu kan Stein wel weg zijn, maar heeft die nog met de rest te maken.
Maar laten we blij zijn als die wel in de zomer was vertrokken had Stengs daar misschien wel gespeeld.