Senesi Bournemouth

Alamy

Maasboulevard

Oud-Feyenoorders genomineerd voor eretitels in topcompetities

Stan

Marcos Senesi heeft een nominatie te pakken voor de 'Player of the Month-award' in de Premier League. De Argentijnse oud-Feyenoorder maakt door zijn goede spel in de december-maand kans op de prestigieuze prijs. Ook product van Varkenoord Joshua Zirkzee, die momenteel booming is in Italië, maakt in dienst van Bologna kans op de eretitel van speler van de maand in de Serie A. 

Senesi wist zich vorig seizoen met het gepromoveerde Bournemouth ternauwernood te handhaven in de hoogste Engelse competitie. Dit seizoen doen The Cherries het onder leiding van Spanjaard Andoni Iraola aanzienlijk beter en wordt halverwege de 12e plek bezet. Dat heeft de club onder andere te danken aan de fantastische december-maand waarin naast Cyrstal Palace, Nottingham Forrest en Fulham ook het Manchester United van Erik ten Hag werd verslagen. Als een van de uitblinkers van de ploeg stond El Gladiator verdedigend zijn mannetje, maar was hij ook twee keer trefzeker. Het levert Senesi een nominatie op voor de Player of the Month-award in de Premier League, waarbij hij concurrentie ondervindt van topspelers zoals Trent Alexander-Arnonld (Liverpool) en Heung-min Son (Tottenham Hotspur). De stemming voor de prijs is inmiddels gesloten.

 

Op welke oud-Feyenoorder nog wel gestemd kan worden is Joshua Zirkzee. De spits speelde weliswaar niet in de hoofdmacht van de Rotterdammers, maar gold op de velden van Varkenoord als een van de grootste talenten van de jeugdopleiding. Slechts één seizoen na zijn komst van ADO Den Haag, vertrok hij op 16-jarige leeftijd al naar Bayern München, waarna hij via verschillende huurperiodes bij Bologna terechtkwam. Dit seizoen is de aanvaller een ware attractie in de Serie A, en scoorde hij al zeven maal. Ook in december maakte Zirkzee indruk met zijn spel, waardoor hij zich mag scharen tussen de genomineerden voor de prijs van de maand met onder meer Romelu Lukaku (AS Roma) en Christian Pulisic (AC Milan). Stemmen op Zirkzee kan via deze link.

Delen