Overzicht Academy: Feyenoord O13 droogt Ajax af met hattrick Kuyt-junior

Stan

Op de laatste dag van de maand september slaagde Feyenoord Onder 17 erin om drie punten te pakken tegen AZ. De grootste uitslag van de dag werd neergezet door Feyenoord Onder 13. Zij waren in de mini-Klassieker tegen Ajax veel te sterk. Ook Jong Feyenoord (v) versloeg op Varkenoord de leeftijdsgenoten van Ajax. De verslagen lees je hieronder.

Onder 18 op valreep naar gelijkspel
Feyenoord Onder 18 moest in de uitwedstrijd met de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag genoegen nemen met een punt. Al na een kwartier spelen keek de ploeg van trainers Robin van Persie en Brian Pinas tegen een vroege achterstand aan. Waar deze stand langere tijd ook de eindstand leek te worden viel de treffer, via een eigen doelpunt van de thuisploeg, toch nog diep in de blessuretijd.

ADO Den Haag Onder 18 – Feyenoord Onder 18 1-1 (1-0)
Scoreverloop:
15’ 1-0 Houwaart
90+6’ 1-1 Karijowidjojo (e.d.)

Opstelling Feyenoord Onder 18
Haksteeg, Read, Giersthove, Sebbar, Plug (18’ Moses), Sneijer (75’ Fuaad), Cruz (73’ Mojanaga), El Harmouz, Redmond, Kraaijeveld, Sliti (73’ Ezeb).

Veerkrachtig Onder 17 wint van AZ
Feyenoord Onder 17 heeft zich dit weekend tegen AZ Onder 17 uitstekend hersteld van de nederlaag die het vorige week opliep tegen FC Utrecht. Nadat de formatie van trainer Davey van den Berg kort in de tweede helft op achterstand kwam, toonde het snel de juiste veerkracht en kwam het dankzij treffers van Kelvin Neijenhuis en Matthew Mparaganda aan de juiste kant van de score terecht. Deze voorsprong werd in het restant van het duel niet meer weggegeven.

Feyenoord Onder 17 – AZ Onder 17 2-1 (0-0)
52’ 0-1 Van Rijsdam
58’ 1-1 Neijenhuis
67’ 2-1 Mparaganda

Opstelling Feyenoord Onder 17
Zon, Ettienne, Schens, Wessels, Mparaganda (81’ Erat), Van den Elshout, Treffers (65’ Van der Ent), Agboluaje (69’ Spier), Neijenhuis, Ouarghi (81’ Seintje), Ulutas (46’ Hoepel).

Onder 14 met grote cijfers langs Spartaan’20
In de stadsderby tegen het nog puntloze Spartaan’20 kende Feyenoord Onder 14 weinig moeite om de volle winst te pakken. Al na twintig minuten spelen stond er een riante 0-4 voorsprong op het scorebord, waarna er in de tweede helft nog drie doelpunten bij werden gemaakt. Uiteindelijk lukte het Spartaan’20 nog om de eer te redden, waardoor de ploeg van trainer Miguel Dingjan met 1-7 aan het langste eind trok.

Spartaan’20 Onder 14 – Feyenoord Onder 14 1-7 (0-4)
3’ 0-1 Adams
8’ 0-2 Koopmans
17’ 0-3 Koopmans
20’ 0-4 Nedd
47’ 0-5 Kwarten
49’ 0-6 Hidraoui
51’ 0-7 Kramp
59’ 1-7 Spartaan’20 (pen.)

Opstelling Feyenoord Onder 14
Van Gool, Kwarten, Demirezen, El Fayda, Broere, Hetmanov, Nedd, Adams, Verhoeven, Koopmans.

Onder 13 zet monsterscore neer tegen Ajax
Feyenoord Onder 13 heeft de mini-Klassieker tegen Ajax Onder 13 op zeer overtuigende wijze op haar naam geschreven. Op het hoofdveld van Varkenoord legde het team van trainer Martijn den Haan van de eerste tot de laatste minuut een uitstekende wedstrijd op de mat. Na een 3-0 ruststand eindigde het duel in een prachtige 8-0 overwinning. De ingevallen Aiden Kuyt produceerde in de tweede helft, in een tijdsbestek van negen minuten, een onvervalste hattrick.

Feyenoord Onder 13 – Ajax Onder 13 8-0 (3-0)
1’ 1-0 Lopes
19’ 2-0 Wijntuin
21’ 3-0 Rijsenburg
40’ 4-0 Wijntuin
54’ 5-0 Kuyt
61’ 6-0 Kuyt
63’ 7-0 Kuyt
69’ 8-0 Sintjacoba

Opstelling Feyenoord Onder 13
Neijssen, Saebu, Albertus, Costa, Youlal, Aparicio, Wijntuin, Lopes, Rijsenburg, Albertus, Delgado.

Vrouwenvoetbal:

Mini-Klassieker prooi voor Jong Feyenoord (v)
Voor het eerst in de geschiedenis wist Jong Feyenoord (v) een overwinning te boeken op Jong Ajax (v). In de eindfase van de eerste helft leek het team van oefenmeester Adam den Boer al op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Eva Nguyen werd afgekeurd wegens buitenspel. Een kwartier voor tijd zou de enige treffer van de wedstrijd alsnog vallen voor de thuisploeg. Een strafschop werd overtuigend binnengeschoten door de net ingevallen Summer Haesakkers.

Jong Feyenoord (v) – Jong Ajax (v) 1-0 (0-0)
78’ 1-0 Haesakkers (pen.)

Opstelling Jong Feyenoord (v)
Frankena, Heshof, Heijblom, Heij, Cherif, Vrij, Mulder, Pijnenburg, Nguyen, Balkhir (76’ Schutte), Lont (76’ Haesakkers).

Overtuigende winstpartij voor MO16
Een gretig Feyenoord MO16 begon overtuigend aan de uitwedstrijd met Barendrecht. Desondanks wist het team van trainer Lyanca Verrijp zichzelf niet te belonen en vielen er voor rust nog geen doelpunten te noteren. In de tweede helft kwamen de bezoekers een stuk trefzekerder voor de dag en liep het via doelpunten van Otylia El Belati (3x) en Jayda Vinckers uit naar een verdiende 0-4 overwinning.

Barendrecht JO15 – Feyenoord MO16 0-4 (0-0)
52’ 0-1 El Belati
56’ 0-2 El Belati
59’ 0-3 Vinckers
67’ 0-4 El Belati